Legfrissebb hírek


2020.02.25 - Az Európai Unió a 2021-2027-es programozási időszakában is kiemelt figyelmet szentel a központi térségekhez képest jellemzően elmaradott határtérségek fejlesztésére, illetve a határon átnyúló együttműködések támogatására. A korábbi programok folytatásaként az új időszakban is lesz lehetőség közös, magyar-horvát együttműködésben megvalósuló fejlesztési projektek finanszírozására.

2020.02.25 - Pénteken tartották az ünnepélyes diplomaátadót, melynek keretében 59-en vehették át oklevelüket. Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Pácsonyi Imre a közgyűlés alelnöke.

2020.02.24 - A Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében tartották a napokban Falusi Krónika címmel a Magyarországon és a Kárpát-medencében működő olvasókörök, közösségek számára 2020-ra meghirdetett irodalmi találkozó Zala megyei döntőjét.

2020.02.24 - Szombaton gálaműsorral ünnepelték meg a 25. évfordulót, melyre vendég előadókat is hívtak. Az 1994 decemberében alakult csoport kezdetben csak női tagokból állt, s célja Vasboldogasszony és a környező települések népdalainak, hagyományainak megőrzése, továbbadása, valamint a helyi rendezvények színesítése volt.

2020.02.21 - A Halis István Városi Könyvtárban tegnap délután tartották a kommunista diktatúrák áldozataira emlékező rendezvényt, melyen egyben kihirdették az önkormányzat és a Nagykanizsai Polgári Egyesület együttműködésében lebonyolított középiskolás vetélkedő eredményét.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája2020.02.25

A VŠB-TU Ostrava öt másik országgal (Németország, Lengyelország, Magyarország, Horvátország, Szlovénia) együtt egy nagyon érdekes projektben vesz részt az Interreg Central Europe program keretében, amely a megújuló energiaforrások fenntartható hasznosításának és ezáltal az energiahatékonyság támogatásával foglalkozik a RURES térségekben. Januárban munkaértekezletet tartottak az Infotherma kiállítás alkalmából, ahol a szeminárium résztvevői megismerkedhettek a projekt érdekes eredményeivel (berendezések és online érték kalkulátor).

bővebben...
2020.02.25

Az Európai Unió a 2021-2027-es programozási időszakában is kiemelt figyelmet szentel a központi térségekhez képest jellemzően elmaradott határtérségek fejlesztésére, illetve a határon átnyúló együttműködések támogatására. A korábbi programok folytatásaként az új időszakban is lesz lehetőség közös, magyar-horvát együttműködésben megvalósuló fejlesztési projektek finanszírozására.

bővebben...
2020.02.25

Pénteken tartották az ünnepélyes diplomaátadót, melynek keretében 59-en vehették át oklevelüket. Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Pácsonyi Imre a közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2020.02.24

A Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében tartották a napokban Falusi Krónika címmel a Magyarországon és a Kárpát-medencében működő olvasókörök, közösségek számára 2020-ra meghirdetett irodalmi találkozó Zala megyei döntőjét.

bővebben...
2020.02.24

Szombaton gálaműsorral ünnepelték meg a 25. évfordulót, melyre vendég előadókat is hívtak. Az 1994 decemberében alakult csoport kezdetben csak női tagokból állt, s célja Vasboldogasszony és a környező települések népdalainak, hagyományainak megőrzése, továbbadása, valamint a helyi rendezvények színesítése volt.

bővebben...
2020.02.21

A Halis István Városi Könyvtárban tegnap délután tartották a kommunista diktatúrák áldozataira emlékező rendezvényt, melyen egyben kihirdették az önkormányzat és a Nagykanizsai Polgári Egyesület együttműködésében lebonyolított középiskolás vetélkedő eredményét.

bővebben...
2020.02.19

A hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, dr Simicskó István tartott tájékoztatót a kadétprogramról Zalaegerszegen, ahol a megyei önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

bővebben...
2020.02.14

Az országban elsőként a dél-zalai városban alakult Egyszülős Egyesület, dr. Németh Györgyi ügyvédnő kezdeményezésére. Ezzel a vállalással, „nemes küldetéssel” azokat a sajátos élethelyzetben élő édesanyákat, édesapákat, nagymamákat, nagypapákat segítik, akik egyedül nevelnek gyermeket.

bővebben...
2020.02.11

A gazdasági, piaci igényeket és az egyetemben rejlő tudományos lehetőségeket összekapcsoló platform jött létre a veszprémi Pannon Egyetemen, amelynek célja a térség innovációjának előmozdítása.

bővebben...
2020.02.11

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökének vezetésével tartotta a Zala Megyei Foglalkoztatási Paktum soros Konzorciumi egyeztetését és irányító csoport ülését 2020. február 11-én a zalaegerszegi megyeházán. A konzorciumi tagok egyeztették a végrehajtással kapcsolatos feladatokat és beszámoltak a az eddig elért eredményekről, a 2020-ra vonatkozó tervekről.

bővebben...
2020.02.11

A dél-zalai város Zsigmondy Sportcsarnokában rendezték meg tegnap a BÁTRAK LIGÁJA országos versenysorozat ötödik fordulóját. Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2020.02.10

A Magyarországi Református Egyház országos programja keretében a Dunántúli Református Egyházkerület első óvodájának alapkőletételére került sor a napokban a dél-zalai városban.

bővebben...
2020.02.07

A napirendi pontok megtárgyalása előtt tette le esküjét Bogdán Ferenc Elemér, aki a közgyűlés nemzetiségi bizottságában fog ténykedni nem képviselő tagként. Ezt követően a megyegyűlés mai ülésén módosította 2019. évi költségvetését, majd rendeletet alkotott a Zala Megyei Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről, melynek bevételi és kiadási főösszege 629 523 ezer forint. Elfogadták továbbá a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 2020. évi üzleti tervét, valamint az önkormányzat idei összesített közbeszerzési tervét.

bővebben...
2020.02.05

Több mint félszáz résztvevővel Zalaszentgróton rendezte meg a napokban hagyományos évzáró és évnyitó közgyűlését a Zala Megyei Kézilabda Szövetség.

bővebben...
2020.02.04

A keszthelyi Balaton Színház adott otthont szombaton a Pannon Egyetem Georgikon Kar diplomaátadó ünnepségének. Elsőként dr. Gelencsér András, az egyetem rektora mondott beszédet, majd a Zala Megyei Önkormányzat nevében köszöntötte a friss diplomásokat Ruzsics Ferenc, a közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2020.02.03

A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben. A RURES célkitűzése, hogy kihasználja a megújuló energiaforrásokban rejlő potenciált és növelje az energiahatékonyságot a rurális területeken, mivel hatalmas lehetőség van e térségek energiafüggetlenedésében. Megújuló energia-udvar kialakítása (Magyarország)

bővebben...
2020.01.28

„Ezek ugyanazok!” címmel nyílt meg hétfőn a Halis István Könyvtárban a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó, tablókból álló kiállítás.

bővebben...
2020.01.22

A Zala Megyei Kormányhivatal a zalaegerszegi tesztpályán tartotta állománygyűlését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár részvételével. A rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Pál Attila, a Közgyűlés elnöke vett részt

bővebben...
2020.01.16

Erről is szót ejtettek a Zalakaros Önkormányzata, a helyi turisztikai egyesület és a fürdő által szervezett hagyományos újévi fogadáson, melyet a napokban tartottak a városban.

bővebben...
2020.01.15

Szombaton tartotta hagyományos újévi fogadását Zalaszentgrót Önkormányzata, amelyen Baracskai József polgármester köszöntőjét követően Ruzsics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke szólt az egybegyűltekhez, hangsúlyozva az összefogás szükségességét pártállástól függetlenül.

bővebben...
2020.01.14

Pénteken este tartotta hagyományos újévi fogadását Zalaegerszeg Önkormányzata, amelyre a város és a megye prominensei, közéleti, politikai vezetők, cégek, intézmények, civil szervezetek vezetői kaptak meghívást.

bővebben...
2020.01.13

Sikeres évet zárt az önkormányzat, egyebek mellett tovább növekedett a település adóbevétele, erről is szólt csütörtökön este az új évet köszöntő fogadáson Kelemen Tamás polgármester.

bővebben...
2020.01.08

Ötéves hagyományt folytatva sajtóreggelire hívták a megye vezetői a média képviselőit, hogy értékeljék az elmúlt évi együttműködést és vázolják a 2020-as év zalai fejlesztési terveit. A megyeháza Deák-termében tartott eseményen dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere megköszönte a sajtó korrekt tájékoztató munkáját és áttekintette a saját munkaterületét érintő idei feladatokat.

bővebben...
2020.01.06

Szombaton került sor a hagyományos városnapi ünnepségre, melynek szónoka dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: Lenti büszke lehet nemcsak az elért eredményeire, hanem arra is, hogy itt a hazájuk, szülőföldjük, a városuk iránt elkötelezett emberek élnek.

bővebben...
2019.12.23

A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben. A RURES célkitűzése, hogy kihasználja a megújuló energiaforrásokban rejlő potenciált és növelje az energiahatékonyságot a rurális területeken, mivel hatalmas lehetőség van e térségek energiafüggetlenedésében. Kísérleti beruházás: Energiahatékony irodaépület Csáktornyán (Horvátország)

bővebben...
2019.12.23

Régen várt beruházás valósult meg a piactér több mint 280 millió forintos felújításával. Pénteken adták át az autóbusz-állomás melletti létesítményt az árusoknak és a vásárlóknak. Az ünnepélyes avatáson részt vett Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László polgármester.

bővebben...
2019.12.20

Csütörtökön avatták fel ünnepélyesen a közel 450 millió forintból megépített új szaunavilágot a Zalakarosi Fürdőben, amely nagyban hozzájárul a fürdővendégek még színvonalasabb kiszolgálásához.

bővebben...
2019.12.13

A napirendi pontok tárgyalását megelőzően esküt tett a közgyűlés két nem képviselő bizottsági tagja, Martinecz Aranka és Keresztes János. Ezt követően a közgyűlés módosította a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. alapító okiratát, tekintettel a társaság ügyvezetője, Felügyelő Bizottsága és könyvvizsgálója öt éves megbízatásának 2019. december 31-i lejártára. A testület döntött az eddigi ügyvezető, Bali József újbóli megbízásáról, valamint a Felügyelő Bizottság három tagjának – Marton Géza, Polai György és Szalóky Jenő –, illetve Szíjártóné Gorza Klára könyvvizsgálónak ismételt megválasztásáról öt éves időtartamra.

bővebben...
2019.12.11

A megújuló energiaforrások fenntartható használatát és az energiahatékonyságot támogató RURES projekt szakértői és támogatói csoportjának tagjai kedden találkoztak Zalaegerszegen, ahol a geotermikus energia hasznosítási lehetőségeiről és a megújuló energia tárolásának nehézségeiről és megoldási módjairól tárgyaltak.

bővebben...
2019.12.09

December 6-án a Műpában rendezte meg idei Vállalkozók Napja rendezvényét a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), melynek keretében átadták az Év Vállakozója 2019 díjakat. Elismerésben részesült a Zala Megyei Önkormányzat által alapított Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is, melynek képviseletében Pácsonyi Imre az alapítvány kuratóriumának elnöke, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke vette át a díjat.

bővebben...
2019.12.05

Önkormányzatok, munkaügyi szervezetek vezetői, vállalkozások képviselői, a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum konzorciumi tagjainak képviselői vettek részt tegnap a három éve kezdődött és 2021 nyaráig tartó projekt keretében kialakított együttműködés konferenciáján a Megyeházán.

bővebben...
2019.12.05

A keddi Egerszegi Esték vendége volt Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés újraválasztott elnöke, aki az elmúlt év eredményeiről és a jövőre vonatkozó megyei tervekről beszélt.

bővebben...
2019.12.02

A cég megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a zalaegerszegi autóipari tesztpálya konferenciatermében utódlás – tradíció- innováció mottóval meghirdetett rendezvényen dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt arról, hogy napjainkban két kihívással néznek szembe a családi vállalkozások: az egyik a generációváltás, a másik pedig a hozzáadott érték növelése.

bővebben...
2019.12.02

A Zala Megye Közgyűlése közmeghallgatást tart a 2019. december 12-én (csütörtökön) 14.00 órakor kezdődő testületi ülésén a Megyeháza, földszinti Deák Ferenc termében. (Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.)

bővebben...
2019.11.29

Tegnap avatták fel Lentiben a megújult autóbusz állomást, amelyet a Volánbusz regionális jogelődje, az ÉNYKK, Lenti Város Önkormányzata, valamint a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség által létrehozott konzorcium valósított meg a TOP program keretében mintegy 472 millió forintból.

bővebben...
2019.11.29

Mintegy 1,7 milliárd forintból új városközpontot alakítanak ki a településen. A „Zalakaros gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” projekt ünnepélyes alapkőletételére tegnap került sor Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnökének részvételével.

bővebben...
2019.11.28

2019 őszén a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási és kkv munkacsoportja egy-egy alkalommal tartott konferenciát és találkozót, a KKV munkacsoport találkozónak 2019. november 27-én Lenti adott otthont.

bővebben...
2019.11.27

Kedden rendezték meg a Magyar Államkincstár által meghirdetett Játék-Kincstár vetélkedő Zala megyei döntőjét a szervezet Zala Megyei Igazgatósága tanácstermében, melynek fővédnöke dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke volt.

bővebben...
2019.11.27

Hivatalosan is átadták tegnap a Lendvadedest, Dedeskecskést és a szlovén Hosszúfalut összekötő kerékpározható közutat, melyet a rédicsi Tenke-hegy és a szlovéniai Lendva-hegy között alakítottak ki az Iron Curtain Cycling elnevezésű magyar–szlovén projekt keretében.

bővebben...
2019.11.25

A zalaegerszegi városi hangverseny- és kiállítóteremben látta vendégül partnereit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök este

bővebben...
2019.11.22

2019. november 20-án, Zalaegerszegen a BGE Innovációs és Tudásközpontjában került megrendezésre a FIVOSZ, és a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportjának közös programja. A találkozóra olyan 16 és 40 év közötti vállalkozók kerültek meghívásra, akik most terveznek vállalkozást indítani vagy a már meglévőhöz keresnek további lehetőségeket.

bővebben...
2019.11.21

A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben. A RURES célkitűzése, hogy kihasználja a megújuló energiaforrásokban rejlő potenciált és növelje az energiahatékonyságot a rurális területeken, mivel hatalmas lehetőség van e térségek energiafüggetlenedésében. Kísérleti befektetés - Szolár „E-fa” Szlovéniában

bővebben...
2019.11.20

A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

bővebben...
2019.11.19

Horvátországban, Csáktornyán került megrendezésre az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében, a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” című, RURES CE933 számú projekt 2019. november 11-12-én tartott ötödik transznacionális partnertalálkozója.

bővebben...
2019.11.13

5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

bővebben...
2019.11.11

Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

bővebben...
2019.11.11

A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

bővebben...
2019.11.08

Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

bővebben...
2019.11.05

Értékteremtő tudomány címmel rendeztek szakmai konferenciát Nagykanizsán a Magyar Tudomány Napja alkalmából.

bővebben...
2019.10.25

Dr. Pál Attilát (FIDESZ-KDNP) választotta elnökének mai alakuló ülésén a megyei közgyűlés.

bővebben...
2019.10.25

Csütörtökön vették át megbízólevelüket a megyei nemzetiségi önkormányzatok megválasztott képviselői a Megyeházán.

bővebben...
2019.10.24

A Zala Megyei Önkormányzat INTERREG V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 pályázati forrásaiból támogatott „Complex visitor guide system, tourism and cross-border access in the Slovenian Hungarian border region” című, Guide2Visit rövid című, SIHU101 azonosítószámú projektje keretében Kapacitásépítő képzést szervez.

bővebben...
2019.10.22

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére tartottak megemlékezést október 22-én a Megyeházán.

bővebben...
2019.10.16

A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben. A RURES célkitűzése, hogy kihasználja a megújuló energiaforrásokban rejlő potenciált és növelje az energiahatékonyságot a rurális területeken, mivel hatalmas lehetőség van e térségek energiafüggetlenedésében.

bővebben...
2019.10.10

Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

bővebben...
2019.10.08

Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

bővebben...
2019.10.08

Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

bővebben...
2019.10.04

„Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

bővebben...
2019.10.02

Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

bővebben...
2019.09.30

A megyei önkormányzat és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közreműködésével megrendezett egészségnapon előjegyzés és hosszú várakozási idő nélkül vehettek részt az érdeklődők különféle szűrővizsgálatokon.

bővebben...
2019.09.27

Szeptember 26-án tartotta az öt éves önkormányzati ciklus zárása előtti utolsó ülését a Zala Megyei Közgyűlés.

bővebben...
2019.09.27

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központja által rendezett roadshow keretében mutatták be Zala megye klímastratégiája kidolgozásának főbb tapasztalatait, valamint a munka során feltárt kihívásokat és cselekvési irányokat.

bővebben...
2019.09.25

Helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be Lentiben a már működő közterületi térfigyelő kamerarendszert, illetve aláírták az érintettek a „Zöldkommandó” járőrszolgálatára vonatkozó együttműködési megállapodást, melyben a város önkormányzata, a Lenti Hulladékgazdákodási Kft., a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület, a Lenti Polgárőr Egyesület és a városi rendőrkapitányság érintett.

bővebben...
2019.09.23

Négy, összesen több mint 3 kilométernyi hosszúságban felújított zártkerti útszakaszt adtak át pénteken Surd és Nemespátró között.

bővebben...
2019.09.23

Az Agrárminisztérium „nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására – HUNG2019” kiírásra beadott 5640. sz. pályázat (Őszi Értéknap – HF/325/2019) megvalósítása keretében rendezték meg szombaton a megyei önkormányzat értékőrző rendezvényéta Lenti Őszi Fesztivál részeként.

bővebben...
2019.09.23

Szombaton avatták fel a Dél-Zala Kincsei termelői piacot, mely révén építtetője, a dél-zalai település önkormányzata a térség kézműves termelőit kívánja segíteni megjelenési, illetve értékesítési lehetőséggel.

bővebben...
2019.09.23

A Magyar falu program keretében megvalósuló infrastrukturális beruházások közül elsőként a közép-zalai település kultúrházának felújítása fejeződött be. A nyolcmillió forintos támogatásnak köszönhetően megszépült épületet szombat délután avatták fel.

bővebben...
2019.09.23

A tíz éve működő Zalai Vállalkozói Klub vendége volt pénteken dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki előadást tartott, majd kérdésekre válaszolt.

bővebben...
2019.09.23

Cégvezetők, az ország különböző részeiből érkezett szakemberek és közéleti vezetők jelenlétében pénteken adták át ünnepélyesen a járműipari tesztpálya szomszédságában kialakított ZalaZOne Kutatási és Technológiai Központot, amely magánberuházásban jött létre mintegy tíz hektáros területen.

bővebben...
2019.09.18

Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

bővebben...
2019.09.16

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

bővebben...
2019.09.16

Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

bővebben...
2019.09.14

Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

bővebben...
2019.09.13

A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

bővebben...
2019.09.09

Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

bővebben...
2019.09.09

Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

bővebben...
2019.09.09

A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

bővebben...
2019.09.04

A kedden tartott tanévnyitón elhangzott, hogy az új tanévtől angol nyelven is zajlik a gyógytornászok oktatása Zalaegerszegen.

bővebben...
2019.09.04

Az ünnepségen fogadalmat tettek az elsőéves hallgatók és díszdiplomát vehettek át az 50, illetve 60 éve végzett öreg gazdászok.

bővebben...
2019.08.26

A megnyitón elhangzott, hogy immár 70 éve hagyomány a falunap megtartása a településen, ahol erős hittel és páratlan összefogással számos eredményt értek el az ott élők, maradandó értékeket hoztak létre, s a megújított épületeket és közösségi tereket élettel is megtöltötték.

bővebben...
2019.08.26

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a fesztivált Tótszentmártonban, amelyre még Split környékéről is érkezett hagyományőrző csoport.

bővebben...
2019.08.26

Életreszóló élményeket szerezhetett a Holnapocska táborban huszonegy kárpátaljai magyar diák, akik a Zala Megyei Önkormányzat támogatásával tölthettek ott egy programokban gazdag hetet.

bővebben...
2019.08.22

Augusztus 19-én tartottak megemlékezést Lendván a magyar államalapítás ünnepe alkalmából. A Szent István szobornál tartott, koszorúzással egybekötött ünnepség szónoka Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke volt.

bővebben...
2019.08.12

Vasárnap tartották az öt település tulajdonában álló felújított hivatali épület avatását.

bővebben...
2019.08.12

Hétvégén hivatalosan is átadták a vidékfejlesztési program támogatásával és az önkormányzat jelentős anyagi szerepvállalásával megépített új utat a zalaszentbalázsi szőlőhegyen.

bővebben...
2019.08.08

Dr. Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit a 2019. október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

bővebben...
2019.08.07

A horvát és a magyar hagyományok együttélése és ápolása adja a rendezvény alapját, melyen szép számmal képviseltetik magukat horvátországi települések. A gasztronómiai versenyen a hagyományos ízek mellett, a bátor kísérletezők jóvoltából új és érdekes alapanyagokkal is találkozhatnak a rendezvényre kilátogatók.

bővebben...
2019.08.07

15. alkalommal rendezték meg a hagyományosan főzőversennyel induló és sokszínű kulturális programot. A Zala Megyei Önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte rendezvényen. A látogatók kézműves kiállításon és koncerteken vehettek rész.

bővebben...
2019.08.07

Augusztus 2-án tartották a megújult Szent István tér avatóünnepségét Zalaszentgróton. A Zöld Város program részeként, TOP forrásból finanszírozták az átalakítást, mely révén a tér a zalai tájat szimbolizálja. Az avatáson a Zala Megyei Önkormányzat részéről Pácsonyi Imre alelnök mondott köszöntőt.

