Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.02 - Május 1-jén nyitották meg az új játszóteret fürdővárosban. Az eseményen a játékok mellett interaktív műsor várta a gyerekeket, volt termelői vásár és fellépők is szórakoztatták a jelenlévőket. A létesítményt Horváth László, a város polgármestere adta át, amelyen jelen volt Dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke is.

2024.04.29 - A településen vasárnap tartottak ünnepséget a szépkorúak tiszteletére. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. Horváth Gyula polgármesterrel együtt gratuláltak a falu legidősebb jelenlévő tagjainak, Vadász Károlynénak és Gál Józsefnek.

2024.04.29 - Április 25-én, csütörtökön este rendezték meg a zalaegerszegi zsidó hitközségben a pészah ünnepét, melyen Virágh Judit, a hitközség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Rosenfeld Dániel, a hitközség kántora vezette a vacsorával egybekötött estet. Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte a rendezvényen.

2024.04.29 - Csütörtökön tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, a földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen - amelyen öt napirendi pontot tárgyaltak meg - Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt a vármegyei önkormányzat képviseletében.

2024.04.25 - A Zala Vármegyei Közgyűlés 2024. április 25-én, csütörtökön harmadik ülését tartotta az idei évben. A meghívóban szereplő napirendi pontok és azok tárgyalási sorrendjének elfogadása után a testület először a Zala vármegyei rendőrfőkapitány közbiztonsági helyzetről és az annak érdekében tett intézkedésekről szóló beszámolóját hallgatta meg.

Zala a termálfürdők hazája


Kolping fejlesztés Letenyén
2015.11.03

A korábbi fenntartó, a Zala Megyei Önkormányzat 2004-ben adta át a letenyei szociális otthont a Magyar Kolping Szövetség számára. Az 1957-ben szülőotthonnak épült ingatlan korszerüsítése elengedhetetlenné vált, a fenntartási költségek racionalizálása és a férőhelyek bővítése, az ellátás minőségi megújítása érdekében.


A felújítási pályázatot 2012-ben adta be a Kolping és 2014-ben kezdődhetett meg a 125 millió forintos fejlesztés. Új épületszárny került kialakításra és elvégezték az építmény energiaracionalizálását és akadálymentesítését. Új közösségi terek és olvasópont is kialakításra került.

A felújított letenyei kolping bentlakásos idősotthon átadására 2015. október 29-én került sor Juhász Imre kolping igazgató és Dr. Pál Attila megyei közgyűlési elnök és Bene Csaba alelnök részvételével. Az avatást követően Juhász Imre és Farkas Károly letenyei plébános áldotta meg az épületet.

20151029_kolping_2_1024

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...