Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.02 - Május 1-jén nyitották meg az új játszóteret fürdővárosban. Az eseményen a játékok mellett interaktív műsor várta a gyerekeket, volt termelői vásár és fellépők is szórakoztatták a jelenlévőket. A létesítményt Horváth László, a város polgármestere adta át, amelyen jelen volt Dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke is.

2024.04.29 - A településen vasárnap tartottak ünnepséget a szépkorúak tiszteletére. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. Horváth Gyula polgármesterrel együtt gratuláltak a falu legidősebb jelenlévő tagjainak, Vadász Károlynénak és Gál Józsefnek.

2024.04.29 - Április 25-én, csütörtökön este rendezték meg a zalaegerszegi zsidó hitközségben a pészah ünnepét, melyen Virágh Judit, a hitközség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Rosenfeld Dániel, a hitközség kántora vezette a vacsorával egybekötött estet. Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte a rendezvényen.

2024.04.29 - Csütörtökön tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, a földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen - amelyen öt napirendi pontot tárgyaltak meg - Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt a vármegyei önkormányzat képviseletében.

2024.04.25 - A Zala Vármegyei Közgyűlés 2024. április 25-én, csütörtökön harmadik ülését tartotta az idei évben. A meghívóban szereplő napirendi pontok és azok tárgyalási sorrendjének elfogadása után a testület először a Zala vármegyei rendőrfőkapitány közbiztonsági helyzetről és az annak érdekében tett intézkedésekről szóló beszámolóját hallgatta meg.

Zala a termálfürdők hazája


Megtartotta alakuló ülését a Zala Megyei Közgyűlés
2019.10.25

Dr. Pál Attilát (FIDESZ-KDNP) választotta elnökének mai alakuló ülésén a megyei közgyűlés.


Az ülés elején dr. Tuboly János, a Területi Választási Bizottság elnöke ismertette a 2019. október 13-án tartott megyei önkormányzati választás eredményét, melynek alapján a 15 megyei képviselői mandátumból 45 002 szavazattal a FIDESZ-KDNP 11-et, a JOBBIK Magyarországért Mozgalom 7 747 szavazattal 2-t, a Demokratikus Koalíció 7 521 szavazattal 1-t, a Momentum Mozgalom 6 153 szavazattal 1-t szerzett a Zala Megyei Közgyűlésben.

A megválasztott közgyűlési képviselők:
FIDESZ-KDNP: Bene Csaba, Dr. Fekete Zoltán, Fodor Márk, Horváth Tamás, Pácsonyi Imre,
Dr. Pál Attila, Pálinkás Róbert, Ruzsics Ferenc, Strázsai Zoltán, Végh László, Vincze Tibor
JOBBIK Magyarországért Mozgalom:Dr. Weller-Jakus Tamás Norbert, Zakó László
Demokratikus Koalíció: Nagy Zoltán
Momentum Mozgalom: Dalnoki Szilárd

Ezt követően a képviselők esküt tettek, majd átvették megbízó levelüket a TVB elnökétől.

A következőkben a közgyűlés titkos szavazással dr. Pál Attilát választotta elnökének, valamint megválasztotta három alelnökét, akik közül ketten – Pácsonyi Imre és Ruzsics Ferenc – főállásban, Bene Csaba pedig társadalmi megbízatásban látják el feladatukat.
A közgyűlés megállapította a tisztségviselők illetményét, illetve tiszteletdíját, valamint költségtérítésük összegét.

Módosított SZMSZ-ének megfelelően a megválasztott képviselők közül megbízatásának időtartamára európai uniós és hazai pályázatokból megvalósuló fejlesztésekért felelős tanácsnoknak választotta a testület Pálinkás Róbertet.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...