Hírek

1 / 74  > >>

2020.10.22

A POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület, valamint a Zala Megyei Önkormányzat és Hivatala Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Zala Megyei Kormányhivatallal, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségével és a Zalaegerszegi Tankerületi Központtal együtt emlékezett és koszorúzott az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. A koszorúzás előtt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

bővebben...
2020.10.21

Az építményt Kaj István polgármester, Cseresnyés Péter, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára avatta fel.

bővebben...
2020.10.21

Húszmillió forintból új burkolatot és vízelvezető szegélyt kapott a település Kossuth Lajos utcájának egyik kritikus állapotúvá vált szakasza. A Magyar Falu Program önkormányzati utak felújítása pályázatán nyert támogatásból megvalósított fejlesztést Rigó Márton, a Modern-ÉP Kft. ügyvezetője, dr. Csikós Andrea Dóra, polgármester, Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője és Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke avatta fel.

bővebben...
2020.10.21

Deák Ferenc, a haza bölcse születésének 217. évfordulóján Söjtörön, a szülőházánál tartott rövid megemlékezés után a képviselők, a környező települések polgármesterei, helyi intézmények és civil szervezetek képviselői koszorúzással emlékeztek meg a település szülöttéről. A Zala Megyei Önkormányzat nevében Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke helyezte el az emlékezés koszorúját. Ezt követően átadásra került a Söjtöri Közös Önkormányzat Hivatal épülete, amely a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása keretében elnyert 30 millió forintból újulhatott meg.

bővebben...
2020.10.21

„Nem akarok semmi igazságtalanságot pártolni, még akkor sem, ha belőle hasznot húznánk. „Ez a Deák Ferenctől vett idézet fogadja a belépőket a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság aulájában, ahol csütörtökön közigazgatási és önkormányzati vezetők jelenlétében leplezte le a haza bölcsét ábrázoló képet, Buday Mihály festőművész alkotását dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány, valamint dr. Töreki Sándor vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes. A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt az avatáson.

bővebben...
2020.10.19

Saját forrásból készült a 23 göcseji települést jelképező, címeres névtáblával ellátott faoszlop, mely az egymáshoz való elhelyezkedésük alapján kerültek kialakítva a szombaton felavatott Göcsej Parkban. Idén a Göcseji Dombérozó programjait is átrajzolta a koronavírus. A szervezők egy napba sűrítették, azt a rengeteg élményt, amit máskor tíz nap alatt ismerhettek meg a Göcsejbe látogatók. Nagylengyelben 2013-ban pályázati forrásból létesült az Én parkom, amelyben idén tavasszal helyet kapott a Göcsej településeit bemutató park.

bővebben...
2020.10.16

2020. október 15-én került megtartásra a VI. Zala Megyei Felzárkózási Fórum. A 2017 őszén indult EFOP-1.6.3-17-2017-00004 számú, Zala megyei felzárkózás-politikai együttműködések című projekt utolsó nagy rendezvényének a zalaegerszegi Megyeháza adott otthont. A járványügyi előírások betartásával megtartott eseményt Pácsony Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportjának elnöke nyitotta meg, aki beszédében arra bíztatta a Fórum tagságát, hogy bár a projekt október végén lezárul, a hároméves projektidőszakban megszületett három alapdokumentumot, a Szolgáltatási Út Térképet, a Lokális és Horizontális Felzárkózási Folyamatokat, valamint a Megyei Esélyteremtő Paktumot használják fel a munkájuk során a megyében megtalálható szolgáltatási hiányok minél hatékonyabb kezelése érdekében.

bővebben...
2020.10.14

Magyarország Kormánya a közelmúltban az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezte ki dr. Navracsics Tibort, aki Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megye közigazgatási területén végzi munkáját. A kormánybiztos egyeztetést folytatott Dr. Pál Attilával, a Zala Megyei Közgyűlés elnökével, Dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízottal, a megbeszélésen részt vett Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere is.

bővebben...
2020.10.08

Kis túlzással a legrátermettebb túlélők vehették át az elismeréseket szerdán délután a megyeházán, ahol az idei Göcsej Harci Túra eredményhirdetését tartották. A díjakat dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott adta át, a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke gratulált a győzteseknek.

bővebben...
2020.10.07

A jövő tanévben a honvéd kadét programban elkezdődik a gépjármű mechatronikai képzés a Munkácsy Mihály Technikumban. Az erről szóló engedélyezési okiratot kedden délelőtt a Széchenyi téri díszteremben nyújtotta át dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Balaicz Zoltán polgármesternek. Az iskolát fenntartó Zalaegerszegi Szakképzési Centrum nevében Szabó Károly kancellár, valamint Vizlendvai László főigazgató vette át az okmányt. A rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte.

bővebben...


1 / 74  > >>