Hírek

1 / 75  > >>

2021.01.18

A zalaegerszegi és környékbeli fejlesztéseket ismertette Navracsics Tibor kormánybiztossal szombaton délelőtt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a város és a megye vezetőinek jelenlétében. A Zala Megyei Önkormányzat részéről Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt az eseményen, amelyen a sajtótájékoztatót megelőzően a résztvevők gyümölcsfát ültettek a ZalaZONE tesztpályán, a Z-fogadó épület mellett.

bővebben...
2021.01.18

2021. január 15-én veszprémi egyeztetésre hívta Navracsics Tibor, a Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa a zóna területén működő megyék és megyei jogú városok vezetőit. A Zala Megyei Önkormányzatot elnöke, Dr. Pál Attila képviselte.

bővebben...
2021.01.12

Istentisztelet keretében emlékeztek a község templomában vasárnap a XX. századi magyar történelem egyik legtragikusabb eseményére, a doni áttörésnek nevezett hadműveletre. A 78 évvel ezelőtti eseményekről Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke emlékezett meg Zalabaksán.

bővebben...
2021.01.12

A projekt legújabb részleiről múlt pénteken tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Tóth Lucia, Kisrécse polgármestere.

bővebben...
2021.01.06

Évindító sajtótájékoztatót tartottak 2021. január 6-án a megye vezetői, Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, valamint Balaicz Zoltán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.

bővebben...
2021.01.05

Együtt búcsúztatták el az óévet és köszöntötték az új esztendőt a Zala megyei és határon túli vezetők - Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Máthé László Magyarország lendvai főkonzulja, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, illetve Magyar János, Lendva polgármestere - december 31-én.

bővebben...
2021.01.05

Mintegy 1,9 milliárd forintból újul meg a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola. A fejlesztést sajtótájékoztatón jelentették be, melyen részt vett dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Horváth László polgármester, Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, illetve a kivitelező Szabadics Zrt. részéről Szabadics Zoltán tulajdonos és Kovács Tamás, a cég igazgatóságának elnöke.

bővebben...
2021.01.04

A Hanti-Manszijszki autonóm terület megalapításának 90. évfordulójára szervezett Együttműködési Napok nyitórendezvényeként 2020. december 16-án „Együttműködés a fenntartható fejlődésért” elnevezéssel online fórum került megrendezésre sor Hanti-Manszijszkben.

bővebben...
2020.12.22

A koronavírus járvány következtében a 478/2020.(XI.3.) számú Kormány rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben képviselő-testületi és bizottsági ülések megtartására nincsen lehetőség, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat-és hatáskörét a közgyűlés elnöke gyakorolja. A megyei közgyűlés 2020. december 21-ére összehívni kívánt rendkívüli ülésének megtartására nem kerülhetett sor.

bővebben...
2020.12.18

Csütörtök délelőtt egy honvédségi helikopter közreműködésével lerakták a Lynx-harcjárműgyár alapkövét, s ezzel megindul a 60 milliárd forintos beruházás a teszt¬pálya szomszédságában. Az alapkőletétel résztvevői és szónokai Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka, Háry András, a ZalaZone Ipari Park Zrt. vezérigazgatója, Armin Papperger, a Rheinmetall Hungary Zrt. igazgatótanácsának elnöke, Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere voltak. Az eseményen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

bővebben...


1 / 75  > >>