Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

1 / 133  > >>

2023.12.11

Karácsonyváró ünnepségre várták vasárnap Pusztaapátiban a falu közösségét és a vendégeket vasárnap a kultúrházba, ahol már feldíszítették a település karácsonyfáját is. Az eseményre meghívást kapott Vigh László országgyűlési képviselő, Laki Józsefné volt körjegyző és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2023.12.11

A Zala Vármegyei Államigazgatási Kollégium (ZMÁK) december 8-án tartotta meg 2023. évi ülését dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja, a kollégium elnökének vezetésével. A rendezvénynek a Mindszentyneum adott helyt Zalaegerszegen. Az államigazgatási kollégium éves ülésén ismét értékelte a kormányhivatal a központi állami szervek területi igazgatási szervezetei, valamint a helyi önkormányzatok együttműködését. Zala vármegyét Pácsonyi Imre alelnök és dr. Mester László főjegyző képviselte az ülésen.

bővebben...
2023.12.08

Az óvoda, az orvosi rendelő és az Inkey-kastély után a közös önkormányzati hivatal épülete is megújult a dél-zalai településen. Az energetikai modernizáción átesett épület ünnepélyes avatását csütörtökön tartották. Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2023.12.07

Bemutatták a TOP 100 Zala vármegye gazdasága 2023 című kiadványt, amelyet a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap 11. alkalommal jelentetett meg. A zalaegerszegi Arany Bárány Hotelben megrendezett eseményen Zala gazdasági helyzetét és vállalkozói szektorának teljesítményét elemezték a felszólalók. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre és Bene Csaba alelnökök vettek részt.

bővebben...
2023.12.06

Idén 35 ezer 730 kilogramm búza érkezett a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” elnevezésű Kárpát-medencei jótékonysági akcióban Zalából. A keszthelyi Kis Szent Teréz bazilikában kedden tartott vármegyei adományozó ünnepen – dr. Bacsa Dávid káplán és Vozár Péterné alpolgármester köszöntője után – Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke, a Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke és Dr. Cseh Tibor, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) szakmai titkára szólt a jelenlévőkhöz. Az ünnepségen részt vett Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2023.12.06

Az idén is megrendezték Zala Megye Parasport Napját, házigazdája ezúttal Zalaegerszeg volt. A Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése, a FODISZ, a Zala Megyei Speciális sportszövetség, a Zalai Egyetemi SE és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja közös szervezésében került sor az eseményre, amely két helyszínen zajlott. A keddi megnyitót a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PEZEK) tartották meg, ahol Pácsonyi Imre, Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, és dr. Palányi Ildikó, a PEZEK megbízott főigazgatója köszöntötte a nagykanizsai, a zalaszentgróti, a keszthelyi és lenti intézményeiből érkezett fiatalokat.

bővebben...
2023.12.04

Az Interreg Szlovénia–Magyarország Program 2021–2027 első támogatási szerződéseinek ünnepélyes aláírására 2023. december 4-én került sor, a szlovéniai Beltinciben. Zala Vármegye Önkormányzata az ICDM című pályázat vezető partnereként kapott meghívást az eseményre, a vármegyei közgyűlést alelnöke, Pácsonyi Imre képviselte.

bővebben...
2023.12.04

Újudvaron és Zalaszentjakabon a múlt hét végén, Pákán advent első vasárnapján ünnepelték meg az időseket. Ez utóbbi helyszínen a helyi gyerekek is előadással készültek a szépkorúaknak, ahol a megjelenteket Lukács Tibor polgármester köszöntötte, majd Németh Csaba plébános osztott meg egy történetet a hallgatósággal. Jelen volt az eseményen Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és mindhárom község ünnepségén Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2023.12.04

Vasárnap este a Csonka Ferenc vezette Kerecseny Egyesület által készített betlehem mellett szervezett ünnepség keretében gyújtotta meg az első adventi gyertyát Gyarmati Antal polgármester és Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2023.12.04

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök a zalaegerszegi Mária Magdolna-templomban szombaton délelőtt tartott misén szentelte állandó diakónussá Ráncsik Róbert börtönlelkészt. A diakónussá szentelésen részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

bővebben...


1 / 133  > >>