bővebben...
2019.08.06

A hétvégén tartották a közép-zalai község 21. falunapját. Tófej lakóival a két testvértelepülés, a muravidéki Zsitkóc, valamint az erdélyi Gyulakuta küldöttsége is együtt ünnepelt. Zsitkóc delegációját Ladislav Bači faluvezető, míg a Gyulakutaiakét Takács Kálmán alpolgármester vezette. A vendégek tiszteletére adott ebéden Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

bővebben...
2019.08.01

Folyamatosan zajlanak az útfelújítások Lentiben, aminek keretében megújul a mumori városrészhez kapcsolódó összekötő út és a Máhomfa felé vezető kerékpárút. A TOP program keretében elsősorban az állami mellékutak felújítására kerül sor, míg az önkormányzatok a Magyar falu programban pályázhatnak fejlesztésre.

bővebben...
2019.07.30

A zárókonferenciát Nagykanizsán tartották, ahol a megyei közgyűlést Bene Csaba alelnök képviselte. A horvát-magyar projekt 85 százaléka infrastrukturális beruházás volt, amely révén például Nagykanizsán 4 km sétány, játszótér és szabadtéri fitneszpark is megvalósult.

bővebben...
2019.07.30

A 78 millió forintos beruházás a terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával valósult meg. Zala megyében a jelenlegi fejlesztési ciklusban 650 millió forint állt rendelkezésre hasonló fejlesztésekre. A tározó avatásán a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Bene Csaba alelnök vett részt.

bővebben...
2019.07.26

A Bálványosi Nyári Egyetem és Diáktábor keretében idén Székelyföldi Agro-Kultúra sátorban is várják az érdeklődőket. A három székelyföldi megye és a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének összefogásával kialakított helyszín új színfoltot kíván vinni a közel egy hetes rendezvény igényes programkínálatába.

bővebben...
2019.07.24

Közel egymilliárdos beruházással újult meg a Zalakarosi Fürdő gyógycentruma és gyógykertje. A fejlesztéssel új padlófűtést és sósvizes medencét kapott az intézmény, emellett kicserélték a nyílászárókat, a teljes gépészeti és elektromos rendszert. Az avatáson a Zala Megyei Önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte.

bővebben...
2019.07.22

Honvédelem és haderőfejlesztés címmel tartott előadást Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a megyeházán a védelmi bizottság tagjainak. Ismertette a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program beszerzéseit és szólt a területi védelmi igazgatási feladatokról. A program dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnökének zárszavával ért véget.

bővebben...
2019.07.18

Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

bővebben...
2019.07.18

A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

bővebben...
2019.07.17

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

bővebben...
2019.07.16

A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

bővebben...
2019.07.03

Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

bővebben...
2019.07.02

Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

bővebben...
2019.06.28

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

bővebben...
2019.06.26

A régi iskolaépület felújítását követően energiaudvart alakítottak ki a megyei önkormányzat részvételével az INTERREG CENTRAL EUROPE program keretében megvalósuló RURES projekt kísérleti beruházásaként.

bővebben...
2019.06.26

A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben.

bővebben...
2019.06.25

Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

bővebben...
2019.06.24

A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

bővebben...
2019.06.21

Június 20-án tartotta soros ülését a Zala Megyei Közgyűlés

bővebben...
2019.06.20

Lentiben, a művelődési központban tartották tegnap a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum „Adj egy ötöst” elnevezésű hálózatépítő konferenciasorozatának keretében a mikrovállalkozási munkacsoport találkozóját.

bővebben...
2019.06.17

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László miniszteri biztos, térségi országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a megyegyűlés elnöke és Horváth László polgármester közreműködésével avatták fel Lentiben a 25 éves Németh-Fa Kft. új, háromszintes bemutatótermét.

bővebben...
2019.06.17

Míg számos olyan turizmus stratégia és program van a Duna Régióban, amely a fenntartható turizmus fejlesztést hangsúlyozza, specifikusan a fenntartható turizmust célzó stratégiák viszonylag ritkán jelennek meg.

bővebben...
2019.06.14

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága által Lentiben tartott csütörtöki konferencián a Mura–Dráva–Duna menti bioszféra rezervátummal kapcsolatos aktualitásokról hallhattak a résztvevők.

bővebben...
2019.06.13

Felsőoktatásban tanuló fiatalok állnak munkába hamarosan a nyugat-balatoni térségben, jelentősen enyhítve a szezonális munkaerőhiányt.

bővebben...
2019.06.12

Kedden adták át Lentiben a város első szabadtéri sportparkját, amelyet a helyi önkormányzat épülete mögött található játszótér mellett alakítottak ki.

bővebben...
2019.06.11

Az ősszel üzembe helyezett kormányablak busz is bekapcsolódott az Egerszeg Fesztivál forgatagába, az emberek ismerkedhettek a mobil ügyfélszolgálattal.

bővebben...
2019.06.04

A Gosztola Gyöngye SPA és Élményhotelben tartott rendezvényen mutatták be a napokban a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt Zala megyei pilot tevékenységeként elkészült mobil alkalmazást.

bővebben...
2019.06.03

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Petőfi utcai telephelyén kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyt.

bővebben...
2019.05.31

A városháza adott otthont csütörtökön a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap közös gazdasági fórumának, ahol a hagyományoknak megfelelően szakmai elismeréseket is átvehettek az arra érdemes vállalkozók, illetve cégek, szervezetek képviselői.

bővebben...
2019.05.31

A kerékpározás, az európai és nemzeti kerékpáros hálózatok és a fenntartható turizmus volt a téma csütörtökön a magyar–szlovén Iron Curtain Cycling projekt EuroVelo 13 nemzetközi konferencián a Thermal Hotel Balance szállodában.

bővebben...
2019.05.30

A III. Országos Mobil Járműipari, Logisztikai Szakkiállítás keretében rangos konferencia került megtartásra a ZalaZone Járműipari tesztpályán. A konferencia megnyitóján a Zala Megyei Önkormányzatot a közgyűlés elnöke, Dr. Pál Attila képviselte.

bővebben...
2019.05.28

A Zala Zone Zalaegerszegi Járműipari Tesztpályán elektromos töltőállomás is kialakításra került, melynek átadására a járműipari szakkiállítás és konferencia keretében került sor. Az átadáson a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt.

bővebben...
2019.05.28

Dr. Pál Attila a közgyűlés elnöke képviselte a Zala Megyei Önkormányzatot a zalaegerszegi BGE gazdálkodási karán tartott alapkőletételen. Az innovációs és tudásközpont című projekt nyitórendezvényét 2019. május 24-én tartották.

bővebben...
2019.05.28

Ünnepi küldöttgyűlést tartott a Nagykanizsai Kereskedelmi- és Iparkamara, melyen a kamarai kitüntetések és díjak átadására került sor. A rendezvényen a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Bene Csaba alelnök vett részt.

bővebben...
2019.05.24

Rövidesen megkezdődik a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola torna- és vívócsarnokának építése, melynek alapkövét 2019. május 23-án helyezték el. A 3,3 milliárd forintos beruházás 2,5 milliárd forint központi támogatással valósul meg.

bővebben...
2019.05.23

Május 18-án került megrendezésre a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnersége mellett három magyar és három szlovén partner részvételével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt keretében az ICC Családi Nap, melynek központi helyszíne a rédicsi sportpálya volt.

bővebben...
2019.05.23

Lentiben tartották az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” elnevezésű RURES CE933 számú projekt partnertalálkozóját május 6-7-én.

bővebben...
2019.05.23

A választópolgárok száma Zala megyében közel 225 ezer fő, a megyébe átjelentkezettek száma 2 424 fő (BP: 859, Pest megye: 321, Győr-Moson-Sopron és Veszprém 145), közülük a legtöbben Hévízen fognak szavazni (655), Zalaegerszeget 327-en, Keszthelyt 310-en választották.

bővebben...
2019.05.22

2019. május 20-án Lentiben a Thermal Hotel Balance szállodában került megrendezésre az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló „WomEn-Puls” című, ATHU116 azonosító számú pályázat nyitókonferenciája, melyen számos osztrák és magyar szervezet vezetője is részt vett.

bővebben...
2019.05.22

2019. május 24-én a Gosztola Gyöngye SPA és Élményhotelben kerül bemutatásra a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt Zala megyei pilot tevékenységeként elkészült mobil alkalmazás.

bővebben...
2019.05.21

Zalaegerszeg neve hamarosan felkerül az európai autófejlesztés térképére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a ZalaZone járműipari tesztpálya első ütemének avatásán. A kormányfő úgy fogalmazott: regionális szakmai központ jöhet itt létre, s a beruházás vonzáskörzete nemcsak Magyarországra, hanem az egész régióra kiterjed, sőt, európai kisugárzása is lehet.

bővebben...
2019.05.21

A helyi termékek értékesítését elősegítő beruházás valósult meg a dél-zalai településen, melyet a napokban adtak át ünnepélyesen. Ennek keretében egy teljesen új termelői piacot is birtokba vehettek az árusok és a potenciális vásárlók.

bővebben...
2019.05.21

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Béke utcában kiépített kerékpárutat, amely összeköti a lentikápolnai kerékpárutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével, kapcsolatot teremtve a város nyugati belterületei között.

bővebben...
2019.05.14

Varga Mihály pénzügyminiszter és megyei, városi vezetők jelenlétében adták át Zalaegerszegen a 180 férőhelyes munkáshotelt, amely a munkásszállók létrehozását támogató országos kormányzati program keretében elsőként megvalósult beruházás.

bővebben...
2019.05.13

Szombat délután a település kultúrházában látták vendégül az időskorúakat.

bővebben...
2019.05.13

A város napja, május 13. alkalmából pénteken tartották a közgyűlést a díszteremben, amelyen részt vett és beszéded mondott Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

bővebben...
2019.05.07

A "Zalavölgyi Kerékpárút" átadására pénteken került sor, mely a Zala Kétkeréken TOP projekt keretében valósult meg. Az új szakasz a Szent Gróth Termálfürdőbe való biztonságosabb eljutást segíti majd a lakosság számára.

bővebben...
2019.05.07

Pénteken ünnepelte működésének 10. évfordulóját a zalaszabari Holnapocska Tábor. A Szabadics család által megálmodott Zobori Élményparkban eddig 3000 gyermek számára volt lehetőség a vidám, gyógyító és aktív kikapcsolódásra.

bővebben...
2019.05.02

A napokban avatták fel a „Zala Kétkeréken” elnevezésű megyei kerékpárút –fejlesztési projekt keretében közel 130 millió forintos TOP forrásból megvalósított új kerékpárutat Lenti Máhomfa városrésze és Kerkateskánd között.

bővebben...
2019.04.30

Hétfőn adták át a Megyeházán a 2019. évi Zala Megye Bora címet, melyet a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa által meghirdetett megyei borverseny szakmai zsűrije által legmagasabbra értékelt nedűk közül választottak ki.

bővebben...
2019.04.29

Az Európai Unió Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programjának támogatásával megvalósuló ATTRACTOUR elnevezésű projekt keretében újították fel a Fáklya Művelődési Központnak otthont adó kastély épület alsó szintjét és kialakításra került egy turisztikai iroda is.

bővebben...
2019.04.23

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke hivatalában fogadta a Zalába látogató cseh nagykövetet.

bővebben...
2019.04.23

Április 18-án tartotta soros ülését a megyei közgyűlés.

bővebben...
2019.04.17

Tegnap tartották Tótszerdahelyen a Mura és a Dráva vízi turizmusának fejlesztését célzó „Két folyó, egy cél” elnevezésű, a Magyarország – Horvátország Interreg V-A Program támogatásával megvalósított projekt zárókonferenciáját.

bővebben...
2019.04.17

A napokban találkoztak Rijekában a Baltikumot és az Adriai-tengert összekötő európai tranzitút fejlesztése érdekében alakult Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás közgyűlésének tagjai.

bővebben...
2019.04.15

2019. március 26-án Pákán került megrendezésre a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt ötödik turisztikai műhelytalálkozója.

bővebben...
2019.04.15

2019. március 26-án Pákán került megrendezésre a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt ötödik turisztikai műhelytalálkozója.

bővebben...
2019.04.15

Nagyszabású rendezvénnyel várta a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a Nagykanizsai Szakképzési Centrum pénteken a Szakmák éjszakája elnevezésű országos program keretében.

bővebben...
2019.04.15

Szombaton avatták fel az ország első nyilvános, rögzített telepítésű hullámvasútját más fejlesztésekkel együtt a Zalaszabaron a Holnapocska Tábor és Zobori Élményparkban. A beruházások összértéke közel 1.3 milliárd forint.

bővebben...
2019.04.11

A szlovén-magyar határtérség kerékpáros turizmusának fejlesztését szolgáló regionális szolgáltatáscsomagok kialakításáról tanácskoztak a résztvevők.

bővebben...
2019.04.09

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Pózvai telephelyéről három osztály költözött be a napokban az intézmény Zrínyi utcai telephelyének felújított "zöld" épületébe.

bővebben...
2019.04.08

A lentikápolnai településrészen élő időskorúak tiszteletére tartottak rendezvényt a hétvégén Lentiben.

bővebben...
2019.04.08

A helyi közösség számára fontos belterületi utakat újítottak fel és új járdát is építettek a dél-zalai településen.

bővebben...
2019.04.03

A Kamarák Házában köszöntötték a március közepén Budapesten lezajlott Szakma Kiváló Tanulója verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny zalai döntőseit, akik kiváló eredményeket értek el az összesen 232 résztvevővel lebonyolított országos megmérettetésen.

bővebben...
2019.04.02

Míg számos olyan turizmus stratégia és program van a Duna Régióban, amely a fenntartható turizmus fejlesztést hangsúlyozza, specifikusan a fenntartható turizmust célzó stratégiák viszonylag ritkán jelennek meg.

bővebben...
2019.04.02

A tartalomból: - Új fedett uszoda, tanuszoda és városi strand Zalaegerszegen - Európai Uniós Választás 2019. - Megújult a Kultúrház Lentikápolnán

bővebben...
2019.04.01

Pénteken ünnepélyesen átadták a település kívül-belül megújult fogorvosi rendelőjét és a hozzá kapcsolódó orvoslakást.

bővebben...
2019.03.28

Zala megye általános és középiskolásai részére meghirdetett „Zalai Kincskereső” vetélkedő II. fordulójára került sor Lentiben március 27-én. A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtését és népszerűsítését szolgáló verseny részleteiről Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke tájékoztatta lapunkat:

bővebben...
2019.03.27

Lenti bárszentmihályfai településrészén szerveztek programot a napokban az ott élő időskorúak köszöntésére.

bővebben...
2019.03.25

A tartalomból: Helyi támogató Csoport Találkozó Magyarországon - Szellőztető rendszer hővisszanyeréssel a sportközpontban (Németország) - Intelligens vízmérés a nyilvános vízrendszerhez (Lengyelország) - Solar "E-Tree" (Szlovénia) - Megújuló energia udvar létrehozása (Magyarország) - Energiahatékony közigazgatási épület kialakítása Csáktornyán (Horvátország)

bővebben...
2019.03.21

Dr. Mester László megyei főjegyző, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője „Aktuális tudnivalók az európai parlamenti képviselők 2019. május 26-i választásáról” címmel tartott sajtótájékoztatót a Megyeházán.

bővebben...
2019.03.20

A kanizsai kampuszon rendezett szakmai fórumon, amelyen részt vett professzor dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke, az ország gazdaságának és államháztartásának kilátásairól esett szó.

bővebben...
2019.03.18

Szombaton ünnepélyes keretek között felavatták a városrész mintegy 70 millió forintból felújított kultúrházát. Az önkormányzat saját és több más pályázatból származó forrást felhasználva valósította meg a beruházást.

bővebben...
2019.03.14

1852 m2 úszófelülettel, mintegy 8000 négyzetméteres, háromszintes épülettel és 270 fős lelátóval valósul meg Zala megye legnagyobb uszodaberuházása, a Zalaegerszegi Városi Uszoda.

bővebben...
2019.03.13

A zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központban tartott ünnepélyes eseményen dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága parancsnokhelyettese köszöntötte az esküt tevőket úgy fogalmazva, hogy „Zalában újból fellobbant a magyar honvédség fáklyája”.

bővebben...
2019.03.13

Átadták a pályázati támogatással és az önkormányzat által biztosított forrásból kialakított Egészségházat Tekenyén.

bővebben...
2019.03.12

A hagyományoknak megfelelően reggelire várta a megyei sajtó munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

bővebben...
2019.03.11

- Családbarát szülészet és nagyértékű adomány a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban - Közösségi együttműködést erősítő program a Csapi Általános Iskolában - Gasztroudvar Lentiben az idegenforgalom szolgálatában

bővebben...
2019.03.11

Vasárnap ünnepi műsorral köszöntötték Lenti máhomfai városrészében a szépkorúakat.

bővebben...
2019.03.08

Cégvezetők, vállalkozók és polgármesterek részvételével rendezték meg csütörtökön az idei terveket bemutató gazdasági évnyitó tanácskozást Nagykanizsán a Medgyaszay Házban.

bővebben...
2019.03.07

Veszprém városa Zala és Somogy megye által is támogatott pályázata révén a 2023. évre elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet.

bővebben...
2019.03.05

A Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény elfogadását követően folytatódnak a megyei területrendezési terv módosításával összefüggő feladatok.

bővebben...
2019.03.04

Az elmúlt hét végén a lentiszombathelyi városrész nyugdíjasainak tartottak ünnepséget a művelődési házban.

bővebben...
2019.03.04

A szombaton első ízben megrendezésre került Tőzike Fesztivál keretében avatták fel a Helyi Értékek Házánál, a gasztroudvarban kialakított fedett pavilont, amely újabb közösségi térként gasztronómiai rendezvények helyszínéül szolgálhat a jövőben.

bővebben...
2019.03.04

A DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt megvalósítása keretében 2019. február 28-án nemzeti kerekasztal egyeztetést tartottak Lentiben, a Thermal Hotel Balance-ban.

bővebben...
2019.03.04

A DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt megvalósítása keretében 2019. február 28-án nemzeti kerekasztal egyeztetést tartottak Lentiben, a Thermal Hotel Balance-ban.

bővebben...
2019.03.01

Dr. Halász Gabriella főigazgató sajtótájékoztatón jelentette be a mai napon, hogy 160 millió forintos támogatást nyert a Zala Megyei Szent Rafael Kórház a családbarát szülészet kialakítására.

bővebben...
2019.02.27

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke a napokban Zalaszentgróton találkozott a három éve alakult szervezet tagjaival, amely a nyugdíjasklubok vezetői mellett olyan önkénteseket is magában foglal, akik tapasztalataikkal, tanácsaikkal tenni akarnak az idős emberekért.

bővebben...
2019.02.26

A tartalomból: - Járdát, szennyvízvezetéket, világítást avattak Pacsán - City Cooperation II. - nyitókonferencia Zalalövőn

bővebben...
2019.02.26

A zalaegerszegi hangversenyteremben tartott ünnepségen emlékeztek meg február 25-én a kommunizmus áldozatairól.

bővebben...
2019.02.26

Földhasználati döntéstámogató rendszert hoznak létre a Horizon 2020 Program keretében megvalósuló Landsupport projekt eredményeként, amely a döntések megalapozásának segítése mellett a fenntartható fejlődést is szolgálja majd.

bővebben...
2019.02.25

A születésnap egyben nyugdíjas művészeti csoportok kulturális találkozója is volt. Így fellépett többek közt a Fűzvölgyi Dalostársak, a horvátországi Veseli Zbor (Vidám kórus), a Sormási dalárda, valamint a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Egyesület énekkara.

bővebben...
2019.02.22

Más települések számára is követendő példa lehet a zalai megyeszékhelyen már negyedik tanévében járó Szenior Akadémia, melynek tegnap tartották a tavaszi félévnyitóját.

bővebben...
2019.02.20

A tartalomból: - A Hanti-Manysi Autonóm Terület küldöttségének látogatása Zalában - A Bakonyerdő Zrt. tevékenysége a Zala Megyei Közgyűlés napirendjén

bővebben...
2019.02.18

Pénteken adták át azt a beruházást Pacsán, melynek keretében járdákat építettek a 75-ös és a tüttösi út várostól keletre, az ipari parkba vezető szakasza mellett, biztonságossá téve ezzel sokak számára a munkába járást.

bővebben...
2019.02.18

A kormány kutatásfejlesztési stratégiáját is bemutató országos innovációs fórumot rendeztek Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban. Az eseményre meghívást kaptak a térség meghatározó innovációs szereplői, intézményvezetői, így lehetőség nyílt a helyi és megyei szakmai tapasztalatok közös feltérképezésére.

bővebben...
2019.02.18

Az ország újjá szerveződő innovációs környezetének megalapozását, a megújuló kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) rendszerrel kapcsolatban felvetődő javaslatok, igények felmérését célzó rendezvényt tartottak Zalaegerszegen, amelyen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök köszöntötte a résztvevőket.

bővebben...
2019.02.18

Február 14-én Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban Mikrovállalkozási konferencia került megrendezésre a „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című pályázat keretében.

bővebben...
2019.02.15

A Zala Megyei Közgyűlés elnöke dr. Pál Attila meghívására 2019. február 4 -7. között 3 napot töltött Zalában az oroszországi Hanti-Manysi Autonóm Terület Natalia Komarova kormányzó által vezetett 22 fős küldöttsége.

bővebben...
2019.01.23

Harmadik alkalommal szervezett évindító rendezvényt a város önkormányzata, melynek keretében Pintér Antal polgármester összegezte az elmúlt év eseményeit, megemlítve a mintegy másfél tucatnyi megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztést, s kitért a 2019-re tervezett beruházásokra is.

bővebben...
2019.01.23

Újévi fogadást tartott a város önkormányzata, amelyen részt vett Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is. Az ünnepségen Kelemen Tamás polgármester kiemelte, hogy a népesség megtartása a település életben maradásához elengedhetetlen, ezért az önkormányzat minden támogatást megad a családoknak.

bővebben...
2019.01.08

A  magyar-szlovén határ közelében, a rédicsi körforgalomból a hetési települések, illetve Szlovénia felé vezető megújult útszakaszt Vigh László országgyűlési képviselő,miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója avatta fel.

bővebben...
2019.01.08

A  magyar-szlovén határ közelében, a rédicsi körforgalomból a hetési települések, illetve Szlovénia felé vezető megújult útszakaszt Vigh László országgyűlési képviselő,miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója avatta fel.

