Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

1 / 84  > >>

2021.09.18

Idén 2020. szeptember 18-án (szombaton) tartotta ünnepi ülését Zala Megye Közgyűlése. Az esemény a Boglya Népzenei Együttes előadásában elhangzott Himnusszal és Ticz András, a Hevesi Sándor Színház színművészének szavalatával vette kezdetét. A vendégek üdvözlését követően Dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke tartott ünnepi köszöntőt, majd Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter ünnepi beszédét hallhatták a jelenlévők.

bővebben...
2021.09.16

Az önkormányzat a Zala Megyei Közgyűlés, valamint a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár támogatásával rendezte meg vasárnap a családi és sportnapot a település sportpályáján. A térség életében fontos közösségi rendezvényre ellátogatott Cseresnyés Péter államtitkár, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke és a környékbeli települések polgármesterei is.

bővebben...
2021.09.16

A Zala Megyei Közgyűlés a veszélyhelyzetre irányadó jogszabályok következtében egy év elteltével tarthatott ismét rendes ülést. Az elnöki beszámolót követően a testület személyi kérdésben hozott döntésével a Zala Megyei Közgyűlés Nemzetiségi Bizottságába az év során elhunyt Dalnoki Szilárd képviselő helyére lépett Elekes István képviselőt bizottsági tagnak megválasztotta, aki az ülés elején letette képviselői esküjét.

bővebben...
2021.09.14

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere a díj átvételét követően köszönetképpen fogadást tartott mindazoknak, akik az elmúlt években, a jelenben és az előttünk álló időszakban is segítették, segítik és segíteni fogják munkáját. Vigh László miniszeri biztos, országgyűlési képviselő és Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott mellett a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Pál Attila is gratulált az elismeréshez.

bővebben...
2021.09.14

Tartalmas falunapi programot szerveztek a kisréti közösségi téren a település lakói számára, amelyen Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke is köszöntőt mondott.

bővebben...
2021.09.13

Évekkel ezelőtt megszakított hagyományt elevenített fel Csörnyeföld, Muraszemenye, Kerkaszentkirály és Szentmargitfalva, közös szüreti programot tartottak. A rendezvény megnyitóján Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke méltatták azt a példaértékű összefogást, ami a program megvalósulását eredményezte.

bővebben...
2021.09.13

Tarnóczky Attila helytörténész és Soós Ernő, a kanizsai Víztechnológiai Kutatóközpont névadója kapta meg posztumusz a dísz¬polgári címet pénteken a HSMK színháztermében tartott rendhagyó, 27. városnapi ünnepi közgyűlésen. Az eseményen részt vett Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2021.09.12

Egy H145M típusú honvédségi helikopter emelte a magasba pénteken a német és magyar nemzeti színű szalagokkal feldíszített bokrétát az épülő Lynx-harcjárműgyár legmagasabb pontjára, jelezve: újabb mérföldkőhöz érkezett a német Rheinmetall és a Magyar Állam együttműködésében megvalósuló 60 milliárd forintos beruházás. Az ünnepségen részt vett Benkő Tibor, honvédelmi miniszter, Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter, Maróth Gáspár védelmi ügyekért felelős kormánybiztos, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Armin Papperger, a Rheinmetall elnöke, valamint Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

bővebben...
2021.09.10

Csütörtökön a ZalaZone Járműipari Tesztpálya fogadóépületében rendezte meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a vetélkedősorozat III. országos döntőjét. A csapatok által készített plakátok zsűrizésében és az eredményhirdetésen részt vett Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke is.

bővebben...
2021.09.09

A METRANS Csoport több mint 40 millió eurós beruházásában egy új intermodális konténerterminál alapkövét tették le csütörtökön Zalaegerszegen a nemzetközi vasúti korridor mellett, a járműipari tesztpálya, az északi ipari park és a leendő Rheinmetall gyár közelében.

bővebben...


1 / 84  > >>