Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

capCROSSplan

Projektek:


capCROSSplan

Ugrás a kapcsolódó hírekhez...

Projekt címe: Fejlesztési szervezetek kapacitásainak erősítése a határon átnyúló regionális együttműködés terén

Projekt rövid címe: capCROSSplan

Projekt azonosítószáma: SIHU221Projekt célja:


A térségben mind szlovén mind magyar oldalon szükség van a fejlesztési intézmények hálózatának kialakítására, amely stratégiai dokumentumok készítésébe és programtervezésbe bevonható, legyen szó akár helyi, regionális vagy nemzeti szintű stratégiák/tervek/programok készítéséről. A projekt legfőbb célja egy határon átnyúló területfejlesztési hálózat létrehozása, mely felismeri a régióban rejlő lehetőségeket és potenciálokat, s javaslatokat képes előkészíteni a fejlesztési stratégiákhoz.

A capCROSSplan projekt megvalósítása során ún. kiemelt résztvevői csoportok létrehozására kerül sor (partnerrégiónként, vagyis összesen 4 résztvevői csoport), melyekbe a stratégiai tervezés és programozás szempontjából releváns területi szereplők kapnak meghívást, mint pl. önkormányzatok, regionális fejlesztési ügynökségek, képzési intézmények, civil szervezetek. A bevont szervezetek stratégiai tervezésre való felkészültségét a projekt során képzésekkel, wokshopokkal növeljük.

Projekt partnerség:


Projekt partnerek:
Razvojna agencija Sinergija (Szlovénia)
ZAVOD PALEMID MARIBOR – Inštitut za trajnostni razvoj (Szlovénia)
Zala Megyei Önkormányzat
Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

Tények és adatok:

Program: A projekt az INTERREG V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Vezető Partner: Razvojna agencija Sinergija / Sinergija Fejlesztési Ügynökség (Szlovénia)
Projekt időtartama: 2020.02.01. – 2022.07.31
A projekt teljes költségvetése: 406.955 Euro ERFA forrás: 345.911,75 Euro

További információ: http://www.si-hu.eu/download/Project-summaries-PA2-HU-6.-kor_2.pdf


Kapcsolódó hírek:

1 / 3  > >>
2021.08.02

A projekt harmadik időszakában sem tétlenkedtek a projektpartnerek, hiszen továbbra is aktívan, szorosan együttműködve dolgoztak a tervezett projekttevékenységek végrehajtásán.

bővebben...
2021.07.20

A projekt keretein belül 2021. július 8-án megrendezésre került az Európai Unió 5 új szakpolitikai célkitűzésének bemutatását megcélzó előadás-sorozat 1. alkalma Körmenden, a Mjus World Resort & Thermal Parkban.

bővebben...
2021.06.29

A Zala megyei általános stakeholder (érdekelti) csoport 2021. június 25-én tartotta második munkacsoport találkozóját Zalaegerszegen. Az eseményt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg köszöntő beszédével, majd elsőként a következő uniós ciklus tervezett operatív programjai, célkitűzései kerültek bemutatásra, mely során a Bizottság javaslatairól és Magyarország álláspontjáról, elképzeléseiről is szó esett.

bővebben...
2021.06.29

A Zala megyei általános stakeholderek (érdekelti felek) első alkalommal találkoztak Zalaegerszegen 2021. június 22-én. Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntő beszédet.

bővebben...
2021.05.13

A capCROSSplan pályázat keretében ismét online formában tartottak projekttalálkozót a partnerek, hogy egyeztessék az aktuális feladatokat, és beszámoljanak az elvégzett szakmai tevékenységekről.

bővebben...


1 / 3  > >>