Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Ülésezett a védelmi bizottság
2024.04.29

Csütörtökön tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, a földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen - amelyen öt napirendi pontot tárgyaltak meg - Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt a vármegyei önkormányzat képviseletében.


Dr. Sifter Rózsa főispán, a Védelmi Bizottság elnöke az első napirendi pontban beszámolt a 2023. év feladatairól. Kiemelte, hogy a vármegye kimagaslóan teljesített az elmúlt évben megtartott Adaptive Hussars 2023. hadgyakorlaton, melynek a sármelléki repülőtér is részese volt.

Horváth Péter tűzoltó őrnagy a bizottság titkára kitért arra, hogy 30 településen 60 család részesülhetett szociális tűzifa ellátásban, valamint kihangsúlyozta, hogy a zalaegerszegi Segítség Pont üzemeltetése továbbra is indokolt az ukrán menekültek zavartalan ellátása érdekében.

Takács Ottó tűzoltó ezredes a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kettő előterjesztésben tájékoztatta a bizottságot a lakástüzek és a szabadtéri tüzek megelőzéséről.

Hegedűs György alezredes a Védelmi Igazgatási Hivatal képviseletében beszámolt a védelmi és biztonsági alapismereti alaptanfolyamról, mely kiemelten fontos a védelmi igazgatási feladatokban részt vevő szakemberek számára.

Ezt követően Ferge László őrnagy, a zalaegerszegi Toborzó Iroda vezetője nyújtott tájékoztatást az országos és vármegyei toborzásról, megemlítve, hogy a zalaegerszegi Toborzó Iroda az idei évben új, modernebb helyszínen tudja fogadni a jelentkezőket. Az új helyszínen egy országosan is egyedülálló VR szimulációs szoba is kialakításra kerül.

Az ülés végén Takács Ottó tűzoltó ezredes a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a Bizottságot, hogy a tavalyi évben a Mura folyón levonult árhullám elleni sikeres védekezést alapul véve, az üléssel egy időben Országos Törzsvezetési Gyakorlat zajlott.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal, www.zalatajkiado.hu

Fotó: Ekler Elemér

vissza...