bővebben...
2019.01.07

Az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében megvalósuló Promote the Sustainable Use of Renewable Resources and Energy Efficiency in Rural Regions, RURES CE933 sz. projekt soron következő LSG (Local Stakeholder Group) csoporttalálkozójára Nagykanizsán kerül sor, a Hidrofilt Kft. telephelyén, amelyre ezúton is várjuk a tisztelt érdeklődőket!

bővebben...
2019.01.07

Szlovéniában, a muravidéki Moravske Toplice adott otthont az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében, a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” című, RURES CE933 számú projekt 2018. október 8–9-én tartott harmadik partnertalálkozójának.

bővebben...
2019.01.07

A tartalomból: A Napenergia-Fa hivatalos átadása Puconci településen, Muravidék, Szlovénia – 5. Helyi Támogató Csoport találkozójukat tartották a horvát projekt partnerek – Napenergia “E-Fa” Puconciban (Szlovénia) – 3. Koordinációs Csoport és Interregionális Irányító Bizottság ülés Szlovéniában – Helyi Támogató Csoport találkozó Lipcsében – 2. Helyi Támogató Csoport találkozó Szlovéniában

bővebben...
2019.01.07

A tartalomból:A projekt eddigi tevékenységeiről – Leisnig kísérleti projektje – 2. Interregionális Iránytóbizottsági és Koordinációs Egység találkozója Lengyelországban – Megújuló erőforrásokra vonatkozó számológép (az Ostrava-i Helyi Támogató Csoport találkozó) – Ostrava Műszaki Egyetem (Csehország) – Sinergija Fejlesztési Ügynökség (Szlovénia)

bővebben...
2019.01.07

A Zala Megyei Önkormányzat az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben”, RURES CE933 számú projektben megtartotta 2. Helyi Szakértő Csoport találkozóját, amelynek ezúttal Vass István passzívháza adott otthont.

bővebben...
2019.01.07

Lengyelországban tartották az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” című, RURES CE933 számú projekt partnertalálkozóját május 10-11-én.

bővebben...
2019.01.07

A tartalomból: Nemzetközi konferencián mutatták be Rures projektet Ptujban – Rures tévés média megjelenés Horvátországban – 3. Helyi Támogatói Csoport találkozó Horvátországban – Rures pilot beruházás Muraköz megyében, a csáktornyai energia hatékony irodaházban – Pilot beruházás a pieznicai intelligens vízméréshez (IWM) – Második Helyi Támogatói Csoport találkozó Magyarországon

bővebben...
2019.01.07

A tartalomból: A Rures első hat hónapja – Aufbauwerk Region Leipzig Kft. – Muraközi Energia Ügynökség Kft. – Kick-off találkozó Kloster Buchban – Első Helyi Támogatói Csoport találkozó Szlovéniában – Második Helyi Támogatói Csoport találkozó Horvátországban

bővebben...
2019.01.07

Lentiben tartotta első partner találkozóját a projekt megvalósításán dolgozó zalai munkacsoport. 2017. december 19-én került sor a CE933 azonosító számú RURES projekt keretében a megújuló energiaforrások hasznosításával és a fenntartható energiahatékonyság témájával foglalkozó partnerek első találkozójára.

bővebben...
2019.01.07

2017. szeptember 15-én a Liesnig város közelében található Kloster Buch-ban, egy ma már turisztikai célokat szolgáló régi monostorban tartották a CE933 azonosító számú RURES projekt kick-off találkozóját.

bővebben...
2019.01.07

A jeles alkalomból tartott ünnepségen a város és a megye vezetői, közéleti szereplői mellett részt vett dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, aki köszöntőjében kiemelte, hogy 2010 óta nem terheket, hanem lehetőségeket adnak az önkormányzatoknak, ezáltal Lenti nemcsak megszabadulhatott a 2010-ig kényszerűen felhalmozott több mint 1 milliárd forint adósságától, hanem az elmúlt időszakban 6 milliárd forintot sikerült a város fejlesztésére fordítani.

bővebben...
2019.01.07

Az 5. bizottsági és a 7. tematikus találkozóra gyűltek össze az projekt osztrák, bolgár, horvát, német, magyar, román, szerb és szlovén partnerei. A találkozót 2018. november 22-23-án tartották Komárnoban. A találkozó házigazdája a projekt vezető partnere, a Pons Danubii EGTC volt.

bővebben...
2019.01.07

Míg számos olyan turizmus stratégia és program van a Duna Régióban, amely a fenntartható turizmus fejlesztést hangsúlyozza, specifikusan a fenntartható turizmust célzó stratégiák viszonylag ritkán jelennek meg.

bővebben...
2019.01.07

2018. október 24-én Rédicsen került megrendezésre a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt negyedik turisztikai műhelytalálkozója.

bővebben...
2019.01.07

Hargita megye Erdély keleti részén, a Keleti-Kárpátok ölelésében fekszik. Földrajzi elhelyezkedéslnek köszönhetően Hargita megye változatos tájakat és természeti csodákat kínál, nagyszerű lehetőségeket nyújtva az egészséges és zöld úticélokat kereső turistáknak.

bővebben...
2019.01.07

Míg számos olyan turizmus stratégia és program van a Duna Régióban, amely a fenntartható turizmus fejlesztést hangsúlyozza, specifikusan a fenntartható turizmust célzó stratégiák viszonylag ritkán jelennek meg.

bővebben...
2019.01.07

2018. március 27-én Szentgyörgyvölgyön került sor a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló INSIGHTS – Integrált lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák – projekt harmadik Zala megyei turisztikai workshopjára.

bővebben...
2019.01.07

A Zala Megyei Önkormányzat szervezésében a lassú, zöld és egészségturizmus szempontjából kedvező adottságokkal rendelkező Lentiben tartották az INSIGHTS projekt partnertalálkozóját 2018. máricus 6-9. között.

bővebben...
2019.01.07

Március 6-9. között Lentiben tartották az INSIGHTS – Lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák” elnevezésű, az INTERREG Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló projektben résztvevő szervezetek partnertalálkozóját.

bővebben...
2019.01.07

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

bővebben...
2019.01.07

A nemzetközi filmfesztiváljáról híres Motovun volt a helyszíne 2017. október 17-20. között a a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló INSIGHTS projekt – “Integrált Lassú, Zöld és Egészségközpontú Turizmus Stratégiák” – tematikus találkozójának és transznacionális műhelymunkájának.

bővebben...
2019.01.07

2017. június utolsó napjaiban a szerbiai Aranđelovacban gyűltek össze a partnerek a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló INSIGHTS projekt – “Integrált Lassú, Zöld és Egészségközpontú Turizmus Stratégiák” – harmadik tematikus találkozójára és első multilaterális tanulmányútjára. Az esemény házigazdája a Šumadija és Pomoravlje Regionális Gazdaságfejlesztési Ügynökség volt.

bővebben...
2019.01.07

A napokban került sor a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló INSIGHTS – Integrált lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák – projekt első Zala megyei turisztikai workshopjára.

bővebben...
2019.01.07

A Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló INSIGHTS projekt – “Integrált Lassú, Zöld és Egészségközpontú Turizmus Stratégiák” – második tematikus találkozójára gyűltek össze az oszrák, bolgár, német, magyar, román, szerb, szlovák és szlovén partnerek Bécsben 2017. május 10-én. Az esemény házigazdája a Természeti Erőforrások és Élettudományok Egyeteme (BOKU) volt.

bővebben...
2019.01.07

A Zala Megyei Önkormányzat részvételével indult el 2.3 millió euro támogatással a Duna Régió turisztikai vonzerő növelését célzó együttműködés. Tizennégy partner indította el az INSIGHTS projektet – "Integrált Lassú, Zöld és Egészségközpontú Turizmus Stratégiák"

bővebben...
2019.01.07

A jeles alkalomból tartott ünnepségen a város és a megye vezetői, közéleti szereplői mellett részt vett dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, aki köszöntőjében kiemelte, hogy 2010 óta nem terheket, hanem lehetőségeket adnak az önkormányzatoknak, ezáltal Lenti nemcsak megszabadulhatott a 2010-ig kényszerűen felhalmozott több mint 1 milliárd forint adósságától, hanem az elmúlt időszakban 6 milliárd forintot sikerült a város fejlesztésére fordítani.

bővebben...
2019.01.07

Az önkormányzat napokban tartott újévi fogadásán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében dr. Pál Attila vett részt, újabb fejlesztések bejelentésére is sor került.

bővebben...
2019.01.07

Míg számos olyan turizmus stratégia és program van a Duna Régióban, amely a fenntartható turizmus fejlesztést hangsúlyozza, specifikusan a fenntartható turizmust célzó stratégiák viszonylag ritkán jelennek meg.

bővebben...
2018.12.20

Muraköz megye kezdeményezésére Csáktornyán került sor 2018. december 18-án a Horvát Köztársaság és Magyarország határmenti megye vezetőinek találkozójára.

bővebben...
2018.12.17

A Zala megyében működő önkormányzatok fejlődésének, a megye versenyképességének növelése, valamint közös támogatása jegyében és az innovatív menedzser szemléletű önkormányzatiság szellemében üzleti reggelire hívta a térség önkormányzatainak vezetőit a Zala Megyei Önkormányzat és az OTP Bank Nyrt..

bővebben...
2018.12.14

December 12-én Zalaegerszegen, a Megyeházán került megrendezésre a „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című pályázat 2018. évi konferenciája.

bővebben...
2018.12.14

A közgyűlés mai ülésén elsőként dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója adott tájékoztatást a képviselőknek az intézmény működéséről és fejlesztéseiről.

bővebben...
2018.12.13

A Zala Megyei Önkormányzat az Interreg Central Europe program keretében megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségben”, rövid nevén RURES CE933 számú projekt keretén belül megtartotta immár 3. Helyi Szakértő Csoport találkozóját, melynek a Nagykanizsai Hidrofilt Kft. adott otthont.

bővebben...
2018.12.13

A Zala Megyei Önkormányzat az Interreg Central Europe program keretében megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségben”, rövid nevén RURES CE933 számú projekt keretén belül megtartotta immár 3. Helyi Szakértő Csoport találkozóját, melynek a Nagykanizsai Hidrofilt Kft. adott otthont.

bővebben...
2018.12.12

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

bővebben...
2018.12.11

Az "Innovatív foglalkoztatási együttműködés a Zalaegerszegi és Lenti járásokban" című projekthez kapcsolódóan szerveztek konferenciát a művelődési központban, amelyen több előadó beszélt a térség munkaerőpiaci helyzetéről és Zala megye foglalkoztatási helyzetéről is megtudhattak részleteket a résztvevők.

bővebben...
2018.12.06

Szerdán avatták fel ünnepélyesen a mintegy 80 millió forintos saját és TOP-os forrásból felújított III. és IV. számú háziorvosi rendelőt, amely a megújult külső mellett teljesen átalakított fogadóteret is kapott az elvégzett munkálatok során.

bővebben...
2018.12.04

Szombaton ünnepségen köszöntötték a göcseji település időskorú lakóit, valamint megünnepelték a Szilvágyért Egyesület és az annak keretében működő népdalkör húsz esztendős jubileumát.

bővebben...
2018.11.28

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Zala Megyei Közgyűlés 2018. december 13-án (csütörtök) 14 órakor kezdődő testületi ülésén közmeghallgatást tart a Megyeháza Deák termében (Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.).

bővebben...
2018.11.27

Hétfőn írták alá a kivitelezési szerződést a Lentiben felújításra kerülő autóbusz pályaudvarra vonatkozóan. A 476 millió forint értékű projekt keretében, a város és az ÉNYKKZrt. konzorciuma által megvalósítandó beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették.

bővebben...
2018.11.26

Az I. világháború befejezésének centenáriuma alkalmából szerveztek pénteken megemlékezést a felújított I. világháborús hadifogoly-temetőben a megyeszékhely határában.

bővebben...
2018.11.26

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezte meg negyedik partnertalálkozóját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

bővebben...
2018.11.26

A Göcsej Baranta Haditorna Kör szervezésében zajló Hazatalálás Szabadegyetem keretében Raffay Ernő történész és ifj. Tompó László irodalomtörténész tartott előadásta napokban a megyeháza Deák termében Kommunizmus és Trianon címmel.

bővebben...
| 2018.11.26

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz önkénteseinek kiváló munkáját ismerték el Szent Erzsébet, a jótékony szeretet szentjének ünnepén. A szombathelyi Jézus Szívetemplomban Dr. Székely János megyés püspök misén köszönte meg a karitaszcsoportok áldozatos munkáját, majd csoportos elismeréseket adtak át a legjobbaknak.

bővebben...
2018.11.21

A Csapás út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésénél kialakított pihenőhelyen tartották a Keszthelyt és Gyenesdiást összekötő új kerékpárút avatóját.

bővebben...
2018.11.21

Pályázati finanszírozásból és önerőből újították fel a hivatalt, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

bővebben...
2018.11.19

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége fenntartásában működő Zalaszentlászlói Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ adott otthont a Szociális Munka napja alkalmából rendezett megyei ünnepségnek, melyen több zalai intézmény lakói műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, majd kitüntetéseket adtak át a kiváló szakmai munkát végző szakembereknek.

bővebben...
2018.11.19

A mai ülésen adták át ünnepélyesen a közgyűlés által Szűcs Imre plébánosnak közösségépítő munkája elismeréseként odaítélt 2018. évi Zalai Civil Társadalomért ésNemzetiségekért Díjat, melyet a díjazott elfoglaltsága miatt nem tudott átvenni a szeptemberi megyenapi ünnepségen.

bővebben...
2018.11.18

A magyar és horvát együttműködési program keretein belül megvalósuló projektekről tartottak nemzetközi konferenciát a Park Inn Hotelben.

bővebben...
2018.11.17

A napokban avatták fel a mintegy 150 millió forintból megépített létesítményt, amely a megye harmadik katasztrófavédelmi őrse.

bővebben...
2018.11.13

Idén Balatongyörök és Nagykanizsa nyerte el a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata kitüntető címet. A Zala Megyei Idősügyi Tanács pályázatán olyan településeket ismernek el,ahol sok lehetősége van az aranykorúaknak aktív életet élni, s amelyek sokat tesznek az idősekért.

bővebben...
2018.11.13

Vasárnap adták át ünnepélyesen a megszépült zalaszentjakabi orvosi rendelőt, mellyel együtt megújult a váró és védőnői helyiség  is.

bővebben...
2018.11.10

Egy nagy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz a Murakeresztúr és a horvátországi Kotoriba község közötti közúti határátkelő ügye, mely kapcsán csütörtökön szándéknyilatkozatot írtak alá az érdekelt felek, a Mura-térség horvát és magyar településeinek polgármesterei.

bővebben...
2018.11.10

Csütörtökön nyitották meg Keszthelyen a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány új irodáját, amely az eddiginél nagyobb alapterületen, a belváros közelében várja a térség vállalkozóit.

bővebben...
2018.11.10

A Zala Megyei Kormányhivatal idén is pályaválasztási kiállításokkal és szakmabemutatókkal segíti az általános iskolás diákokat. A programsorozat első rendezvényének ezúttal is a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola ad otthont.

bővebben...
2018.11.09

A napokban tartották Zalaegerszegen azt a gazdasági konferenciát, melynek keretében bemutatásra került a Zala megye legnagyobb cégeiről szóló TOP 100 Zala megye gazdasága című kiadványt.

bővebben...
2018.11.06

A magyar tudomány napja alkalmából a város önkormányzata, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum és a GTTSZ Nyugat-dunántúli Régiója „Határtalan tudomány”címmel szervezett konferenciát a Medgyaszay Házban,

bővebben...
2018.11.06

Az egyedüli még fellelhető kőből készült alkotása Soós Lajos néhai pásztorfaragónak az a kereszt, amelynek felújítás utáni megszentelését november 1-jén délután végezték a község temetőjében.

bővebben...
2018.11.06

Ünnepség keretében köszöntötték a település szépkorú lakóit az elmúlt napokban.

bővebben...
2018.11.05

A tartalomból: Megtartották a Zala megyei felzárkózás-politikai együttműködések című pályázat második fórumát

bővebben...
2018.10.31

A Zala Megyei Önkormányzat és Kovászna Megye Tanácsa közötti együttműködés, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása révén valósulhatott meg a „Gyümölcsöző kapcsolatok” projekt

bővebben...
2018.10.31

Mintegy 65 millió forintos TOP pályázati forrásból mentették meg a felújítással Lentiben a régi Petőfi utcai épületet, amely mostantól a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat szociális intézményi céljait szolgálja majd.

bővebben...
2018.10.31

Uniós támogatás révén közel 500 millió forintos beruházással szolgáltató központtá alakítják át a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézményt, melynek 57 fogyatékkal élő lakóját a közeli településeken helyezik el.

bővebben...
2018.10.26

A Zala Megyei Kormányhivatal szervezésében működő Megyeháza Klub tegnapi összejövetelén megyénk természeti, kulturális és épített örökségéről, hagyományairól, történelmi emlékeiről esett szó.

bővebben...
2018.10.26

Az ezüst generáció testi és lelki egészségét érintő kérdésekről rendeztek életmód napot az idősek hónapja keretében Zalaegerszegen a Keresztury VMK-ban.

bővebben...
2018.10.26

A napokban adták át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő és jelentős energetikai korszerűsítésen átesett bázakerettyei Aranyág Otthont.

bővebben...
2018.10.24

 A Megyeháza Deák Ferenc-termében került megrendezésre a megyei 56-os szervezetek és a Zala Megyei Önkormányzat közös ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalomés szabadságharc évfordulóján.

bővebben...
| 2018.10.22

A tartalomból:  '56-os megemlékezés a Megyeházán - A haza bölcséről Kehidán és Söjtörön - Nevelőszülők édesanya szerepben - Pályaorientációs üzemlátogatás Keszthelyen

bővebben...
2018.10.19

Deák Ferenc szülőfalujában, Söjtörön tartották az ünnepséget, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, Rétvári Bence miniszterhelyettes mondott ünnepi beszédet.

bővebben...
2018.10.16

Az elmúlt évek során a településen többször is előfordult katasztrófahelyzetekre és mentési feladatokra összpontosító, 160 fő részvételével lebonyolított gyakorlat mintegy három millió forint hozzáadott értéket jelentett a község biztonsági rendszerében.

bővebben...
2018.10.11

Pénteken tartott ünnepség keretében vehették át a falu lakói a beruházások eredményét.

bővebben...
2018.10.11

A napokban avatták fel ünnepélyesen a megszépült integrált közösségi szolgáltató teret a falu központjában.

bővebben...
| 2018.10.08

A tartalomból:  1 milliárd forintos Zöld Város projekt Lentiben - Kormányablak busz Zala megye kistelepülésein - Felújították és bölcsődét is kialakítottak a nagylengyeli óvodában- Közel 2000 álláshely a zalaegerszegi állásbörzén - Megújult az önkormányzati hivatal előudvara és több útszakasz Kustánszegen

bővebben...
2018.10.08

Csütörtökön rendezték meg Zalaegerszegen a Zalai Hírlap Állásbörzéjét, amelyen 30 kiállító közel 2000 munkalehetőséget kínált.

bővebben...
2018.10.03

Jó gyakorlatok megismerése, gyümölcsöző baráti kapcsolatok, közösségmegtartó kezdeményezések kialakítása – ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös pályázatának.

bővebben...
2018.10.02

Szombaton avatták fel ünnepélyesen a település 40 éve működő óvodájának felújított és kibővített épületét.

bővebben...
| 2018.09.24

A tartalomból:  Ünnepi megyegyűlés Zala Megye Napján - Az agráriumról a Megyei Közgyűlés soros ülésén - Kulturális örökség - Páka értékei - Közel 2000 álláshely azalaegerszegi állásbörzén - Csodát ígérő termékekről az Idősügyi Tanácsban

bővebben...
2018.09.22

2018. szeptember 22-án tartotta a Zala Megyei Közgyűlés éves ünnepi ülését, amelyen átadásra került a megyei díszpolgári cím és a megyei kitüntetések.

bővebben...
2018.09.14

A testület mai ülésén tájékoztatást kapott a Zala Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának működéséről, valamint a Vidékfejlesztési Program megyei végrehajtásáról.

bővebben...
2018.09.10

Szombaton tartották Szilvágyon a népszerű gasztronómiai rendezvényt, amely a település lakói mellett megmozgatta a környéken élőket is, de határon túli főzőcsapat is megmérettette magát a versenyen.

bővebben...
| 2018.09.10

A tartalomból:  A város napja és az év fája döntőse Pacsán - Megkezdte működését Keszthelyen az Emberi Erőforrásfejlesztési Iroda - Szakmai nap a fizioterápia világnapján- Országos Vadpörkölt és Borfesztivál Zalaegerszegen - Sportöltözőt avattak és szilvafesztivált rendeztek Szilvágyon

bővebben...
2018.09.03

Szombaton tartották Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karának tanévnyitó ünnepségét.

bővebben...
2018.08.31

Pályázati támogatásból és önerőből újították fel a település központjában lévő, több évtizeddel ezelőtt épült fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat épületét.

bővebben...
2018.08.27

Közös szándéknyilatkozatot írtak alá a határmenti városban arról, hogy a Zala Megyei Önkormányzat, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, mint a szlovéniai magyarság ernyőszervezete támogatja Lendvát a 2025. évi Európa Kulturális Fővárosa cím megpályázásában.

bővebben...
2018.08.27

A 200 évvel ezelőtt született Királyi Pálra emlékeztek és új közösségi teret avattak szombaton Szepetneken. A községben hagyomány, hogy minden év augusztus utolsó szombatján a falu lakói, civil szervezetei, nemzetiségi önkormányzatai délelőtt együtt ünnepelnek, délután pedig közösen szórakoznak.

bővebben...
| 2018.08.27

A tartalomból:  Partnerségben az Európa Kulturális Fővárosa címért - 50 éves a megújulás előtt álló egerszegi Falumúzeum - Szent István-szobrot avattak Zalacsében- Felújították a bagodi faluházat - 240 éves a novai katolikus templom

bővebben...
2018.08.23

Ünnepélyes keretek között felavatták szerdán a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Nagykanizsai Határvadász Bevetési Osztályának elhelyezésére szolgáló új épületet.

