Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Projektek:


Riverside

Ugrás a kapcsolódó hírekhez...

Projekt címe: Development and Protection of the Transboundary Biosphere Reserve Mura-Drava-Danube

Projekt rövid címe: Riverside

Projekt azonosítószáma: HUHR/1901/2.2.1/0122Projekt célja:


A Mura-Dráva-Duna Határon Átnyúló Bioszféra Rezervátum az UNESCO „Ember és Bioszféra” programja keretén belül jött létre 2012-ben Horvátországban és Magyarországon. A bioszféra rezervátum fő célja a Mura-Dráva-Duna határvidék különleges, a három folyóhoz kötődő vízi és part menti életközösségeinek és természeti értékeinek megőrzése, emellett a helyi önkormányzatok és a lakosság megélhetési lehetőségeinek bővítése. A Riverside című projekt célkitűzése, hogy e területre koncentrálva egy közös természetvédelmi irányítási politika jöjjön létre, a potenciális megoldásokra és kezelési módokra javaslatok, a további fejlesztésekre pedig ajánlások szülessenek a két ország között.

Az irányítási politika kidolgozásába egy érintetti (stakeholder) csoport is bekapcsolódik, amelynek tagjai lehetnek minisztériumok, víz- és erdőgazdálkodási szervek, turisztikai intézmények, önkormányzatok és helyi lakosok. Számukra a projekt során különféle rendezvények kerülnek megszervezésre: workshopok, tréningek, „Biodiverzitás Napok”, „Bioszféra rezervátum nap” és a „Kerka-Mura Vízimuri”.

Projekt partnerség:


Projekt partnerek:
• Javna ustanova agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko baranjske županije (Eszék-Baranya megye védett természeti értékeinek kezeléséért felelős közintézmény)
• Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije (Verőce-Drávamente megye védett természeti értékek felügyeletét ellátó közintézmény)
• Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije (Varasd megye védett természeti értékek kezeléséért felelős közintézmény)
• Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode (Muraközi természet – Természetvédelmi közintézmény)
• Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županij (Kapronca-Kőrös megye védett természeti értékek felügyeletét ellátó közintézmény)
• Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
• Zala Megyei Önkormányzat.


Tények és adatok:

A projekt az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Projekt időtartama: 2020.09. 01. – 2022. 08. 31.
A projekt teljes költségvetése: 954.250,40 Euro, Euro ERFA forrás: 811.112,83 Euro

Ajánlatkérések:

Ajánlatkérés 1

Ajánlatkérés 1 - módosítás

Ajánlatkérés Látogatóközpont

Ajánlatkérés Geoinformatikai képzés

Ajánlatkérés Fordítás


Kapcsolódó hírek:

2021.07.26

A tréning első alkalmai során a résztvevők megismerkedtek a térinformatikai alapfogalmakkal és eszközökkel, jogszabályi környezettel.

bővebben...
2020.10.12

A Riverside projekt nyitórendezvényére online keretek között került sor 2020. október 12-én, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának szervezésében. A résztvevők közül akadt, aki a saját irodájából jelentkezett be, míg mások, például a teljes horvát partnerség egy helyen, a Vezető Kedvezményezett épületében gyűlt össze.

bővebben...