Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

1 / 120  > >>

2023.06.09

"Európa jövője" címmel tartott előadást hazánk területfejlesztési minisztere csütörtökön Zalaapátiban. A település 2019-ben, a zalavári millennium jegyében indította el a "Községházi esték Zalaapátiban" című programot, amelynek keretében megrendezésre került a nagy érdeklődésre számot tartó kulturális és közéleti fórum. A programot követően Nagy Bálint államtitkár és Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke a vármegye területfejlesztési terveiről és lehetőségeiről folytatott egyeztetést a szakminiszterrel.

bővebben...
2023.06.08

A napirendi pontok tárgyalása a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységéről szóló tájékoztatóval kezdődött. Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, igazgató elmondta, hogy a szervezet az elmúlt években fokozatosan előtérbe helyezte a proaktív hatósági munkát és tovább erősítette a preventív kommunikációt.

bővebben...
2023.06.08

Dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke csütörtökön délelőtt Latorcai Csaba miniszterhelyettes úrral és az általa vezetett delegációval folytatott egyeztetést a Megyeházán. A beszélgetés központjában a területfejlesztés megújítása, annak lehetséges irányai és a vármegyék területfejlesztési feladatai álltak. A szakmai megbeszélésen Zala vármegye részéről részt vett Pácsonyi Imre, alelnök, Héder Miklós, a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Kh. NKft. ügyvezetője és dr. Mester László, vármegyei főjegyző is.

bővebben...
2023.06.08

Csütörtökön avatták fel a Zala Vármegye Önkormányzata konzorciumvezetésével megvalósított „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Zalasárszeg településeken” című, TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében kiépített kerékpárutat a kisrécsei Pihenőpontnál. Az átadón Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Tóth Lucia Krisztina, Kisrécse község polgármestere mondott köszöntőt.

bővebben...
2023.06.05

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége június 5-6-án kétnapos ülést tartott, amelyre meghívást kapott Dr. Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes, Mayer Gábor, területfejlesztésért felelős államtitkár, Oláh Gábor, területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, valamint a területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárság két vezető beosztású munkatársa is. Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre alelnök vesz részt a tanácskozáson.

bővebben...
2023.06.05

A hagyományokhoz híven június első vasárnapján tartották meg Zalaegerszegen a holokauszt gyászmegemlékezést, a városból elhurcoltak és meggyilkoltak sorsát felidézve. A megemlékezésen – amelyen Zala Vármegye Önkormányzata képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt - Bali Zoltán alpolgármester, Virágh Judit, a zalaegerszegi zsidó hitközség elnöke, valamint Radnóti Zoltán rabbi osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

bővebben...
2023.06.05

Az elmúlt hét végén több zalai településen is megemlékeztek a 103 éve kihirdetett trianoni békediktátumról, amely az I. világháború lezárásaként területének kétharmadától és lakosságának több mint felétől fosztotta meg hazánkat. Nagykanizsán, a Nagy-Magyarország emlékműnél szintén vasárnap délelőtt, huszárok jelenlétében tartották a megemlékezést. Köszöntőt Balogh László polgármester mondott, az ünnepségen jelen volt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bene Csaba a vármegyei közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2023.06.05

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusa szombaton tartotta a végzős hallgatók ünnepélyes búcsúztatását a Festetics-kastélyban. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2023.06.05

Három hegyi útszakasz kapott szilárd burkolatot a közelmúltban a Vidékfejlesztési Program keretében, amelyet pénteken fel is avattak fel Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke jelenlétében.

bővebben...
2023.06.01

A Zala Vármegyei Közgyűlés ülést tart 2023. június 8-án (csütörtökön), 14.00 órai kezdettel, a Megyeháza földszinti Deák Ferenc termében. (Zalaegerszeg, Kosztolányi Dezső utca 10.)

bővebben...


1 / 120  > >>