bővebben...
2018.08.16

A napokban adták át a sportolni vágyóknak Türjén a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával megvalósult műfüves labdarúgópályát.

bővebben...
| 2018.08.14

A tartalomból:  Folytatódik a félbemaradt építkezés a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban - Vendégségben - kárpátaljai magyar diákok a Holnapocska Táborban - Tófeji falunap az összetartozás jegyében - Jótékonysági főzőverseny a zalaegerszegi Aquacityben - Programkavalkád és önkormányzati útavatás Hottón

bővebben...
| 2018.08.13

A Zala Megyei Önkormányzat támogatásával idén is 50 kárpátaljai gyermek vehet részt nyári táborban Zala megyében,  Zalaszabarban.

bővebben...
| 2018.08.07

A tartalomból:  Átadták a felújított Kerka-hidat Lentiben - Felszentelték a kápolna keresztútját Kemendolláron - Család- és Karrierpont nyílt Zalaegerszegen- Rendhagyó nyári tábor Kehidakustányban - Parasztolimpia Csonkahegyháton, rétessuli Teskándon

bővebben...
2018.08.01

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének meghívására utazott Székelyföld szívébe Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. A testvérmegyei kapcsolatok erősítése és bővítése érdekében több megbeszélésre került sor.

bővebben...
2018.07.31

Az Erdeifaluért Alapítvány szervezésében érkezett 26 erdélyi táborozó megyénkbe. A gyerek strandolhattak Lentiben, utaztak a csömödéri kisvasúton és ellátogattak Sárvárra,Kehidakustányba és Zalaegerszegre is.

bővebben...
2018.07.31

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat megemlékezést tartott a világháború idején elhurcolt romák emlékére. A rendezvényen Kardos Ferenc történész és Dénes Sándor polgármester idézte fel az eseményeket.

bővebben...
2018.07.30

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Aktívan a tudásért EFOP 3.7.1-17. számú, kiemelt projektjének célja a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű, 18-55 év közötti,alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező személyek társadalmi helyzetének, foglalkoztathatóságának javítása képzések és munkakipróbálások révén az ország kevésbé fejlett régióiban.

bővebben...
2018.07.24

A Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetének vezetésével érkezett Zalaegerszegre kínai delegáció, hogy tájékozódjon az aktuális befektetési lehetőségekről és a folyamatban lévő beruházásokról.

bővebben...
2018.07.24

A település belterületi útjait mintegy húsz millió forintból újították meg, avatására a falunap keretében került sor.

bővebben...
2018.07.24

A Kányaváry Borbirtokon felavatott beruházás révén a látogatók megismerhetik a borkészítés folyamatát.

bővebben...
2018.07.24

A közel háromszáz millió forintos felújítással a híd teherbírás több mint duplájára, 80 tonnára nőtt. A közel egy évig tartó beruházást két ütemben végezték az országos útfelújítási program részeként.

bővebben...
| 2018.07.20

A tartalomból:  Hulladékválogató üzemet avattak Zalaegerszeg-Búslakpusztán - Pályázati kiírás az Idősbarát Önkormányzat címre - Felújították a világháborús emlékművet Bagladon - Utat, orvosi rendelőt avattak Zalaháshágyon 

bővebben...
2018.07.16

Az automatizált üzem évi 60 ezer tonna hulladék feldolgozását teszi lehetővé és ezáltal 30 ezer tonna bioszerves tüzelőanyag előállítását.

bővebben...
2018.07.10

Felújítást követően a hétvégén avatták fel ünnepélyesen a település 23 háborúban elesett hősének emlékművét. A Közép- és Kelet-Európai Történelmi és Társadalom KutatásértKözalapítványtól elnyert pályázati támogatásból nemcsak az emlékművet hozták rendbe, hanem az előtt futó járdát is díszburkolatra cserélték.

bővebben...
2018.07.09

A két község közös járdaavató ünnepségén Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: ezen a két településen a járda maga az élet, hiszen valóban az itt élő, itt közlekedő emberek életét mentheti meg, mivel az észak–déli közlekedési folyosó részét képező 86-os úton olyan mértékű a tranzitforgalom, hogy az állandó veszélyt jelent a gyalogosokra, kerékpárosokra.

bővebben...
2018.07.04

A tartalomból: Ülést tartott a Zala Megyei Közgyűlés – Semmelweis Nap a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – A roma felzárkózás lehetőségeiről Nagykanizsán – Ingyenes nyári tábor Bocföldén

bővebben...
| 2018.07.04

A tartalomból:  Ülést tartott a Zala Megyei Közgyűlés - Semmelweis Nap a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban - A roma felzárkózás lehetőségeiről Nagykanizsán - Ingyenes nyári tábor  Bocföldén

bővebben...
2018.07.02

Szombaton 6. alkalommal rendezték meg a Felsőrajki Nemzetközi Térségi Kiállítást és Vásárt, Kulturális és Gasztronómiai Seregszemlét, amely egy önkormányzati pályázatnak köszönhetően az idén a szokásosnál is nagyobb rendezvénnyé szélesedett.

bővebben...
2018.07.02

Június 30-án tartották Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karának diplomaátadó ünnepségét, amelyen nemcsak a frissen végzett hallgatók vehették át okleveleiket, hanem doktorrá avatásra és kitüntetések, egyetemi címek átadására is sor került.

bővebben...
2018.06.29

A közgyűlést mai ülésén Egri Gyula tű. ezredes, igazgató tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt évi tevékenységéről, melyben kiemelkedőszerepet kapott a proaktív hatósági munka és a lakosság felé irányuló preventív kommunikációs tevékenység.

bővebben...
| 2018.06.28

A tartalomból:  Határon átnyúló kerékpáros projekt Zalakaroson - Ülnöki értekezlet és eskütétel Zalaegerszegen - TOP Információs Nap a Megyeházán - Közösségi roma délután  Baktüttösön - Gasztronómiai találkozó Zalatárnokon

bővebben...
2018.06.27

2018. június 23-án szombaton került sor az iskola tanévzáró ünnepségére, majd ezt követően -immár évek óta hagyományosan- a Fő téri templomban nyolcadikasaik búcsúztatására.

bővebben...
2018.06.27

2018. június 23-án a hajnali órákban jelentős számú lakost deportáltak hortobágyi munkatáborokba, erre emlékeztek szombaton Szentgyörgyvölgyön.

bővebben...
2018.06.20

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert támogatások kedvezményezettjeinek munkáját segítő információs napot tartottak tegnap

bővebben...
| 2018.06.18

2018. június 16-án tartotta meg a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium kibocsátó és tanévzáró ünnepségét Körmend város főterén. Az ünnepség helyszínére és onnan a Szakgimnáziumba a tanulók gyalogmenetben vonultak ki, illetve be.

bővebben...
2018.06.15

Június 8-án, az Egerszeg Fesztivál nyitónapján köszöntötték ünnepélyes keretek között Zalaegerszeg testvérvárosainak küldöttségeit.

bővebben...
2018.06.15

Június első napjaiban került sor a kulturális műsorral bővített Falunapra Belsősárdon, amelyen Vigh László térségi országgyűlési képviselő mellett a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre alelnök.

bővebben...
| 2018.06.13

A tartalomból:  Együttműködési megállapodás a Megyei Önkormányzat és a muravidéki magyarság között - Ünnepi testületi ülés Keszthely város Napján - Új üzemcsarnok a Flex zalaegerszegi gyárában - Egerszeg Fesztivál a '48-as szabadságharc szellemében - A ritka alkalom egyike: falunap Belsősárdon

bővebben...
2018.06.05

Együttműködési megállapodást írt alá a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és a Zala Megyei Önkormányzat vezetője tegnap a megyeházán.

bővebben...
2018.06.05

A 30 országban jelen lévő, 200 ezer embert foglalkoztató, 1995-ben Magyarországra települt Flex zalaegerszegi gyárában 2100 négyzetméter alapterületű új egységet avattak a napokban.

bővebben...
2018.06.01

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zalai Hírlap által közösen szervezett Gazdasági Fórum keretében adták át tegnap a Zala Megye Gazdaságáért díjakat, melynek ez évi díjazottjai a Gartner Intertrans Hungária Kft. , a ZNET Telekom Zrt. és a Komáromy Pékség Kft. A Zala Megye Szakképzéséért Díjjal Marancsicsné Czigány Gyöngyi zalaegerszegi mesterkozmetikus tevékenységét díjazták.

bővebben...
| 2018.05.31

A tartalomból:  Járműipari és logisztikai szakkiállítás, konferencia - Lakossági nyílt nap a Járműipari Tesztpályán - Falumegújítási Díjátadó Nagypáliban- Határon átnyúló kerékpáros projekt műhelytalálkozója Lentiben - Civil szervezetek majálisa Pacsán

bővebben...
2018.05.30

Szakemberek és üzletemberek, vállalkozások részvételével a Városi Sportcsarnokban rendezték meg a II. Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítást és  Konferenciátaz elmúlt napokban.

bővebben...
2018.05.30

Pácsonyi Imre megyei közgyűlési alelnök, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke  köszöntője nyitotta Kálócfán a vasárnap tartott ünnepséget, amelyen a település adottévben kerek évfordulót ünneplő időskorú lakóit külön ajándékkal is köszöntötték.

bővebben...
2018.05.30

A „Családi nap és munkakörelemzés a Zala Megyei Önkormányzati Hivatalnál” című, CSP-CSBM-17-0011 azonosítószámú pályázat keretében a Zala Megyei

bővebben...
2018.05.16

A tartalomból: Ünnepi közgyűlés Zalaegerszeg Város Napján – Megyei tűzoltó ünnep Búcsúszentlászlón – Közösségi együttműködés a Gondozási Központban – Esély Nap és Esély Sportnap Zalaegerszegen – Zalacsány-Örvényeshegy a programturizmus térképén

bővebben...
2018.05.16

A határ menti térséget érintő fejlesztésekről is tárgyaltak Orbán Viktor miniszterelnökkel Zala megye és Muravidék vezetői , köztük Horváth Ferenc a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség tanácsának elnöke és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

bővebben...
| 2018.05.16

A tartalomból:  Ünnepi közgyűlés Zalaegerszeg Város Napján - Megyei tűzoltó ünnep Búcsúszentlászlón - Közösségi együttműködés a Gondozási Központban- Esély Nap és Esély Sportnap Zalaegerszegen - Zalacsány-Örvényeshegy a programturizmus térképén

bővebben...
2018.05.15

A négy határ menti hetési település idén is felvonultatta tájjellegű étkeit és hagyományait a Hetés vendégül lát! kulturális és gasztronómiai rendezvényen. Bödeházán gasztronómiai vásárral egészült ki a program,

bővebben...
2018.05.10

2018. március 27-én Szentgyörgyvölgyön került sor a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló INSIGHTS – Integrált lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák – projekt harmadik Zala megyei turisztikai workshopjára.

bővebben...
2018.05.10

2018. március 27-én Szentgyörgyvölgyön került sor a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló INSIGHTS – Integrált lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák – projekt harmadik Zala megyei turisztikai workshopjára.

bővebben...
| 2018.05.04

A tartalomból:  Megtartotta soros ülését a Zala Megyei Közgyűlés - Átvette megbízólevelét Vigh László országgyűlési képviselő - Boldog Békeidők Hévízen - Nagylengyel a könyvtárban és a valóságban  - Szabadidős sporttal az egészségért

bővebben...
2018.05.02

A közgyűlés mai ülésén meghallgatta Dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány beszámolóját Zala megye közbiztonsági helyzetéről és a közbiztonság további javítása érdekében tett intézkedésekről.

bővebben...
2018.05.02

Dr. Kovács Orsolya, a zalai 1-es számú, zalaegerszegi központú választókerület választási bizottság elnöke átadta Vigh Lászlónak országgyűlési  képviselői megbízólevelét.

bővebben...
| 2018.04.24

A tartalomból:  Natúrpark Egyesület Zalában - Idegenforgalmi várakozások - Fórum és fotókiállítás a területrendezésről - Szakmák éjszakája Zalaegerszegen  - Gyűjtést szervez a Lenti Szent Mihály Plébániatemplom

bővebben...
2018.04.23

Tisztelt Turisztikai Szolgáltató/Vállalkozásvezető!

bővebben...
2018.04.23

A Zala Megyei Önkormányzat szervezésében, 2018. április 20-án 10.00 órai kezdettel került megrendezésre a Megyeháza Deák Ferenc termében a Zala Megyei Területrendezési Terv módosításának munkaindító fóruma és a településképvédelmi eszközök készítésével és felhasználásával kapcsolatos szakmai párbeszéd.

bővebben...
2018.04.23

Tisztelt Turisztikai Szolgáltató/Vállalkozásvezető! Az Iron Curtain Cycling projektben vonzerő adatbázist készítünk, melynek keretében lehetőség nyílik,

bővebben...
2018.04.23

Tisztelt Turisztikai Szolgáltató/Vállalkozásvezető! Az Iron Curtain Cycling projektben vonzerő adatbázist készítünk, melynek keretében lehetőség nyílik,hogy Ön is bemutassa vendéglátóhelyét, szálláshelyét!

bővebben...
| 2018.04.12

A tartalomból:  Országgyűlési választás 2018. - Új funkcióval régi fényében a város patinás épülete - Konferencia a kórházi fertőzések megelőzéséért  - Megyeszerte várják azügyfeleket a Munkaügyi Információs Irodák - Tavaszi nyüzsgés a gyenesdiási piactéren

bővebben...
2018.04.11

A Guide2Visit projektben 40 órás önkéntes idegenvezetői képzés tartunk, amelynek keretében saját 10 fő idegenvezetőt képzünk Göcsej-Hetés térség idegenvezetésére.

bővebben...
2018.04.11

A Guide2Visit projektben vonzerőösszesítő adatbázist készítünk, melynek keretében lehetőség nyílik, hogy Ön is bemutassa vendéglátóhelyét, szálláshelyét!

bővebben...
2018.04.11

A Guide2Visit projektben vonzerőösszesítő adatbázist készítünk, melynek keretében lehetőség nyílik, hogy Ön is bemutassa vendéglátóhelyét, szálláshelyét!

bővebben...
2018.04.11

A Guide2Visit projektben 40 órás önkéntes idegenvezetői képzés tartunk, amelynek keretében saját 10 fő idegenvezetőt képzünk Göcsej-Hetés térség idegenvezetésére.

bővebben...
2018.04.05

Április 3-án ünnepélyesen átadták a 364 millió forint hazai és 45 millió EU-forrásból kilenc hónap alatt felújított, helyi védettségű Zóna épületet Zalaegerszegen,

bővebben...
2018.03.26

Foglalkoztatási konferencián vitatták meg a dél-zalai térségben élő hátrányos  helyzetű, inaktív munkavállalók elhelyezkedésének segítését célzó, több mint félszáz települést érintő együttműködés keretében megvalósuló projekt szakmai teendőit Nagykanizsán.

bővebben...
2018.03.26

Mintegy 200 millió forintból valósult meg a Napközi Otthonos Óvoda és a bölcsőde fejlesztése a településen.

bővebben...
2018.03.26

Vasárnap avatták fel az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatása révén felújított emlékművet Külsősárdon.

bővebben...
2018.03.23

A napokban avatták fel Lentiben a faipari termékeket gyártó Németh-Fa Kft-nél megépített 1500 négyzetméter alapterületű új csarnokot, amely egy 800 millió forint összértékű beruházás keretében valósult meg.

bővebben...
2018.03.23

Ünnepélyes keretek között rakták le a Lendvadedes-Dedeskecskés-Lendvahosszúfalu közötti kerékpárút alapkövét tegnap a magyar-szlovén határ közelében, Tenke-hegyen.

bővebben...
2018.03.20

Közel kétszáz fő munkához jutását segítik a keszthelyi és zalaszengróti kistérségben a tegnap aláírt 2021 június végéig tartó foglalkoztatási paktum projektben, melynek vezetője a keszthelyi önkormányzat, további tagjai pedig a Zala Megyei Kormányhivatal, a Keszthelyi Városfejlesztő Kft. és a Civil a Civilekért Egyesület.

bővebben...
2018.03.19

A szombat délután tartott rendezvényen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a megyei idősügyi tanács elnöke köszöntőjében kiemelte: talán soha nem volt annyira szükséga generációk közti kapcsolat erősítésére, mint a mai rohanó világunkban.

bővebben...
2018.03.19

Közös sajtóreggelin látta vendégül március 14-én a Megyeházán a megyei sajtó munkatársait a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Igazgatósága és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

bővebben...
2018.03.12

Az ünnepségen Végh László polgármester emlékezett és idézte fel a forradalom kitörésének körülményeit, kiemelve a 170 évvel ezelőtti összefogást a közös, nemzeti  cél,a szabadság érdekében.

bővebben...
2018.03.10

A magyar-horvát együttműködés megerősítését szorgalmazza az a kétnapos szakmai tanácskozás, amelyet a Mura Régió Európai Területi Társulás tagjainak részvételével tartottak Tótszerdahelyen.

bővebben...
2018.03.10

Március 6-9. között Lentiben tartották az INSIGHTS – Lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák” elnevezésű, az INTERREG Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló projektben résztvevő szervezetek partnertalálkozóját.

bővebben...
2018.03.10

A Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárcanélküli miniszter zalaegerszegi látogatása során tartott  sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Hevesi SándorSzínház felújítása is bekerülhet a Modern Városok Program fejlesztései közé.

bővebben...
2018.03.10

Március 6-9. között Lentiben tartották az INSIGHTS – Lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák” elnevezésű, az INTERREG Duna Transznacionális

bővebben...
| 2018.03.07

A tartalomból:  Elkezdődik az M 76-os gyorsforgalmi út építése - Együttműködő közép-zalai és balatoni térségek - Egészségturisztikai konferencia és utazás kiállítás Zalaegerszegen  - Megkezdte működését az Egészségfejlesztési Iroda - Lélekmozgató a Magyar Parasport Napján

bővebben...
2018.02.28

A térség mezőgazdasági vállalkozóit, termelőit várták arra a gazdafórumra, melynek vendége dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt tegnap a város művelődési központjában.

bővebben...
2018.02.26

A múlt hét végén a helyi kultúrházban tartott ünnepségen köszöntötték a településrészen élő szépkorúakat a város vezetői és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

bővebben...
2018.02.26

Letették a 170 milliárd forintból épülő M76-os autóút alapkövét pénteken a Zala megyei Alsónemesapáti határában.

bővebben...
| 2018.02.22

A tartalomból:  Választási tudnivalók - Konferencia a szociális gazdaságokról - Milliárdos szennyvíz-beruházás Zalalövőn - Ápolók Napja a 170 éves megyei kórházban  - Fánkkarnevál Zalaapátiban

bővebben...
2018.02.07

Január 31-én, a Megyeházán megalakult a Zala Megyei Felzárkózási Fórum.

bővebben...
2018.02.06

A tartalomból: Megalakult a Zala Megyei Felzárkózási Fórum – Foglalkoztatási együttműködés a zalaegerszegi és lenti járásokban – 3,5 milliárdos hulladékipari fejlesztés Észak-Zalában– Felújítják az egészségházat és a faluházat Bagodban – Kultúrházak éjjel-nappal

bővebben...
| 2018.02.06

A tartalomból:  Megalakult a Zala Megyei Felzárkózási Fórum - Foglalkoztatási együttműködés a zalaegerszegi és lenti járásokban - 3,5 milliárdos hulladékipari fejlesztés Észak-Zalában- Felújítják az egészségházat és a faluházat Bagodban - Kultúrházak éjjel-nappal

bővebben...
2018.02.05

Testvércsoportjai fellépéseivel ünnepelte 20 éves fennállását a Zalaszentbalázsi Népdalkör.

bővebben...
2018.02.05

A Zalaispa Zrt területén, mintegy kétszáz települést érint az a beruházás amelyről pénteken számoltak be Zalaegerszegen a megye és a térség képviselői.

bővebben...
2018.02.05

A Lentiben és térségében megalakult paktum a Lenti Önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség és Gondoskodás Alapítvány közös projektje.

bővebben...
2018.02.05

A Lentiben és térségében megalakult paktum a Lenti Önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség és Gondoskodás Alapítvány közös

bővebben...
2018.01.31

A megyegyűlés mai ülésén Baumgartner Lászlót, Bánokszentgyörgy polgármesterét választotta meg a Térségfejlesztési Bizottság új nem képviselő tagjává a Jobbik Magyarországért Mozgalom delegáltjaként. a munkahelyi elfoglaltságai miatt lemondott Szabó Péter helyett.

bővebben...
2018.01.31

Zala megye és a város közéleti személyiségei és intézményvezetők részvételével avatták fel ünnepélyesen a takarékszövetkezetek országos integrációja nyomán létrejött M7 Takarék újonnan kialakított központját Zalaegerszegen.

bővebben...
| 2018.01.29

A tartalomból:  Tájékoztatókat hallgatott meg, s költségvetéséről is tárgyalt a Zala Megyei Közgyűlés - Megújul a csonkahegyháti általános iskola - Zala Megyei Klímakonferencia - Nemzetközi Vince-napi pinceszemle Lentiben - Nemzedékek értékei - farsang Alsónemesapátiban

bővebben...
2018.01.23

KEHOP-1.2.0-15-2016-00002

bővebben...
2018.01.16

Hetedik éve hagyomány Nagykanizsán, hogy a báli szezont a Bethlen-bál nyitja, melyet a város díszpolgára, gróf Bethlen István emlékére rendeznek meg évről évre.

bővebben...
2018.01.16

A napokban tartotta újévi fogadását Pacsa Város Önkormányzata, amelyen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke.

bővebben...
| 2018.01.15

Nemzetközi érdeklődés övezte azt a nyitókonferenciát, melyet október 26-án tartottak Szentgotthárdon.

bővebben...
| 2018.01.15

A tartalomból: Elnöki évértékelő - Új mentőbázis épülhet Zalaegerszegen – Intelligens rendszerű szaktantermek Keszthelyen - Pályaorientációs nyílt napok a megye felsőoktatásiintézményeiben

bővebben...
2018.01.12

A napokban avatták Semjénházán a közösség összekovácsolását segítő, a településképet is kedvezően befolyásoló  kemenceudvart, amelyet úgy alakítottak ki,hogy alkalmas legyen akár családi rendezvények megtartására is.

bővebben...
2018.01.12

Harmadik esztendeje hagyomány, hogy Vigh László országgyűlési képviselő a megye és a megyeszékhely vezetőivel év elején sajtótájékoztatón összegzi a tavalyi eredményeket és az idei terveket.

bővebben...
| 2018.01.09

A tartalomból: Várossá nyilvánításának 39. évfordulóját ünnepelte Lenti – Átadták az Innovációs-díjakat Zalaegerszegen – Adományok a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak – Visszapillantó 2017. 2. rész

bővebben...
| 2018.01.01

A tartalomból: Visszapillantó 2017. 1. rész

bővebben...
2017.12.19

A nagykanizsai Medgyaszay Ház adott otthont a TOP-5.1.1-15/2015 „Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósítása” elnevezésű projekt keretében tartott II. Zalai Helyi Termék Karácsony – Bemutatónak és Konferenciának.

bővebben...
2017.12.18

A tartalomból: Felavatták a régóta várt új óvodát Andráshidán – Konferencia a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumról a Megyeházán – Konferencia a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumról a Megyeházán – Félévzáró a zalaegerszegi Senior Akadémián – Termelői vásár és disznótoros parti Felsőrajkon

bővebben...
2017.12.18

December 15-én Zalaegerszeg Megyei Jogú Város dísztermében ünnepélyes keretek között adták át a Zalaegerszegért díjakat. Balaicz Zoltán polgármester elismerését és köszönetét kifejezve a díjazottaknak úgy fogalmazott: Önök a munkájukkal, a tevékenységükkel, a szolgálatukkal dicsőséget szereztek Zalaegerszegnek. Ez visszaigazolja azt, amit mi is szeretnénk, amit mi is hirdetünk: egy erős város csak az odaadás, a szerénység, a becsület, az erény, az alázat, és a munka pillérein állhat.

bővebben...
2017.12.18

Szombaton tartották Felsőrajkon a hagyományos karácsonyi termelői vásárt, amely ezúttal közösségi disznóvágással is kiegészült.

bővebben...
2017.12.14

December 13-a óta már a letenyei kormányablakban is fogadják az ügyfeleket a Nemzeti Adó- és Vámhivatala Munkatársai. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Dr. Kaszás Anita, a NAV megyei igazgatója és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatót a kormányablakban elérhető szolgáltatások bővülésérő.

bővebben...
2017.12.14

A Zala Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésén tárgyalta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) végrehajtása keretében a Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Irányító Hatóságnak 16 db támogatási kérelmet érintő újabb javaslatát.

bővebben...
2017.12.11

A Zala Megyei Közgyűlés 2017. december 13-án (szerda) 15.30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart.

bővebben...
2017.12.11

Szilvágyon, a Szépkorúak Ünnepén köszöntötte a település idős lakóit Pácsonyi Imre a megyei közgyűlés alelnöke szombaton.

bővebben...
2017.12.11

A FIDESZ Zalaegerszegi Szervezete szombaton este tizedik alkalommal tartotta meg hagyományos évzáró rendezvényét a párt tagjainak és aktivistáinak részvételével.

bővebben...
2017.12.11

2017.12.08-án került sor Nagykanizsán az M7 Takarék Szövetkezet Erzsébet tér 1. szám alatt található új kirendeltségének ünnepélyes átadására.

bővebben...
2017.12.07

December 5-én tartotta idei utolsó ülését a Zala Megyei Idősügyi Tanács, ahol a 2017. évi tevékenység és a jövő évi munkaterv megvitatása mellett kiemelt témaként szerepelt a nyugdíjasok szövetkezeti formában való foglalkoztatásának lehetősége.

bővebben...
2017.12.05

A tartalomból: Bizottsági tagot választott a megyei közgyűlés – Az idősek foglalkoztatásáról az Idősügyi Tanácsban – Felújították és felavatták a zsidó temetőt Zalaszántón – Megyei Parasportnap Zalaszentgróton – Gyanús Mikulások versenyeztek Pacsán

bővebben...
2017.12.04

A zalaszentgróti Koncz Dezső Általános Iskola, Kollégium, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott otthont a Decathlon Kupáért kiírt Zala Megyei Parasportnapnak.

bővebben...
2017.12.04

A testület megemlékezett a Pénzügyi Bizottság nemrégiben elhunyt külső tagjáról, Laki Józsefről, aki több cikluson át dolgozott a megyei közgyűlési tagként, illetve bizottsági tagként, valamint társadalmi megbízatásban 20 éven át töltött be polgármesteri tisztséget lakóhelyén, Kálócfán.

bővebben...
2017.12.01

A Zala Megyei Önkormányzat és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége az EFOP-1.6.3-17-2017-00004 számú, „Zala megyei

bővebben...
2017.11.27

Csömödérben , a Zalaerdő Zrt. turistaszállásán tartotta műhelytalálkozóját a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósítása című projekt keretében működő turizmus munkacsoport.

bővebben...
2017.11.27

A „Zala megye klímastratégiájának kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című projekt keretében elkészült Zala Megye Klímastratégiájának egyeztetési változata, mely a Klímabarát Települések Szövetségének észrevételeit, javaslatait tartalmazva kerül társadalmasításra.

bővebben...
2017.11.27

Harmadik alkalommal rendezett partnertalálkozót a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

bővebben...
2017.11.20

Pénteken avatták a 16,06 millió forint vissza nem térítendő támogatásból felújított Idősek Klubját Surdon, melyhez a Kormány és az Európai Unió tagállamai közös pénzügyi alapja biztosított forrást a Területi Operatív Program keretében.

bővebben...
2017.11.20

A Szociális Munka Napja alkalmából Zalaszentlászlón tartotta ünnepségét a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége.

bővebben...
2017.11.20

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Zala Megyei Közgyűlés 2017. november 30-án (csütörtök) 15 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Megyeháza Deák termében (Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.).

bővebben...
2017.11.14

Nagykanizsán rendezték meg a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum KKV konferenciáját, melyet Dénes Sándor polgármester és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitott meg.

bővebben...
2017.11.14

A Zala Megyei Önkormányzat a megye klímastratégiájának kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás című KEHOP-1.2.0-15-2016-00002 azonosító számú projektje keretében meghirdetett rajzpályázat térségi eredményhirdetését és a legjobb grafikákból készült kiállítás megnyitóját tartották tegnap Nagykanizsán.

bővebben...
2017.11.14

Vasárnap került sor a FIDESZ országos kongresszusára, amelyen a zalai politikusok közül részt vett többek közt Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, aki beszédet is tartott az eseményen.

bővebben...
2017.11.14

Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki hangsúlyozta: meg akarjuk őrizni Magyarországot magyarnak, ahol a magyarok döntenek a saját sorsukról, és nem külföldiek mondják meg nekik azt, milyen legyen az országuk és kikkel éljenek együtt.

bővebben...
2017.11.14

Végzős általános iskolás diákok számára tartottak pályaválasztási kiállítást és szakmabemutatót a napokban Nagykanizsán.

bővebben...
2017.11.14

A Magyar Tudomány napja alkalmából szakmai fórumot tartottak Nagykanizsán a Medgyaszay Házban.

bővebben...
2017.11.10

Vállalkozók, cégvezetők, állami és önkormányzati vezetők részvételével a napokban mutatták be a megye száz legnagyobb vállalkozását ismertető TOP 100 kiadványt.

bővebben...
2017.11.07

A lélegeztetővel, defibrillátorral, gyógyszer adagolóval felszerelt esetkocsi szolgálatba állításáról tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az újabb esetkocsi jelentősen javítja a térség és a megye helyszíni sürgősségi ellátását, továbbá hét új munkahely is köszönhető a munkába állásának.

bővebben...
2017.10.31

A nemzetközi filmfesztiváljáról híres Motovun volt a helyszíne 2017. október 17-20. között a a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló INSIGHTS projekt – “Integrált Lassú, Zöld és Egészségközpontú Turizmus Stratégiák” – tematikus találkozójának és transznacionális műhelymunkájának.

bővebben...
2017.10.31

Október 27-én Lovásziban az Idősek Napja alkalmából tartott rendezvény keretében adták át a „Zala Megye Idősbarát Önkormányzata 2017” díjat Zalacsány és a házigazda település önkormányzatainak.

bővebben...
2017.10.31

Zalaegerszegen október 27-én délelőtt avatták fel Luther Márton protestáns igehirdető (1483-1546) szobrát az evangélikus templom mellett a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

bővebben...
2017.10.31

Harmadik alkalommal rendezték meg az elszármazottak találkozóját október 28-án Tormaföldén, melynek keretében felavatták a település nemrégiben felújított első világháborús emlékművét.

bővebben...
2017.10.31

Sajtóbejárást tartottak pénteken a több mint 40 milliárd forintos beruházással megvalósuló zalaegerszegi járműipari tesztpálya első épülete alapozási munkálatainak indulása alkalmából. Az eseményen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki kijelentette: a zalaegerszegi járműipari tesztpálya az ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország nem egy „összeszerelő üzem”, a tesztpálya egy szintlépés a magyar iparfejlesztésben.

bővebben...
2017.10.31

A napokban adták át ünnepélyes keretek között Bocföldén a felújított óvodát és játszóteret, valamint ugyanekkor ünnepelték a település általános iskolájának 25 éves jubileumát.

bővebben...
2017.10.20

A Zala Megyei Önkormányzat, a POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület 2017. október 20-án 11 órakor, a Megyeháza Deák Ferenc termében tartotta hagyományos ünnepi megemlékezését az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére.

bővebben...
2017.10.20

A Ningboi Nemzetközi Kereskedelmi Kamara és a Nemzetközi Kereskedelmet Elősegítő Kínai Tanács, Ningbo Altanácsának küldöttsége 2017. október 18-25 között Magyarországon és Szerbiában tesz kapcsolatépítési látogatást, amelynek keretében október 19-én Zalaegerszegre látogattak.

bővebben...
2017.10.09

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által hetedik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait október 4-én adták át Budapesten.

bővebben...
2017.10.09

A napokban adták át ünnepélyesen a zalaegerszegi Városi Sportcentrumban a felújított és nyolcsávosra bővített atlétikai pályát, amely így már nemzetközi viadalok rendezésére is alkalmassá vált.

bővebben...
2017.10.09

Hetedik alkalommal adták át nemrég az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

bővebben...
2017.10.09

Csütörtökön hat szakma 44 képviselője vehette át a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében lezajlott kurzusok elvégzését tanúsító mesterlevelét a zalaegerszegi városi hangversenyteremben megrendezett ünnepségen.

bővebben...
2017.10.06

A tartalomból: Adóügyek és pályázatok a megyei közgyűlés napirendjén – Tájak, ízek, székelyek – közös pályázat Kovászna megyével – 1 milliárd forintos zöldterület-fejlesztés Keszthelyen – 745 éves a tündéri település, Csonkahegyhát

bővebben...
2017.10.06

A megyegyűlés tagjainak Dr. Kaszás Anita igazgató adott tájékoztatást a Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság működéséről, a tevékenységükkel kapcsolatos főbb zalai adatokról, és fejlesztési terveikről.

bővebben...
2017.09.28

Pénteken ünnepélyesen átadták a Zala Megyei Kormányhivatal felújított épületét Zalaegerszegen. A 124,587 millió forintnyi EU-forrásból megújult Kossuth u. 9-11. szám alatt található épületben évente több mint 60 ezer ügyfelet fogadnak, akik társadalombiztosítási és nyugdíjügyeiket, valamint járási hivatali ügyeiket intézhetik itt.

bővebben...
2017.09.21

A közel 2,3 millió euróból megvalósuló projekt hétfőn Lentiben tartott nyitókonferenciáján dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára elmondta a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban 10 millió euró forrást biztosít a Szlovénia-Magyarország határon átnyúló program kerete zöldturizmusra, illetve kerékpáros fejlesztésekre.

bővebben...
2017.09.19

Szeptember 15-én Lentiben adták át ünnepélyes keretek között a Zala Megyei Értéktárba felvett „Zala Megyei Érték” címet tanúsító okleveleket.

bővebben...
2017.09.12

Sajtótájékoztatón mutatta be “Másfél nap az élet” című könyvét Lubics Szilvia háromszoros Spartathlon győztes ultrafutó, Zala megye díszpolgára.

bővebben...
2017.09.12

Szombaton ünnepélyes keretek között adták át a Lenti TE sporttelepén az új 20×40 méteres műfüves labdarúgópályát.

bővebben...
2017.09.12

Szombaton rendezték Szilvágyon a XI. Göcseji Szilvafesztivált, amely a település legjelentősebb programjává vált az évek során. A hagyományos főzőverseny és kulturális programok mellett egy különleges eseményre is sor került a rendezvény keretei között: felavatták az erdélyi Koszti István Miklós Szűz Máriát ábrázoló szobrát. Az ünnepségen beszédet mondott Vigh László, a térség országgyűlési képviselője.

bővebben...
2017.09.04

Szombaton tartották Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karának tanácsüléssel egybekötött tanévnyitó ünnepségét, amelyen részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2017.09.04

Falunapot tartottak szombaton délután a mindössze 37 fős Kozmadombján, amelyen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Vigh László, a térség országgyűlési képviselője.

bővebben...
2017.08.21

Augusztus 18-án Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke Lentiben találkozott Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével, és megbeszélést folytattak a két megye közötti együttműködés további lehetőségeiről.

bővebben...
2017.08.15

Vasárnap ünnepélyes keretek közt avatták fel Zalaszentbalázson a Dienes Gyula művész-tanár által készített Szent Balázst ábrázoló fából készült szobrot.

bővebben...
2017.08.02

Lubics Szilvia a lenti termál hotelben tartott sajtótájékoztatót az amerikai Budwater ultramaraton versenyen elért eredményéről és tapasztalatairól.

bővebben...
2017.08.02

Magyarország legkisebb városaként nyerte el a városi rangot 20 éve Zalakaros, amely rászolgált a címmel járó bizalomra. A folyamatos fejlődésnek hála, lakossága azóta is folyamatosan nő.

bővebben...
2017.07.18

A Zala Megyei Közgyűlés 2017. július 17-én rendkívüli ülést tartott, melyen elfogadta az előterjesztés határozati javaslatát: A 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 65. § (1a) bekezdés szerinti döntés meghozatala

bővebben...
2017.07.17

Az aratónapot idén 29. alkalommal rendezték meg a göcseji településen.

bővebben...
2017.07.17

A Zala Megyei Közgyűlés 2017. július 17-én (hétfő) 15.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. Helye: Megyeháza Deák Ferenc terem (8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.) Napirend: 1. A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 65. § (1a) bekezdése szerinti döntés meghozatala.

bővebben...
2017.07.17

Bánokszentgyörgyön tartották hét “Szentgyörgy” település találkozóját.

bővebben...
2017.07.17

Az aratónapot idén 29. alkalommal rendezték meg a göcseji településen. A Göcsej hagyományait összefogó Göcseji Dombérozó programsorozat része lett tavaly óta az egész hétvégét betöltő rendezvény.

bővebben...
2017.07.13

A projekt 3 országot érintő nyitókonferenciájára 2017. július 3-án délután került sor Loipersdorf-ban. A rendezvény megnyitóján Werner Gutzwar, mint Fürstenfeld Város Polgármestere, mint a Keletstájer Városok Szövetsége Egyesület Elnöke, valamint LRin MMag.

bővebben...
2017.07.12

A tartalomból: Adóügyintézés a kormányablakokban – Semmelweis ünnepség Zalaegerszegen – A város napja Zalalövőn – Kék hullám zászló a zalai Balaton-parton – Göcseji Hacacáré Becsvölgyén

bővebben...
2017.07.06

NAV ügyintézők a zalai kormányablakokban. Lentiben tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy jövő év január 1-jétől NAV ügyintézők járnak el az egyes adóügyi ügyfélszolgálati tevékenységeknél a kormányablakokban.

bővebben...
2017.07.04

Szombaton tartották a Pannon Egyetem Georgikon Karának diplomaátadó ünnepségét Keszthelyen. Az eseményen részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2017.07.04

Vasárnap tartották a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának diplomaátadó ünnepségét a Hevesi Sándor Művelődési Központban, amelyen a megyegyűlés képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2017.07.04

Szombaton tartották a Pannon Egyetem Georgikon Karának diplomaátadó ünnepségét Keszthelyen. Az eseményen részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. (Fotó: Zalai Hírlap)

bővebben...
2017.07.04

A napokban Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Pál Attila megyei közgyűlési elnök és Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott jelenlétében Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be a zalaegerszegi Felszabadulási emlékmű elbontásakor felfedezett relikviáról.

bővebben...
2017.07.04

A Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Pál Attila megyei közgyűlési elnök, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Balaicz Zoltán polgármester, Tolvaj Márta alpolgármester és a mentőszolgálat regionális orvosigazgatója, Dr. Lórántfy Mária részvételével lezajlott átadáson elhangzott, hogy megkezdődött a mentőknél a járműpark modernizációja, kivonnak a szolgálatból minden 13 évnél idősebb járművet és kormányhatározat alapján 193 mentőgépkocsit helyeznek üzembe.

bővebben...
2017.07.04

Vasárnap tartották a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának diplomaátadó ünnepségét a Hevesi Sándor Művelődési Központban, amelyen a megyegyűlés képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke. (Fotó: Zalai Hírlap)

bővebben...
2017.06.27

A tartalomból: Tájékoztatók, pályázatok a megyei közgyűlés soros ülésének napirendjén – Aláírták az 5. generációs vezeték nélküli hálózat kiépítésének alapító nyilatkozatát – Kárpátaljai fiatalok vakációzhattak a Zala Megyei Közgyűlés támogatásával a Holnapocska Táborban – Megnyitották a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum projektirodáját – Színes programok a Csömödéri Állami Erdei Kisvasút és Népi Kultúra Napján

bővebben...
| 2017.06.27

A tartalomból: Tájékoztatók, pályázatok a megyei közgyűlés soros ülésének napirendjén - Aláírták az 5. generációs vezeték nélküli hálózat kiépítésének alapító nyilatkozatát - Kárpátaljai fiatalok vakációzhattaka Zala Megyei Közgyűlés támogatásával a Holnapocska Táborban – Megnyitották a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum projektirodáját - Színes programok a Csömödéri Állami Erdei Kisvasút és Népi Kultúra Napján

bővebben...
2017.06.26

Szombaton ünnepélyesen felavatták az Újudvari Közös Önkormányzati Hivatal felújított, korszerűsített épületét.

bővebben...
2017.06.26

Szombaton ünnepélyesen felavatták az Újudvari Közös Önkormányzati Hivatal felújított, korszerűsített épületét.

bővebben...
2017.06.21

A Zala Megyei Önkormányzat támogatásával idén is közel 50 kárpátaljai gyermek tölthet egy hetet a zalaszabari Holnapocska Táborban, ahol kedden meglátogatta a táborozókat Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott.

bővebben...
2017.06.20

A Zala Megyei Közgyűlés 2017. június 22-én (csütörtök) 15.00 órai kezdettel tartja soros ülését.

bővebben...
2017.06.16

2016. november 14-én írták alá Zalaegerszegen a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumot az abban résztvevő konzorciumi tagok (Zala Megyei Kormányhivatal, Zala Megyei Önkormányzat, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány) képviselői.

bővebben...
2017.06.16

A támogatásban részesülő foglalkoztatási partnerségeknek együtt kell működni a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárságával a munkaerő-piaci beavatkozások koordinálása és a támogatások szinergiájának érdekében.

bővebben...
2017.06.15

A program keretében Horváth László polgármester tájékoztatást adott a tanács tagjainak az önkormányzat időseket érintő munkájáról, beszélt az idősgondozásról, az idősotthon működéséről,valamin a helyi idősügyi tanács önkormányzatot segítő tevékenységéről.

bővebben...
| 2017.06.14

A tartalomból: Járműipari és logisztikai konferencia Zalaegerszegen - Város-napi képviselő-testületi ülés Keszthelyen - Imaházat és világháborús emlékhelyet avattak Tormaföldén – Nyugdíjas klubok találkozója Lovásziban

bővebben...
2017.06.12

Zalaegerszeg első írásos említésének 770 éves évfordulója alkalmából június 9-én ünnepélyesen felavatták a Városháza előtti téren elhelyezett Zala megye címert.

bővebben...
2017.06.02

Június 1-jén megnyílt az első zalaegerszegi Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia.

bővebben...
2017.05.31

A tartalomból: Letették a járműipari tesztpálya alapkövét Zalaegerszegen – Szlovénia magyarországi nagykövetének búcsúlátogatása a megyeházán – Zalavár 1000 éve – konferencia a bencés és nemzeti értékekről – Konzultáció a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretébe – Zala Megyei Klímakonferencia

bővebben...
2017.05.29

Nemzetközi térségi kiállítást és vásárt, kulturális és gasztronómiai seregszemlét rendeztek szombaton Felsőrajkon.

bővebben...
2017.05.29

Ünnepélyes dékáni tanácsülés keretében adták át 182 szenior hallgatónak az egyetem szenior akadémiai programjának sikeres teljesítéséről szóló tanúsítványt.

bővebben...
2017.05.29

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Államkincstár információs napot szervezett pénteken a Megyeházán a TOP forrásokat elnyert zalai pályázók számára.

bővebben...
2017.05.26

Klímakonferenciát tartottak szerdán a Megyeházán a „Zala megye klímastratégiájának kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című projekt nyitó rendezvényeként. 

bővebben...
2017.05.26

Május 25-én a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap közös szervezésében tartott Gazdasági Fórum keretében adták át a „Zala Megye Gazdaságáért”, illetve a „Zala Megye Szakképzéséért” kamarai díjakat.

bővebben...
| 2017.05.24

Orbán Viktor miniszterelnök részvételével helyezték el május 19-én a 40 milliárd forintból megvalósuló járműipari tesztpálya alapkövét Zalaegerszegen, a  Tudományos és Technológiai Park területén.

bővebben...
2017.05.24

A Zalai Hírlap a megyei települései számára versenyt hirdetett közösségi eseményekről szóló tudósítások összeállítására, melynek díjátadását tartották tegnap.

bővebben...
2017.05.19

A Zalavári és Zalaapáti bencés és nemzeti értékek megmentésére szervezett konferenciára került sor 2017. május 18-án. Szent István király 1019-ben alapította újjá Zalaváron a Szent Adorján tiszteletére létrehozott bencés monostort, mely 1702-ig állt Zalavár-Várszigeten.

bővebben...
2017.05.19

A Zala Megyei Közgyűlés 2017. május 17-én rendkívüli ülést tartott, melyen  elfogadta az előterjesztés határozati javaslatát:  A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 65. § (1a) bekezdése szerinti döntés meghozatala

bővebben...
| 2017.05.18

A tartalomból: 23 milliárd megyei TOP-forrás a zalai településeknek - Első írásos említésének 770. évfordulóját ünnepli Zalaegerszeg - Átadták a 74-es főút átépített Nagypáli csomópontját – Zalai idegenforgalmi várakozások - XIV. Zalaegerszegi Országos Fazekas-Keramikus Találkozó és Fesztivál

bővebben...
2017.05.17

A Zala Megyei Közgyűlés 2017. május 17-én (szerda) 16.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. Helye: Megyeháza Deák Ferenc terem (8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.) Napirend: 1. A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 65. § (1a) bekezdése szerinti döntés meghozatala.

bővebben...
2017.05.12

Az útszakasz veszélyessége miatt vált szükségessé a 74-es főút Nagypáli felé való lecsatlakozásának felújítása, melyet 2017. május 9-én avattak fel. A közlekedésbiztonsági felújítás 1,5 km hosszú útszakaszt érintett egy új, balra kanyarodó sáv kialakításával.

bővebben...
2017.05.08

Sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, hogy közel 9,9 milliárd forint értékű uniós támogatást sikerült lekötni a Zala megye számára rendelkezésre álló keretből, mely több mint 23 milliárd forintos (TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program).

bővebben...
2017.05.05

Soros ülését tartotta a Zala Megyei Közgyűlés 2017. április 27-én Zalaegerszegen, a megyeházán. A képviselők tájékoztatást kaptak a kormányhivataltól a területi államigazgatás helyzetéről, a belső integrációról és az állami ingatlanfejlesztésekről és meghallgatták a megyei rendőr-főkapitányság beszámolóját a megye közbiztonsági helyzetéről.

bővebben...
2017.04.25

Felsőrajkon tartotta a megyei Foglalkoztatási Paktum Helyi termék munkacsoportja soros ülését. A résztvevőket Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre megyei alelnök köszöntötte.

bővebben...
2017.04.25

A nagyrécsei Inkey kastélyban került sor pénteken a Dél-Zalai Foglalkoztatási Együttműködés dokumentumainak ünnepélyes aláírására és a térségi foglalkoztatási fórum alakuló ülésére,

bővebben...
2017.04.25

Világháborús emlékművet avattak szombaton Paton. Az ünnepségen beszédet mondott Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2017.04.25

Ünnepélyesen felavatták Április 21-én a Nagykanizsai Tankerület új központját, amelyet a korábbi Vécsey-iskola emeleti szintjén alakítottak ki. A 26 millió forintos beruházás kormányzati és önkormányzati támogatásból valósulhatott meg.

bővebben...
2017.04.24

2017 április 20-án a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban tartotta kihelyezett ülését a Zala Megyei Idősügyi Tanács Pácsonyi Imre vezetésével. A tanács tagjait fogadta Dr. Halász Gabriella főigazgató,

bővebben...
2017.04.21

A Zala Megyei Közgyűlés 2017. április 20-án rendkívüli ülést tartott, melyen 8 igen és 1 tartózkodó szavazattal elfogadta az előterjesztés határozati javaslatát:

bővebben...
2017.04.19

A Zala Megyei Közgyűlés 2017. április 20-án (csütörtök) 15.30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. Helye: Megyeháza Deák Ferenc terem (8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.) Napirend: 1. A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 65. § (1a) bekezdése szerinti döntés meghozatala.

bővebben...
| 2017.04.12

A tartalomból: Közgyűlést tartott a Pannon EGTC - 2500 állásajánlat a zalaegerszegi állásbörzén - Mikrohitel konferencia Lentiben – Hímestojás kiállítás és alapkőletétel Dobronakon - Hercegi Mandulás Napok Vonyarcvashegyen

bővebben...
2017.04.12

A Zala Megyei Kormányhivatal az Ötórai tea rendezvénye keretében emlékezett meg a Költészet napjáról hétfőn, 2017. április 10-én.

bővebben...
2017.04.07

Március 30-án a Megyeházán tartotta soros ülését a Zala Megyei Védelmi Bizottság, amelyen Bene Csaba alelnök képviselte a Zala Megyei Közgyűlést.

bővebben...
2017.04.05

Április 5-én tartotta soros közgyűlését a Pannon Európai Területi Társulás a megyeházán. A 2010-ben alakult Pannon EGTC szlovén, magyar és horvát partnerek, köztük a Zala Megyei Önkormányzat részvételével munkálkodik a dél-nyugati határtérség összehangolt fejlesztése érdekében.

bővebben...
2017.03.31

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezésében 2 napos országos mikrohitel konferenciát tartanak Lentiben.

bővebben...
2017.03.28

Március 25-én került sor a megújult ZTE Aréna hivatalos avatására.

bővebben...
2017.03.27

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság aulájában 2017. március 23-án kiállítás nyílt "Rendőrségi baleseti helyszínelés anno ..." címmel, melyet Dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy, a ZMRFK vezetője nyitott meg.

bővebben...
2017.03.27

2017. március 23-án a dolgozók és a meghívott vendégek, állami és önkormányzati vezetők részvételével avatták fel a Csejtei Fém-Vill Kft. új, 6500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokát Zalaegerszeg északi ipari parkjában.

bővebben...
2017.03.21

A lengyelországi Wroclawban tartotta soros ülését a napokban a Baltikumot és az Adriai-tengert összekötő európai tranzitút fejlesztése érdekében alakult Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (KEKF ETT) közgyűlése.

bővebben...
2017.03.21

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával újították fel a település húszas években készült emlékművét, mely a település 62 elesett katonájának az emlékhelye.

bővebben...
2017.03.20

A Zala Megyei Kormányhivatalhoz tartozó tíz épület energetikai korszerűsítését végezték el a közelmúltban, köztük a Földhivatali osztály és a zöldhatóság közös épületéét, Zalaegerszegen.

bővebben...
2017.03.17

Dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre alelnök képviselte a Zala Megyei Közgyűlést a muravidéki magyarság központi ünnepségén, melyet Lendván tartottak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának előestéjén.

bővebben...
2017.03.17

A Zala Megyei Közgyűlés nevében Pácsonyi Imre alelnök vett részt az 1948/49-es forradalom és szabadságharc emlékére március 15-én tartott zalaegerszegi megemlékezésen.

bővebben...
2017.03.17

Március 14-én hat szervezet köszöntötte közös sajtóreggeli keretében a zalai média képviselőit a Szabad Sajtó Napja alkalmából.

bővebben...
2017.03.16

A Vietnam déli részén található Dong Thap tartomány képviseletében hat tagú delegáció érkezett megyénkbe Chau Hong Phuc tartományi alelnök vezetésével.

bővebben...
2017.03.08

Köröcz Kálmán mezőgazdasági és gépipari vállalkozót köszöntötték kálócfai otthonában megyei és helyi önkormányzati vezetők.

bővebben...
2017.03.08

A tartalomból: Pályázati tájékoztató a megyeházán – GULAG-emlékművet avattak Zalaszentgyörgyön – Megújult a faluház Kilimánban– Kamarai Ápolók Napja Zalaegerszegen – Zalai Kincskereső – megyei döntő

bővebben...
2017.03.03

Február 24-én tartották a település megszépült faluházának ünnepélyes átadó ünnepségét. A több mint 6 millió forintos beruházás állami és önkormányzati forrásból valósult meg. Az épület önkormányzati és kulturális színtérként is működik.

bővebben...
2017.03.03

Zalaszentgyörgyön, a Testvértelepülési Parkban avatták fel 2017. február 24-én a Szovjetunió hurcolt kényszermunkások emlékművét. Az avatáson részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, a megyei önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

bővebben...
2017.03.03

Hagyományteremtő szándékkal év eleji beszélgetésre hívta február végén Vigh László országgyűlési képviselő a sajtó, valamint a megyei kiemelt fejlesztésekben érintett önkormányzatok, hivatalok és szervek  képviselőit Zalaegerszegen.

bővebben...
2017.02.24

A tartalomból: Tervek, elképzelések a 2017-es költségvetés tükrében – Ülést tartott a Zala Megyei Idősügyi Tanács – Zalai Kincskereső – megyei honismereti vetélkedő

bővebben...
2017.02.08

Február 25-én, szombaton Szentegyházán rendezik meg a megyei farsangbúcsúztatót, amelyen Hargita megyei hagyományőrző csoportok vesznek részt: Alsósófalva, Csíkborzsova, Csíkcsicsó, Csíkmenaság, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csobotfalva, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy és Kászonaltíz.

bővebben...
2017.02.07

A gimnázium alapítványi bálja keretében jelentették be, hogy az épület felújítása bekerült a kiemelt állami projektek közé és így közel 430 millió forint áll rendelkezésre a nyílászárók cseréjére, a fűtés és világítás rekonstrukciójára, valamint a hőszigetelésre és külső vakolásra.

bővebben...
2017.02.06

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott avatóbeszédet a település megemlékezésén, melynek keretében felavatták a településről elhurcoltak emlékére, az önkormányzat falára készített emléktáblát.

bővebben...
2017.02.02

A tartalomból: Tájékoztatókat hallgatott meg és elfogadta költségvetését a Zala Megyei Közgyűlés – Nyílt napok a megye felsőoktatási intézményeiben – Lubics Szilvia ultramaraton futó lesz a Lenti Turisztikai Desztináció arca – VII. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás

bővebben...
2017.01.18

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Lubics Szilvia hosszútávfutó, többszörös Ultrabalaton és Spartathlon győztes lesz a jövőben a Lenti turisztikai desztináció arca.

bővebben...
2017.01.12

A tartalomból: Évet értékeltek a Zala Megyei Önkormányzat vezetői – Újévi fogadás és Innovációs Díjátadá

bővebben...
2016.12.22

A tartalomból: Ülést tartottak a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum munkacsoportjai – Bemutatták az R76-os főút terveit Keszthelyen – 1 milliárd forintot fordíthatnak energetikai korszerűsítésre a kormányhivatalok – Értékőrzés és -teremtés Milejszegen

bővebben...
2016.12.22

A tartalomból: Ülést tartottak a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum munkacsoportjai – Bemutatták az R76-os főút terveit Keszthelyen – 1 milliárd forintot fordíthatnak energetikai korszerűsítésre a kormányhivatalok – Értékőrzés és -teremtés Milejszegen

bővebben...
2016.12.09

Azok, akiknek állandó lakhelyük Magyarországon van, útlevéllel − amelyben szerepel az állandó lakhelyre vonatkozó bejegyzés − szavazhatnak.

bővebben...
2016.12.06

A tartalomból: Ülést tartott a Zala Megyei Önkormányzat – Off to spas – projektzáró Hévízen – Rendhagyó rendőrfőkapitányi értekezlet – Megújult a 75-ös főút egy Zala megyei szakasza – Könyvtárak a helyi értékek szolgálatában – Jubileumi megyei parasportnap

bővebben...
2016.12.06

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, egyúttal a Megyei Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte a település időskorú lakóit Szilvágyon, a “Szépkorúak Ünnepén” 2016. december 4-én.

bővebben...
2016.12.06

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt a Fogyatékosok Világnapja alkalmából tartott „Ahány csengő csendüljön…” című rendezvényen Lentiben 2016. december 2-án.

bővebben...
2016.12.01

A Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közötti együttműködés keretében rendhagyó módon a Megyeháza Deák Ferenc terme adott otthont a kihelyezett főkapitányi értekezletnek.

bővebben...
2016.12.01

2016. november 28-án került sor a Megyeházán az e hónap közepén aláírt Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósításában résztvevő öt munkacsoport közül az első, a KKV (kis- és középvállalkozások) munkacsoport alakuló ülésére.

bővebben...
2016.12.01

2016. november 30-án tartották a 75-ös főút Bak és Zalatárnok közötti felújított szakaszának ünnepélyes átadását.

bővebben...
2016.11.29

A tartalomból: Ünnepélyesen felavatták Lentiben a négycsillagos Thermal szállót – Konferencia az európai uniós pályázati lehetőségekről – Megyei ünnepség Zalaszentlászlón a Szociális Munka Napja alkalmából – Aláírták a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumot – Márton-napi népszokások a kehidakustányi Mariska-udvarban

bővebben...
2016.11.22

2016. november 18 – 20. között Hévízen tartották az Európai Uniós támogatással megvalósuló OFF TO SPAS projekt (676737/COSME Programme) záró konferenciáját és szakmai workshopját a 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület jubileumi nagygyűlése keretében.

bővebben...
2016.11.21

A szociális ellátórendszerben dolgozók megyei ünnepségét 2016. november 18-án tartották Zalaszentlászlón a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményében.

bővebben...
2016.11.21

Kövér László, az Országgyűlés elnöke közreműködésével adták át a megye legújabb négycsillagos szállodáját a Lenti Gyógyfürdő szomszédságában.

bővebben...
2016.11.18

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zalai Hírlap együttműködésében ötödik alkalommal készült el a megye legeredményesebb vállalkozásait bemutató kiadvány.

bővebben...
2016.11.16

A Zala Megyei Önkormányzat konzorciumvezetőként támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 5.1.1-15 azonosító számú, „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázati felhívásra.

bővebben...
2016.11.16

2016. november 4-én megindult a forgalom a Zalalövőt keletről elkerülő 11 kilométeres új útszakaszon. Az elkerülő hivatalos, 2016. november 10-én tartott ünnepélyes átadásán jelen volt Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kommunikációs igazgatója, míg a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte.

bővebben...
2016.11.08

A tartalomból: 1,7 milliárd forint a Göcseji Falumúzeum megújítására – Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum járási fóruma Lentiben – Átadták a forgalomnak a 86-os főút Zalalövőt elkerülő szakaszát – Konferencia a zalai romák esélyeiről – Szlovén vendégekkel Bak község helyi értékeiről

bővebben...
2016.11.08

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Zala Megyei Közgyűlés 2016. november 23-án (szerda) 15 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Megyeháza Deák termében (Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.).

bővebben...
2016.11.03

A tartalomból: ’56-os megemlékezés a Megyeházán – Szent Rafael nevét vette fel a Megyei Kórház – Hazai forrás a Szívsebészeti Centrumra – Cserszegtomaj és Újudvar az Idősbarát Önkormányzat – Önkéntes munkán Alsópáhokon – “MesÉLJ jogosan” a gyermekeknek

bővebben...
2016.10.21

A Zala Megyei Önkormányzat 2006-ban döntött arról, hogy díjat alapít, amellyel azoknak az önkormányzatoknak a munkáját ismeri el, akik különös figyelemmel fordulnak az időskorú lakosság felé.

bővebben...
2016.10.21

A POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület és a Zala Megyei Önkormányzat 2016. október 20-án tartotta ünnepi megemlékezését 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére. A közös ünnep alkalmat adott arra, hogy a ma még élő ’56-os aktív tagokat és az elhunyt vezető tisztségű hősök meghurcolt hozzátartozóit köszöntsék az évfordulóra alapított emlékplakettek átadásával.

bővebben...
2016.10.06

Az Európai Bizottság Szlovéniai Képviselete és Lendva Község az Europe Direct Muraszombat információs ponttal együttműködve 2016. szeptember 23-án Lendván, a Színház- és Hangversenyteremben szervezte meg a Párbeszéd a polgárokkal című rendezvényt.

bővebben...
2016.10.06

Több éves munkával kívül és belül is megszépült a település temploma az egyházmegye, pályázatok és a helyiek összefogása révén. A mintegy 23 millió forint értékű munkálatokat követően, 2016. október 1-én áldotta meg a templomot Császár István, a Szombathelyi egyházmegye kormányzója.

bővebben...
2016.10.04

A tartalomból: Országos kvótanépszavazás – Pályázatok a megyegyűlés napirendjén – Senior Akadémia Zalaegerszegen – Örökség Nap Zalabérben – Olimpikonok köszöntése és leendő olimpikonok sportágválasztója

bővebben...
2016.09.30

A Megyeházán köszöntötték a riói olimpián és paralimpián részt vett zalai versenyzőket, Molnár Flórát, Tátrai Miklóst, Zborai Gyulát és a zalaigricei Tunkel Nándort, aki bronzérmet szerzett élete első paralimpiáján.

bővebben...
2016.09.30

2010 után újra Zala Megye adott otthont az országos vízközmű szerelőversenynek. A tavalyi nyertes Zalavíz Zrt és a Magyar Vízközmű Szövetség ide versenyének a Lenti Termálfürdő adott otthont.

bővebben...
2016.09.20

A tartalomból: Megye napi díjátadó ünnepi közgyűlés – Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum – A Zala Megyei Idősügyi Tanács döntései – Zalai Mentős Piknik Zalaegerszegen – Jubileumi szilvafesztivál Szilvágyon

bővebben...
2016.09.19

Szombaton tartotta ünnepi ülését a Zala Megyei Közgyűlés, melyen átadásra került a megyei díszpolgári cím, valamint a testület által adományozott 2016. évi díjak. Az ünnepi ülésen részt vett Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Gyimesi Endre, volt országgyűlési képviselő, megyei díszpolgár, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.

bővebben...
2016.09.14

Pácsonyi Imre vezetésével a Megyeházán tartotta soros ülését a Zala Megyei Idősügyi Tanács, amely döntött a legutóbbi ülésen lezajlott választási eredmény szervezeti és működési szabályzatban való átvezetéséről.

bővebben...
2016.09.14

Szeptember 10-én már tizedik alkalommal rendezték meg a Göcseji Szilvafesztivált, a mintegy kétszáz lakosú Szilvágy község nagy népszerűségnek örvendő gasztrokulturális eseményét. A hagyományos főzőversenyt és a kulturális csoportok bemutatóját magában foglaló program ezúttal elismerések átadásával is bővült.

bővebben...
2016.09.14

A 450 évvel ezelőtti szigetvári csata emlékére rendeztek emlékünnepséget Csatáron. A település egykori bencés monostorából a lett Zrínyi Miklós egyik erődítménye és kedvelt pihenő helye. E falak között tartózkodhatott Zrínyi felesége az ostrom idején.

bővebben...
2016.09.08

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében megyei foglalkoztatási paktum kerül kialakításra, mely 2017. januárban kezdi meg munkáját. A Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve az Európai Unió Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg a 963 millió forintos projekt.

bővebben...
2016.09.07

A tartalomból: Szakmai tanévnyitó konferencia Zalaegerszegen – Folytatódik a nagyberuházás a Zala Megyei Kórházban – Vadászati évadnyitó a Sohollári-völgyben – Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál – Kehidakustány értékei

bővebben...
2016.09.02

A Kovászna Megyei Művelődési Központ több éve módszeresen térképezi fel a megye értékeit és ezen információkat különböző kiadványokban, projektekben vagy rendezvényeken keresztül hasznosítja, népszerűsíti. A Kúriák földje, Háromszék című könyv ma már három nyelven, a negyedik kiadásnál tartva mutatja be a megye épített örökségének sajátos részét.

bővebben...
2016.08.16

A tartalomból: Kárpátaljai diákok a Holnapocska Táborban – Jótékonysági nap az Aquacityben – Kedvező vendégforgalmi adatok a fürdővárosban – Cséplési bemutató a családi napon – Napkorona fesztivál, hőlégballon találkozó és gazdanap

bővebben...
2016.08.12

Családi napot és fogathajtó versenyt rendeztek Zalabaksán 2016. augusztus első hétvégéjén. A rendezvényt immár hagyományosan a Baksa-tó partján tartották. A Zalabaksai Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület idén is tartott kézi- és gépi cséplési bemutatót, melynek fő szereplője a közel száz éves cséplőgép volt.

bővebben...
2016.08.02

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett és köszöntötte a résztvevőket az ide, 24. Kincstár Kupán. A kincstári dolgozóknak szervezett sportrendezvénynek a története a 90-es évekre nyúlik vissza. Az első Kupát 1991. július 28-30. között Kecskeméten rendezte meg a Belügyminisztérium Bács-Kiskun Megyei Területi Államháztartási és Közigazgatási Információs Szolgálat, ezen még nem minden megye vett részt.

bővebben...
2016.08.02

Csaknem félszáz kárpátaljai diákot lát vendégül vasárnaptól egyhetes táborozáson Zalaszabarban a Zala Megyei Önkormányzat, amely másodszor fogad Ukrajnából gyerekeket.

bővebben...
2016.07.27

A tartalomból: Magyarországi Falumegújítási Díjat nyertek – Előkészítési fázisban az újabb állami rezsicsökkentés – Megtartották az I. Göcseji Dombérozót – Újabb különlegesség az alig negyven lakosú kistelepülésen – Hungarikum Napok előadásokkal, kiállításokkal

bővebben...
2016.07.20

Bienert Gusztáv, turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos és Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott tájékoztató és megbeszélést a balatoni turizmus fejlesztésével kapcsolatos javaslatokról 2016. július 18-án Balatonfüreden.

bővebben...
2016.07.06

A tartalomból: 5 milliárd forintos beruházás az Edelmann Nyomdaipari Zrt. gyárában – 50 éves jubileumát ünnepelte a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet – Energetikai korszerűsítés a Fekete István Általános Iskolában – Felújították az I. világháborús emlékművet Söjtörön – Közösségi összefogással hoztak létre tájházat Zalaszentgyörgyön

bővebben...
2016.06.29

Európa legrégebbi agrár felsőoktatási intézményében szombaton, 2016. június 25-én tartották a diplomaosztó ünnepséget. A megjelenteket köszöntötte Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2016.06.23

A Zala Megyei Idősügyi Tanács alakuló ülése június 20-án tartotta alakuló ülését a Zala Megyei Idősügyi Tanács, amely egyúttal megválasztotta vezetőségét és módosította munkatervét. Az ülésen megköszönték a Tanács előző ciklusbeli tagjainak munkáját.

bővebben...
2016.06.23

Szerdán, 2016. június 22-én a tanévzáró keretében adták át jelképesen a 120 millió forintos beruházással megújult Fekete István Általános Iskolát. Az iskolában jelenleg 135 kisdiák tanul, többen Zalaegerszegről járnak a közeli településre.

bővebben...
2016.06.17

Éves rendes ülését tartotta 2016. június 16-án a Zala Megyei Önkormányzat.

bővebben...
2016.06.16

A tartalomból: A megyei önkormányzat rendkívüli ülése – Mindszenty kertet avattak Zalaegerszegen – Újjáalakult a megyei idősügyi tanács – Város napja Keszthelyen – Falumegújítási díj Zalaszentivánnak – Helyi értékek Nován

bővebben...
2016.06.09

Pácsonyi Imrét, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökét választotta meg elnökének a Zala Megyei Idősügyi Tanács.

bővebben...
2016.06.07

Gazdasági fórum keretében került sor a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. évi díjainak átadására Zalaegerszegen. A megye gazdasága és szakképzése területén eredményesen működő vállalkozásokat 2005 óta díjazzák.

bővebben...
2016.06.06

A Belügyminisztérium 2015-ben is meghirdette a Magyarországi Falumegújítási Díj pályázatát. A Bizottság – a pályaművek áttanulmányozása mellett – helyszíni bejárások, konzultációk révén is vizsgálta a legjobb pályázatokat benyújtó települések falumegújítási tevékenységét.

bővebben...
2016.06.06

Immár 25. alkalommal került aláírásra a Zala Megyei Önkormányzat és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség közötti együttműködési megállapodás, melynek célja a Muravidéken élő magyarság nemzeti kultúrájának, hagyományai megőrzésének támogatása.

bővebben...
2016.06.02

A nemzeti összetartozás napja alkalmából tartottak megemlékezést június első napján Lendván, ahol a “legnagyobb magyarra”, Széchenyi Istvánra is megemlékeztek az idei emlékév kapcsán.

bővebben...
2016.06.01

2016. május 31-én a horvátországi Kapela Dvor településen ülésezett a PANNON Európai Területi Társulás . A közgyűlésen Pácsonyi Imre alelnök képviselte a Zala Megyei Önkormányzatot. A társulás új igazgatójának dr Göndöc Andrást, Baranya megye főjegyzőjét választotta.

bővebben...
2016.05.30

A Haza és a Nemzet védelmében elesett katonákra és civilekre emlékezett az ország május utolsó hétvégéjén az 1917-ben, a VIII. törvény által bevezetett, majd a rendszerváltást követően újjáélesztett hagyomány alapján.

bővebben...
2016.05.26

Az önkéntes polgári kezdeményezések – civil szervezetek – nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a közösségek formálásában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében és a közéleti értékek fejlesztésében – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

bővebben...
| 2016.05.25

A tartalomból: CETC közgyűlés a Megyeházán – Város napja Zalaegerszegen – Zala és Kovászna értékeiről Lentiben – Erdei tábor Zalaszabaron – Falunap és megemlékezés Csödén

bővebben...
2016.05.25

A tartalomból: CETC közgyűlés a Megyeházán – Város napja Zalaegerszegen – Zala és Kovászna értékeiről Lentiben – Erdei tábor Zalaszabaron – Falunap és megemlékezés Csödén

bővebben...
2016.05.25

Az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS kezdeményezésére 1984 óta világszerte megrendezik április 18-án a műemléki világnapot.

bővebben...
2016.05.24

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott beszédet az önkormányzat és az “Együtt Csödéért Alapítvány” által szervezett megemlékezésen.

bővebben...
2016.05.24

2016. május 6-án tartották a szombathelyi AGORA Kulturális Centrumban a nemzetközi bélyegkiállítás megnyitóját.

bővebben...
2016.05.24

Május 14-én Zalalövőn a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület jóvoltából kilencedik alkalommal került megrendezésre a Zalalövői Magyar Pünkösd – kulturális bemutató és kirakodóvásár ”

bővebben...
2016.05.24

A Herman Ottó Intézet és a zalaszabari Holnapocska Tábor a Madarak és Fák napja alkalmából 2016. május 16-21. között Erdei Tábort szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala, Vas és Somogy Megyei Kirendeltségek fenntartásában működő gyermekotthonokban élő , a természetvédelem területén kiválóan teljesítő gyermekek részére.

bővebben...
2016.05.24

XXII .Zala Megyei Kisvárosok Kórustalálkozója Lenti – 2015. május 13. “Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is.” Kodály Zoltán

bővebben...
| 2016.05.06

A Társulás Közgyűlésének 2016. május 5-i ülésén már bemutatásra került a Stratégiai Központ által kidolgozott, a Central Europe Programme keretében benyújtásra kerülő első projektjavaslat is „Környezetbarát áruszállítás az egységesebb és versenyképesebb Közép-Kelet-Európáért” címmel, amely elősegítené, hogy a teherszállítás zöldebbé és intelligensebbé váljon az észak-déli tengely mentén annak érdekében, hogy a közép-kelet-európai országok gazdasági integrációja tovább erősödjön.

bővebben...
2016.04.06

2016. április 1-én tartotta 30 éves jubileumi ünnepségét a Lenti Városi Művelődési Központban a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolája.

bővebben...
2016.03.23

A tartalomból: Rendkívüli Megyegyűlés – ’48-as megemlékezés Zalalövőn és Hévízen – Címert és zászlót avattak Egeraracsán – Életet adományozó kórház – Oltónap a Skanzenben

bővebben...
2016.03.09

A tartalomból: Úthálózat-fejlesztés Zalaegerszegen – Zala Megyei Idősügyi Tanács ülése – A zalaegerszegi Miasszonyunk Időskorúak Otthona – Mamaház a Zala Megyei Kórházban – Kocsma TV Teskándon – Dalköri találkozó Zalaszentlászlón

bővebben...
2016.02.24

A tartalomból: Az Országgyűlés elnöke a Muravidéken – Szállodafejlesztés Lentiben – Mindszenty Központ készülhet Zalaegerszegen – Elfogadták Pacsa 2016. évi költségvetését – Önkéntes tűzoltó egyesületek támogatása

bővebben...
2016.02.18

Kövér László házelnök szlovéniai hivatalos tárgyalásai előtt a Muravidéken tájékozódott a magyar őshonos lakosság helyzetéről és a határ menti magyar-szlovén együttműködés tapasztalatairól.

bővebben...
2016.02.10

A tartalomból: Megyei döntéshozók fóruma – Önkormányzati költségvetések: Zala Megyei Önkormányzat, Keszthely, Zalaszentgrót, Zalaegerszeg. – Közétkeztetést biztosító konyha felújítása Türjén

bővebben...
2016.02.04

A gyermekek, valamint az idősek szociális étkeztetését biztosító konyhát újították fel Türjén. A gyermekétkeztetés korszerűsítésére kiírt pályázat keretében megvalósított beruházáshoz öt százalékos önrészt kellett biztosítania a településnek. A 350 adagos konyha felújítása a nyílászárók cseréjével és a külső hőszigeteléssel is együtt járt.

bővebben...
2016.02.03

Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse.

bővebben...
2016.01.29

A közgyűlés vidékfejlesztési feladatköréhez kapcsolódóan tájékozódott a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) feladatairól és tevékenységéről, amely szorosan kapcsolódik a Vidékfejlesztési Operatív Program (VP) megvalósításához.

bővebben...
2016.01.29

A tartalomból: Leader fórum Zalalövőn – Tervpályázat Hévízen – Sajtófotó kiállítás Zalaegerszegen – Megyei visszatekintés 2015. II.

bővebben...
2016.01.19

Németh János zalaegerszegi keramikusművésznek 2016. január 18-án nyílt meg életműkiállítása a Vigadó Galériában Föld-Ember címmel.

bővebben...
2016.01.18

2016. január 11. és 13. között a Pannon Egyetem adott otthont az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt soron következő ülésének. A találkozón részt vevő szakemberek áttekintették az eddigi eredményeket.

bővebben...
2016.01.15

A tartalomból: A Zala Megyei Közgyűlés soros ülése, 2016. évi feladatok – Lenti Város Napja – Visszatekintés 2015: Hévízi-tó, Modern városok program – Zalaegerszeg, Megyei értéktári rendezvények.

bővebben...
2016.01.11

A zalaegerszegi önkormányzat is megtartotta hagyományos újévi fogadását, mely az elmúlt év eredményeinek összegzéséről és a 2016. évi célokról szólt. A rendezvény keretében adták át az Innovációs díjat, melyet a Flectronics International Kft és a Zalapack 96 Kft vehetett át.

bővebben...
2016.01.11

Sikeres és eredményes évet zárt a város önkormányzata. A lendület az év végére sem fogyott el: 700 millió forintos támogatást hagyott jóvá a kormány az év utolsó kormányülésén.

bővebben...
2015.12.21

Pénteken, 2015. december 18-án tartotta Zalaegerszeg város díjkiosztó ünnepségét, mely az idei jubileumi év záró rendezvénye is volt. 130 évvel ezelőtt lett “rendezett tanácsú” város Zalaegerszeg.

bővebben...
2015.12.18

A Zala Megyei Kórház mintegy 7 milliárdos fejlesztést tudott végrehajtani az elmúlt két évben. A legutolsó, félmilliárdos projekt nemrég zárult, az új eszközök átadására és bemutatására 2015. december 17-én, csütörtökön került sor.

bővebben...
2015.12.16

A középületek energetikai fejlesztésére kiírt pályázaton Lenti is sikeresen szerepelt, így több új beruházás átadására kerülhetett sor 2015. december 12-én. A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztésére 150 millió forintot nyert a város.

bővebben...
2015.12.16

2015. december 11-én került sor Pákán két energetikai korszerűsítési fejlesztés átadására. Az önkormányzat sikeres pályázata révén az Öveges József Általános Iskola és Pákai Közös Önkormányzati Hivatal épületének megújítására került sor.

bővebben...
2015.12.16

Nemzetgazdasági szintes is jelentős beruházást hajtott végre az Edelmann cégcsoport Zalaegerszegen.

bővebben...
2015.12.10

Szerdán, 2015. december 9-én tartotta soros ülését a zalaegerszegi megyeházán a Zala Megyei Államigazgatási Kollégium.

bővebben...
2015.12.10

A Zala Megyei Fogyatékkal Élők Sportszövetsége ismét megrendezte a Zala Megyei Parasportnapot, a rendezvény fővédnöke Dr. Pál Attila a Zala Megyei közgyűlés Elnöke volt. Kanizsai, zalaegerszegi, magyarszerdahelyi, keszthelyi és lenti csapatok vettek részt a megmérettetésen.

bővebben...
2015.12.10

Szeptemberben fejeződött be a letenyei egészségház felújítása, amelynek hivatalos avatására december 4-én, pénteken került sor. A beruházáshoz 229 millió forint támogatást nyert a város, amit 45 millió forint saját forrással egészítettek ki.

bővebben...
2015.12.07

Fesztivált, kiállítást és vásárt tartottak a méhészek Zalaegerszegen a hétvégén a sportcsarnokban. A szervező Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete meghívására több megyéből és Muravidékről, Erdélyből is érkeztek kiállítók.

bővebben...
2015.12.04

December 3-án Zágrábban tartotta soros ülését a Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás, melynek tagjai – köztük Zala megye – a Baltikumot az Adriai-tengerrel összekötő multimodális útvonal közös fejlesztése érdekében fogtak össze.

bővebben...
2015.12.03

A Zala Megyei Közgyűlés 2015. december 3-án, csütörtökön tartotta soros ülését a 15 órakor kezdődő közmeghallgatást követően. Selmeczy Zsuzsanna képviselői mandátumról való lemondása miatt a Jobbik frakcióban új képviselő kezdte meg a képviselői munkát. A párt megyei listáján soron következő Boronyák József lett a testület tagja.

bővebben...
2015.12.03

Elköltözött korábbi székhelyéről, a több mint háromszáz éves műemlék épületből a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és a kornak megfelelő, korszerűbb székházat kapott. A felújított, megújult épületegyüttes átadóünnepségét november 30-án tartották Zalaegerszegen.

bővebben...
2015.12.03

A tófeji önkormányzat idén is köszöntötte a település idős lakóit. A 18. alkalommal megtartott ünnepségre a közösségi házban került sor. A megjelenteket Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Horváth Zoltán polgármester köszöntötte. Külön ajándékkal kedveskedtek az idén 65. házassági évfordulójukat ünneplő Szakács házaspárnak.

bővebben...
2015.12.02

Idén hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos jótékonysági estjét a csesztregi egyházközség. A rendezvényen az est fővédnöke, Dr. Veres András megyéspüspök köszöntötte a megjelenteket. A civil védnöki feladatokat Dr. Pál Attila megyei elnök, Rigó Csaba kormánymegbízott és Vigh László országgyűlés képviselő vállalták.

bővebben...
2015.12.01

A Zala Megyei Védelmi Bizottság 2015. november 26-án tartotta soros ülését Zalaegerszegen, a Megyeházán. A bizottság tagjai köszönetet mondtak eddigi munkájáért Rigó Csabának, aki 2015. november 21-től a Közbeszerzési Hatóság elnöke lett és összeférhetetlenség miatt már nem töltheti be a bizottság vezetői posztj

bővebben...
2015.11.30

A Zala Megyei Kórház képalkotó diagnosztikai egészségügyi eszközparkjának modernizálása keretében alacsony energiafelhasználású MRI berendezést helyezett üzembe 2015. november 27-én.

bővebben...
2015.11.30

Mintegy 545 millió forintból készült el Zalakaroson a projekt, melynek része az ország legmagasabb csúszdatornya, egy látogatóközpont, mesterséges tó, vízi kalandpálya, mesepark is. A megvalósítás során a természeti környezet védelmére is figyeltek és mintegy 5 ezer védett növény hagymáját telepítették át.

bővebben...
2015.11.30

Tovább bővült a zalakarosi kerékpárút a szombaton, 2015. november 28-án átadott 800 méteres szakasszal. Az új szakasz a galamboki kerékpárútra csatlakozik, melyet a tervek szerint Nagykanizsa felé is meghosszabbítanak. A 127 millió forintos beruházást a Szabau Kft végezte a Teker Kerékpáros Egyesület közreműködésével.

bővebben...
2015.11.30

November 28-án került átadásra Lentikápolna településen az új aszfalt burkolatot kapott Petőfi tér. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Dr. Pál Atila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Horváth László polgármester és a kivitelező cég képviseletében Horváth Csaba

bővebben...
2015.11.27

Szita Károly, a megyei jogú városokat tömörítő szövetség elnökének megnyitójával vette kezdetét közel hetven résztvevővel a kétnapos közgyűlés. A eseménynek tizennyolc év utána adott újra helyet a zalai megyeszékhely.

bővebben...
2015.11.27

A Magyar Katolikus Püspöki Kar felügyelet alatt működő Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet több intézmény működtet Zala megyében. Az idei évben négy nagy jelentőségű fejlesztést valósítottak meg a megyében. A felújítás mellett a férőhelyek is bővültek egyes intézményekben.

bővebben...
2015.11.25

A Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében konferenciát tartottak a korai nevelésről, amelynek keretében bemutatták a "Láss a felszín alá" című kiadvány harmadik kötetét. 

bővebben...
2015.11.24

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Zala Megyei Közgyűlés 2015. december 3-án (csütörtök) 15 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Megyeháza Deák Ferenc termében (Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.).

bővebben...
2015.11.24

Újabb állomásához érkezett az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt. 2015. november 2–5. között svéd nyugdíjas szövetségek képviselői látogattak el Hévízre.

bővebben...
2015.11.24

Jubileumi programsorozattal ünnepelte a megyeszékhelyi gimnázium hatvan éves működését. 2015. november 16-20. között kiállításokkal, rendhagyó órákkal, túrával, versenyekkel emlékeztek az elmúlt évtizedek örökségére.

bővebben...
2015.11.18

A "Szociális munka világnapja" alkalmából köszöntötték a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóit kedded, 2015. november 17-én a Megyeházán, Zalaegerszegen.

bővebben...
2015.11.18

2015. november 12-én tartották a „Murai árvízvédelmi szakasz fejlesztése” projekt záró rendezvényét,  az elkészült fejlesztés ünnepélyes átadását Murakeresztúron. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által megvalósított beruházás bemutatásán avatóbeszédet mondott Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2015.11.11

A lendvai városházán tartott munkamegbeszélést 2015. november 4-én Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, valamint Lendva Község polgármestere mag. Anton Balažek és Horváth Ferenc alpolgármester.

bővebben...
2015.11.10

Szécsiszigeten új falugondnoki kisbusz átadására került sor 2015. november 7-én. Az áprilisban újranyitott tanyabusz pályázat nyertesei országosan összesen 22 milliárd forint támogatáshoz jutottak. 

bővebben...
2015.11.09

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) jubileumi rendezvényén, amelyen Miro Cerar szlovén miniszterelnökkel együtt vett részt, Orbán Viktor azt mondta: a Muravidék “évszázadokon keresztül a keresztény Európa egyik őrvidéke volt”.

bővebben...
2015.11.04

A Zala Megyei Idősügyi Tanács 2015. november 4-én, szerdán tartotta soros ülését Zalaegerszegen, a megyeházán. Boda László elnök beszámolt az előző ülés óta végzett munkáról, majd ismertette az időseket érintő legfrissebb kormányzati és egyéb, gazdálkodói intézkedéseket.

bővebben...
2015.11.03

A korábbi fenntartó, a Zala Megyei Önkormányzat 2004-ben adta át a letenyei szociális otthont a Magyar Kolping Szövetség számára. Az 1957-ben szülőotthonnak épült ingatlan korszerüsítése elengedhetetlenné vált, a fenntartási költségek racionalizálása és a férőhelyek bővítése, az ellátás minőségi megújítása érdekében.

bővebben...
2015.11.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által üzemeltetett időjárási radarenszer biztosítja az időjárási jelenségek időben történő előrejelzését.

bővebben...
2015.11.03

A korábbi fenntartó, a Zala Megyei Önkormányzat 2004-ben adta át a letenyei szociális otthont a Magyar Kolping Szövetség számára.

bővebben...
2015.11.03

A Zala Megyei Önkormányzat, mint házigazda és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megbeszélésre hívta a megyében megalakult LEADER vidékfejlesztési egyesületeket.

bővebben...
2015.10.28

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége Zala Megyei Szervezete 2015. október 22-én tartotta éves megemlékező közgyűlését, Zalaegerszegen a Kiskondás étteremben. Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 59-dik évfordulójának megünneplését, a jó, bajtársi hangulatban zajlott összejövetelt a Zala Megyei Önkormányzat is támogatta.

bővebben...
2015.10.26

Csörnyeföldön új falugondnoki kisbusz átadására és megáldására került sor 2015. október 24-én. Az áprilisban újranyitott tanyabusz pályázat nyertesei országosan összesen 22 milliárd forint támogatáshoz jutottak.

bővebben...
2015.10.26

Mintegy 160 millió forintos beruházással új épületrésszel bővült Lentiben a Kolping Idősek Otthona. A fejlesztéssel tíz új férőhely és kiszolgáló helyiségek jöttek létre. A gondozási központot a Lenti önkormányzat 2004-ben adta át a Magyar Kolping Szövetségnek, mely az elmúlt évtizedben számtalan fejlesztést valósított meg.

bővebben...
2015.10.26

A száz éve egész Európát felforgató világháború csörnyeföldi áldozataira emlékeztek 2015. október 24-én a településen.

bővebben...
2015.10.26

A száz éve egész Európát felforgató világháború csörnyeföldi áldozataira emlékeztek 2015. október 24-én a településen.

bővebben...
2015.10.22

A Zala Megyei Önkormányzat 2015. október 22-én tartotta hagyományos ünnepi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére.

bővebben...
2015.10.22

A Zala Megyei Önkormányzat 2015. október 22-én tartotta hagyományos ünnepi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére.

bővebben...
2015.10.22

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum a duális képzések tapasztalataira építve szervezett konferenciát Zalaegerszegen 2015. október 22-én.

bővebben...
2015.10.21

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adta át a Söjtöri Polgárőr Egyesület új szolgálati gépjárművét Könyves Gábor polgármesterrel együtt. Az egyesület a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére kiírt tanyabusz pályázat keretében szerezte be az új autót.

bővebben...
2015.10.20

Egészestés művészeti bemutatóval kápráztatta el a közönséget Keszthelyen, a Balaton Színházban Gyenesdiás. Gál Lajos polgármester köszöntőjét követően a település művészeti közösségei léptek a színpadra. A már hagyományos, évente megrendezett műsorban népdalok és a néptáncok mellett az irodalom is helyet kapott.

bővebben...
2015.10.20

Egészestés művészeti bemutatóval kápráztatta el a közönséget Keszthelyen, a Balaton Színházban Gyenesdiás. Gál Lajos polgármester köszöntőjét követően a település művészeti közösségei léptek a színpadra.

bővebben...
2015.10.19

Tófejen három új falugondnoki kisbusz átadására és megáldására került sor 2015. október 16-án. Az áprilisban újranyitott tanyabusz pályázat nyertesei országosan összesen 22 milliárd forint támogatáshoz jutottak.

bővebben...
2015.10.19

Lovászi Község Önkormányzata és a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület 2015. október 17-én tartotta megemlékezését. Az ünnepségen a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. A Hűség és hazaszeretet emlékműnél tartott emlékműsort a Néma harangok című színdarab bemutatója követte a művelődési házban.

bővebben...
2015.10.19

1890. október 19-én adta át hivatalosan a forgalomnak a “Vasminiszter”, Baross Gábor egy ünnepi különvonattal haladva az UKK-Csáktornya vasútvonalat.

bővebben...
2015.10.19

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át Tófejen 2015. október 16-án a település új műfüves pályáját az iskola szomszédságában.

bővebben...
2015.10.16

A Zalai Falvakért Egyesület, a falu- és tanyagondnokokat segítő egyesületek együttműködésével és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával első ízben rendezte meg Nován 2015. október 15-16-án a falu- és tanyagondnoki szolgáltatások országos szakmai konferenciáját.

bővebben...
2015.10.12

2015. október 10-én került sor a CAN-C kategória országos kettes fogathajtó döntőjére Zalalövőn. 15 megyéből összesen 45 fogat vett részt a versenyen, köztük 5 zalai induló: Lebics István, Tóth László, Szalár Róbert, Paizs Béla, Sántha Krisztián.

bővebben...
2015.10.07

A Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Kh. Egyesület örömmel értesíti minden kedves ügyfelét, hogy megjelent a 1721/2015(X.06.) kormányhatározat amely a Vidékfejlesztési Program 2015. évre szóló éves fejlesztési keretét határozza meg.

bővebben...
2015.10.06

A Nők a Balatonért Egyesület hangszerkíséret nélküli népdaléneklési és szólóhangszeren (népi hangszerek) megszólaltatott népdalversenyt hirdet.

bővebben...
2015.10.02

Zalaegerszegen az Életet az éveknek Zala Megyei Szövetsége szervezésében tartották az idősek világnapjához kapcsolódó ünnepséget 2015. október 1-jén. A rendezvényt a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre nyitotta meg, aki beszédében külön kiemelte az idősek hagyományápolásban, értékmentésben és a civil szférában végzett tevékenységét.

bővebben...
2015.09.25

A kétévente megrendezésre kerülő "szakmák" világversenyét idén augusztus 11-16. között  tartották Sao Pauloban. A WorldSkills 2015 megmérettetésen a magyar csapatban versenyző zalaiak is szép eredményt értek el.

bővebben...
2015.09.25

A Magyar Fürdővárosok Szövetsége Közgyűlésének ülése adta a szakmai keretet a jubileumi ünnepséghez, amit két emléktábla avatása kísért.

bővebben...
2015.09.21

A Termál-út Kis-Balaton Kerékpáros Egyesület a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával szeptember 20-án kerékpártúrát szervezett. A túrázók Lentiből indultak, a hetési falvakon áthaladva Zsitkócnál értek át Szlovéniába.

bővebben...
| 2015.09.18

A tartalomból: A Zala Megyei Közgyűlés díjátadó ünnepi ülése Pintér Sándor belügyminiszter részvételével - Zala Megyei Kórház sikeres pályázata eszközállomány fejlesztésére - Zala Megyei Teríték: vadászati konferencia, vadpörkölt, borfesztivál - Szilvafesztivál Szilvágyon.

bővebben...
2015.09.17

A közlekedés feltételeinek javítása az egyik legnagyobb kihívás Zala megyében. A tervek készen állnak mind a közutak, mind a kerékpárút-hálózat tekintetében.

bővebben...
2015.09.17

A Göcseji Múzeum első ízben tavaly rendezte meg a "Művészet és politika" című konferenciát, melynek kedvező fogadtatása után döntöttek a folytatásról. Az idei évben a barokk és a felvilágosodás képezte a tudományos ülés történeti keretét.

bővebben...
2015.09.17

A Göcseji Múzeum első ízben tavaly rendezte meg a “Művészet és politika” című konferenciát, melynek kedvező fogadtatása után döntöttek a folytatásról.

bővebben...
2015.09.15

„Magyarország értékei egy helyen” – ez volt a mottója az immár másodjára megrendezett Magyar Értékek Napjának. A színes programsorozatot 2015. szeptember 12-én a Szent István téri Bazilika előtt, illetve részben a székesegyházban rendezett meg a Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével közösen.

bővebben...
2015.09.15

A honvédelmi miniszter fővédnöksége alatt került sor az idei Göcsej Harci Túrára Zalaegerszeg mellett, az arborétumban. A Zala Megyei Védelmi Bizottság által szervezett megmérettetésen 15 csapat vett részt.

bővebben...
2015.09.12

2015. szeptember 12-én tartotta a Zala Megyei Közgyűlés éves ünnepi ülését, amelyen átadásra került a megyei díszpolgári cím és a megyei kitüntetések. Elsőként Dr. Pál Attila, a megyei kögyűlés elnöke köszöntötte a meghívottakat és ismertette a megyei közgyűlés elmúlt éves munkáját, vázolta a jövőre vonatkozó terveket, feladatokat.

bővebben...
2015.09.11

2015. szeptember 9-én tartották Lentiben a korszerűsítette munkaügyi kirendeltség avatását. Az 51 millió forintos fejlesztés révén egységes arculatú információs teret alakítottak ki, megújultak az ügyfélfogadó irodák és modernizálták az infokommunikációs hálózatot.

bővebben...
2015.09.08

301 millió forintból újúlt meg a négy települést kiszolgáló szennyvíztisztító.

bővebben...
2015.09.08

Kilencedik alkalommal rendezték meg Szilvágyon a szilva fesztivált, mely a hagyományőrzésben mintaadó település egyik legismertebb rendezvénye.

bővebben...
2015.09.08

Várföldén a szabadidő központban rendezték meg szombaton a település falunapját.

bővebben...
2015.09.08

Szeptember 6-án, vasárnap, 11. alkalommal rendezték meg a Szüreti- és Borfesztivált a településen.

bővebben...
2015.09.04

Kárpátalja beregszászi, ugocsai és nagyszőlősi járásából érkeztek gyermekek júliusban a Zala megyei Holnapocska Táborba, Zalaszabarba. A gyermekeket felkereste Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

bővebben...
2015.09.04

A Lendva-hegyen épült 53 méter magas kilátótornyot csütörtökön, szeptember 3-án avatták fel. A toronyból négy ország – Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria – tájait szemlélhetik a látogatók.

bővebben...
2015.09.04

2015. szeptember negyedikén rendezte meg a Zala Megyei Pedagógiai Oktatási Központ a 2015/16-os tanévhez kapcsolódó konferenciáját.

bővebben...
2015.08.31

2015. augusztus 29-én került sor a megújított épület átadására. A megyei önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte, míg a Kormány részéről Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár vett részt az ünnepi eseményen. A beruházás mintegy 540 millió forintból valósult meg.

bővebben...
2015.08.31

Az ország első gazdálkodási iskolájában, a gróf Festetics György által 218 éve alapított Geogikonon 2015. augusztus 29-én kezdetét vette az új tanév.

bővebben...
2015.08.31

Fedák Sári, a XX. század egyik legismertebb primadonnája által építtetett és pár éve közel 80 millió forintos támogatással felújított kúriában alakították ki a település új intézményét.

bővebben...
2015.08.31

Lendva Község 2015. augusztus 28-án szervezte meg a Kultúra és Turizmus című konferenciát, melyen különböző országok képviselői többek között megvitatták a különböző környezetben bevált gyakorlatokat.

bővebben...
2015.08.28

278 098 euró értékű nemzetközi projekt keretében fejlesztik tovább a senior korosztálynak szóló turisztikai termékeket Hévíz és Kovászna példáján keresztül, 4 ország 7 partnerének bevonásával.

bővebben...
2015.08.28

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett az ADA cégcsoport új üzemének avatásán, amely mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen.

bővebben...
2015.08.24

A Reszneki Szabadidőparkban 2015. augusztus 22-én, vasárnap rendezték meg a település hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő közösségi programját, a parasztolimpiát.

bővebben...
2015.08.12

A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Együttműködés Napját idén szeptember 10-én egy nagyszabású konferenciával ünnepli a horvátországi Csáktornyán.

bővebben...
Zalai Krónika 2015. 29. hét
2015.08.07

-

2015.08.03

2015. augusztus 1-én adták át Nagypáliban a zöld út falufejlesztési programhoz kapcsolódó üzemet. A LEADER program támogatásával, a település és a Natur Vital System Nonprofit Kft. együttmáködésével valósult meg a projekt.

bővebben...
2015.07.30

A Közép-Zala Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület szíves figyelmébe ajánlja minden pályázónak a Nemzeti Fejlesztési Központ által indított új honlapot, amely a brüsszeli pályázati felhívások közvetlen, magyar nyelvű elérését teszi lehetővé önkormányzatok, civilek és vállalkozások számára.

bővebben...
2015.07.20

Az alig száz lelkes hetési Külsősárd településen 2015. július 18-án, szombaton tartották a "Határtalan fesztivált" a település szabadidőparkjában.

bővebben...
2015.07.20

A Schunk Carbon Technologies Kft elődjeként az osztrák anyacéghez tartozó Hoffmann Carbon Kft 1995-ben alapította üzemét Csesztregen.

bővebben...
2015.06.19

A pályázat meghirdetése és benyújtása a Zala Megyei Közgyűlés 9/2000.(IV.18.) KR rendelete alapján történik. A pályázat lebonyolítója a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal.

bővebben...
2015.05.11

ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0004 A Zala Megyei Önkormányzat területfejlesztési tevékenysége az ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0004 azonosító számú pályázat keretében A megyei önkormányzatok 2012. január 1-től terület- és vidékfejlesztési, területrendezési és koordinációs feladatokat látnak el. A megváltozott feladatkör elsősorban a 2012-2014 években a következő uniós ciklusra való felkészülést, tervezést foglalja magában. A feladat ellátásának anyagi fedezetéül az […]

bővebben...
2015.04.02

Az orosz Szentpétervár városának mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást azok az érdeklődők akik április 25-ig ellátogatnak művelődési központ aulájába, ahol a pénteken este hat órakor nyílt meg Igor Goryachev orosz fotóriporter és fotóművész kiállítása.

bővebben...
2015.04.02

A Festetics-kastély előkertje a park felújítási munkálatai miatt várhatóan 2015. május végéig zárva tart.

bővebben...
2015.04.02

Kellemes, ragyogó napsütéses időben kirándulhattak szombaton délelőtt mindazok, akik részt vettek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága által szervezett hagyományos erdei túrán.

bővebben...
2015.02.23

Magyarország délnyugati részén 3784 km-en fekszik a dombos, erdős, vízjárta völgyekkel átszeldelt Zala megye. A jellegzetes, erdőkkel borított zalai táj évmilliókig tartó, hosszú és bonyolult geológiai folyamatok eredményeként jött létre. A rendkívül aktív vulkáni tevékenység nyomán nyerte el mai formáját a Keszthelyi-hegység, Rezi és Tátika vulkáni kúpja. Az itteni kőzetekben […]

bővebben...
2015.02.23

Az évtizedek óta folyó egyre kiterjedtebb régészeti kutatások valamennyi történelmi kor emberének emlékét felszínre hozták. Megtalálhatók Zalában az őskor leletei, a rómaiak és a népvándorláskor emlékei egyaránt. A legkorábbi épületeket a rómaiak hagyták az utókorra, kiváló úthálózatuk egyik legfontosabbika, a Borostyánkő út Zala megyén vezetett át. A magyarok az első […]

bővebben...
2015.02.23

A (vár)megye a magyar közigazgatás máig élő és működő középszintű egysége, amelyet István király teremtett meg. István királyságának központi elmei a várak, illetve a köréjük szerveződött ispánságok voltak. A két szervezet – a várispánság és a vármegye – szoros kapcsolatban állt egymással, de nem volt azonos. A vármegye területébe a […]

bővebben...
2015.02.11

A zalai polgári politikai erők szerint van egyetértés a nyugat-dunántúli régió tervezett észak-déli gyorsforgalmi útjának nyomvonaláról, s közös fellépésre hívnak mindenkit. Tegnapi sajtótájékozatóján erről számolt be Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, Nagy Kálmán alelnök és Gyutai Csaba, Zalaegerszeg alpolgármestere.

bővebben...
2015.02.11

2004. április 6-án a lengyelországi Szczecin-ben a Svéd Királyság Skane Régiója, a Lengyel Köztársaság Nyugat-Pommerániai, Alsó-Sziléziai és Lubusi Régiói, a Cseh Köztársaság Hradec Kralove Régiója, valamint a Szlovák Köztársaság Pozsonyi Önkormányzati Régiója megállapodást írt alá, egy a Balti tengertől – akkor még Pozsonyig kiépítendő közlekedési folyosó létrehozására.

bővebben...
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat a megyei területfejlesztési célok kidolgazása keretében tartott Zala megye közlekedéséről, a fejlesztési tervekről és lehetőségekről konferenciát Zalaegerszegen. A konferencia résztvevői tájékoztatást kaphattak a megyei koncepció általános céljairól, a megyét érintő közúti, vasúti fejlesztésekről.

bővebben...
2015.02.11

Manninger Jenő, a Közép-Európai Közlekedési Folyosó Kezdeményezés Transzregionális Kormányzó Bizottságának elnökeként 2009. október 13-án nyitja meg a „Zöldebb és intelligensebb közlekedés” című konferenciát Brüsszelben, melyet a Visegrádi Alap Standard Grant Programja is támogatásra érdemesnek talált.

bővebben...
2015.02.11

A Közép-Európai Közlekedési Folyosó Kezdeményezés Transzregionális Kormányzó Bizottsága (CETC Route65 ) soros elnöki tisztségét adta át a november 9-10-én Keszthelyen megrendezett konferencián Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke Varasd megye főispánjának.

bővebben...
2015.02.11

A lengyel közlekedési minisztérium szervezésében került megrendezésre a CETC Route65 folyosó által érintett országok közlekedéspolitikáért felelős minisztereinek konferenciája 2010. június 28-án. A 6 ország tárcavezetői aláírták az ún. „SZCZECINI (támogatói) NYILATKOZATOT” az észak-déli zöld folyosóról

bővebben...
2015.02.11

7 kórus és 2 szólista részvételével sikeres és hagyománytermető szándékkal életre hívott egyházzenei fesztivált rendeztek a hétvégén Nagykanizsán a Jézus Szíve Plébániatemplomban. A rendezvényt a Zala Megyei Közgyűlés és a Zala Megyei Közművelődési Intézmény közösen tartotta meg az 1000 éves Zala megye rendezvénysorozatának részeként.

bővebben...
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Közművelődési Intézmény közös szervezésében Egyházzenei Fesztiválra várják az érdeklődőket 2009. november 14-én 13.30-tól a nagykanizsai Jézus Szíve Plébániatemplomba.

bővebben...
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat az Ezer Éves Zala rendezvénysorozaton belül a Zalaiakkal a Zalaiakért címmel hirdetett ünnepi ökumenikus istentiszteletet, 2009. október 1-re a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániatemplomba. Az istentiszteleten közösen adtak hálát a megye ezer évéért és áldást kértek Zalára, a zalai emberekre.

bővebben...
2015.02.11

A magyar városokban, falvakban a XIX. század második felétől kezdtek köztéri emlékműveket állítani kiemelkedő személyeknek: uralkodóknak, politikusoknak, művészeknek, valamint történelmi eseményeknek.

bővebben...
2015.02.11

A pályázat meghirdetése és benyújtása a Zala Megyei Közgyűlés 9/2000.(IV.18.) KR rendelete alapján történik. A pályázat lebonyolítója a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal.

bővebben...
2015.02.11

Ezer év távolába kell visszatekintenünk, ha ennek az ünnepnek értelmével, hagyományával, jelentőségével tisztába akarunk kerülni. Államalapító királyunk, I. István szentté avatásának napja egyre inkább, ahogy előre haladunk az időben, a magyar államiság ünnepévé vált.

bővebben...
2015.02.11

A Zala Megyei Közgyűlés elnöke a Zala Megyei Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló módosított 3/2004. (II.20.) ÖR sz. rendelet 15. § (1) bekezdésében foglaltakra figyelemmel a közgyűlés soron következő ülését 2014. október 30-án (csütörtök) 15.00 órára összehívja a Megyeháza, Deák Ferenc termébe. (Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.)

bővebben...
2015.02.11

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Zala Megyei Közgyűlés 2014. december 4-én (csütörtök) 15 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Megyeháza Deák termében (Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.).

bővebben...
2015.02.11

A Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület ezúton is értesíti minden kedves ügyfelét hogy megjelent a 8/2014 (XI.19.) MVM rendelet, mely több EMVA jogcímrendeletet és a Vhr. egyes rendelkezéseit is módosítja.

bővebben...
2015.02.11

A Zala Megyei Közgyűlés Ifjúsági és Sport Munkacsoportja pályázatot hirdet a 2009/2010. tanévben a tanulásban és a sportban is magas színvonalon teljesítő Zala megyei diákok teljesítményének elismerése.

bővebben...
2015.02.11

Hagyományteremtő szándékkal nyolcadik éve hívjuk mozogni, sportolni a megye lakosait.

bővebben...
2015.02.11

Helyszín Vajda János Gimnázium – Mozgás Háza Keszthely, Erzsébet királyné utca 2. (Parkolás a Gimnázium udvarán)

bővebben...
2015.02.11

Hagyományteremtő szándékkal nyolcadik éve hívjuk mozogni, sportolni a megye lakosait.

bővebben...
2015.02.11

2012. szeptember 8-án kerül megrendezésre immár tizedik alkalommal Zala Megye Sportnapja.

bővebben...
2015.02.11

A Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület ezúton is értesíti minden kedves ügyfelét hogy a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program hivatalos első változata és a programhoz készült Stratégiai Környezeti Vizsgálat dokumentum társadalmasítása megkezdődött.

bővebben...
2015.02.11

A Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület ezúton is értesíti tisztelt ügyfeleit, hogy az MVH megjelentette tájékoztatóját az évente kötelező adategyeztetésről, melynek értelmében minden új elektronikus kérelem benyújtás előfeltétele, a kötelező évenkénti egyszeri adatellenőrzés elvégzése.

bővebben...
2015.02.11

A Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület ügyfelei figyelmébe ajánlja, hogy megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése és a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása pályázati felhívás.

bővebben...
Bemutatásra került a Vidékfejlesztés Operatív Program
2015.02.11

A Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület értesíti ügyfeleit hogy az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága előtt a kormány bemutatta a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Operatív Program tervezetét.

2015.02.11

a 2014-2020 közötti programozási időszakra történő felkészülésről és a Helyi Fejlesztési Stratégiához kapcsolódó tervezési terület (HFS tervezési terület) előzetes elismeréséről.

bővebben...
2015.02.11

Már csak néhány nap áll rendelkezésre az E-monitoring adatszolgáltatásra!

bővebben...
2015.02.11

2015 tavaszán egyedülálló kulturális-turisztikai attrakció nyílik Nagygécen: a Szamos által 1970-ben elpusztított román-magyar határ menti településen megújul a sorsára hagyott XIII. századi templom, a Megmaradás Temploma körül pedig – többek között – emlékpark létesül.

bővebben...
2015.02.11

A Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület szeptember 6-án rendezi meg a XI. Kistérségi Kiállítás és Vásárt a felsőrajki Öttornyú Vár udvarán.

bővebben...
2015.02.11

A mai napon immár 22. alkalommal került aláírásra a Zala Megyei Önkormányzat és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség közötti együttműködési megállapodás, melynek célja a Muravidéken élő magyarság nemzeti kultúrájának, hagyományai megőrzésének támogatása.

bővebben...
2015.02.11

Barátaink, aki eddig esetleg lemaradt valamelyik Székely Estünkről, az most pénteken részese lehet Körmenden ennek a nem mindennapi zenés-verses időutazásnak!

bővebben...
2015.02.11

A Gosztola Gyöngye Wellness Hotel minden évben megrendezi a „Bánffy hetek Gosztolában” című rendezvénysorozatát.

bővebben...
2015.02.11

A sepsiszentgyörgyi Camera Club Siculorum és a KépVidék Alkotócsoport, valamint a Zala Megyei és a Lenti Önkormányzat szervezésében 2013. január 4. és február 4. között kerül bemutatásra Lentiben a Varázsképek, Székelyföld címet viselő, székelyföldi fotóművészek alkotásait bemutató gyűjtemény.

bővebben...
2015.02.11

1997 februárjában az országos művészeti szervezetek – a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, a Magyar Képző és Iparművészek Szövetsége, Textil Szakosztálya, Magyar Keramikusok Társasága, az Iparművészeti Múzeum, a Képző- és Iparművészeti Lektorátus, Keszthely város polgármestere és a keszthelyi Balatoni Múzeum írták alá a PELSO alapító okiratát.

bővebben...
2015.02.11

Egyre több a hitelnek tűnő, könnyen elérhető pénzügyi ajánlat a lapokban. A fogyasztói csoportok hirdetései azonban sokszor félrevezetik az ügyfeleket. Ez ellen és a fogyasztók tájékoztatása érdekében indított kampányt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Erről Gondolovics Katalint, a GVH szóvivőjét kérdeztük.

bővebben...
2015.02.11

A TÁMOP-3.1.4 „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” pályázaton sikeresen szerepelt Zala Megye Önkormányzata. A részletekről tartott sajtótájékoztatót Bánfalvi Péter projektvezető, a Zala Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális osztályának vezetője.

bővebben...
2015.02.11

Ezzel a címmel nyert pályázatot a Nyugat-dunántúli Operatív Program „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” elnevezésű kiírásán a Zala Megyei Önkormányzat, melyhez 13.500.000 Ft saját forrást biztosított. Az együttműködés szerződésének ünnepélyes aláírására ma került sor Keszthelyen a Városházán.

bővebben...
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat támogatásban részesült a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány a „ A fogyatékos emberek egyenlő esélyű hozzáférésének biztosítása a szociális ágazatban” című programja keretén belül „ Szociális alap- és szakosított ellátást, valamint gyermekjóléti alap- és gyermekvédelmi szakellátást nyújtó közintézmények akadálymentesítése „ című pályázatán.

bővebben...
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program “Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)” c. pályázati kiírás keretében nyert támogatást a zalaegerszegi Nyitott ház Módszertani Intézet komplex akadálymentesítésére.

bővebben...
2015.02.11

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatási rendszeréhez benyújtott Egészséges Közösségek című SI-HU-2-2-022 számú projekt

bővebben...
2015.02.11

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatási rendszeréhez benyújtott Egészséges Közösségek című SI-HU-2-2-022 számú projekt

bővebben...
| 2015.02.10

Megyei értékelésre is lehetőséget adott Lentiben a várossá avatás évfordulóján tartott ünnepség - Innovációs díjakat adtak át a zalaegerszegi újévi fogadáson Évértékelés és tervezés a keszthelyi újévi köszöntőn - A város eredményeit, lehetőségeit vették számba a hévízi újévköszöntő rendezvényen

bővebben...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben