Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.02 - Május 1-jén nyitották meg az új játszóteret fürdővárosban. Az eseményen a játékok mellett interaktív műsor várta a gyerekeket, volt termelői vásár és fellépők is szórakoztatták a jelenlévőket. A létesítményt Horváth László, a város polgármestere adta át, amelyen jelen volt Dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke is.

2024.04.29 - A településen vasárnap tartottak ünnepséget a szépkorúak tiszteletére. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. Horváth Gyula polgármesterrel együtt gratuláltak a falu legidősebb jelenlévő tagjainak, Vadász Károlynénak és Gál Józsefnek.

2024.04.29 - Április 25-én, csütörtökön este rendezték meg a zalaegerszegi zsidó hitközségben a pészah ünnepét, melyen Virágh Judit, a hitközség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Rosenfeld Dániel, a hitközség kántora vezette a vacsorával egybekötött estet. Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte a rendezvényen.

2024.04.29 - Csütörtökön tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, a földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen - amelyen öt napirendi pontot tárgyaltak meg - Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt a vármegyei önkormányzat képviseletében.

2024.04.25 - A Zala Vármegyei Közgyűlés 2024. április 25-én, csütörtökön harmadik ülését tartotta az idei évben. A meghívóban szereplő napirendi pontok és azok tárgyalási sorrendjének elfogadása után a testület először a Zala vármegyei rendőrfőkapitány közbiztonsági helyzetről és az annak érdekében tett intézkedésekről szóló beszámolóját hallgatta meg.

Zala a termálfürdők hazája


Közös kerékpáros turisztikai hálózatot alakítanak ki szlovén és magyar partnerek
2017.09.21

A közel 2,3 millió euróból megvalósuló projekt hétfőn Lentiben tartott nyitókonferenciáján dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára elmondta a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban 10 millió euró forrást biztosít a Szlovénia-Magyarország határon átnyúló program kerete zöldturizmusra, illetve kerékpáros fejlesztésekre.


Ebből az összegből a vasfüggöny által kettészakított térségben megvalósuló, Iron Curtain Cycling elnevezésű programra az Európai Regionális Fejlesztési Alap 1,9 millió eurót meghaladó támogatást nyújt.

A projekt a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével valósul meg négy magyar és három szlovén partner összefogásával. A rendezvényen dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke egyebek mellett arról is beszélt, hogy több kerékpáros turisztikai fejlesztés is megvalósult már a megyében, de maradtak még hiányosságok. Hosszabb távú cél a helyi és térségi kerékpáros utak rendszerbe foglalása és ezek összekapcsolása az európai kerékpárút hálózatokkal, így például az EuroVelo útvonallal. A most induló, Lenti, Letenye, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Muraszombat, Ptuj, Ormož, Ljutomer, Lendva térségében megvalósítandó komplex projekt keretében elkészül többek között a Lenti és Lendva turisztikai desztinációt összekötő mintegy 2 km hosszú összekötő szakasz, bővülnek a kerékpárosbarát szolgáltatások, pihenőhelyek, kölcsönzők e-bike töltőhelyek, valamint vasfüggöny emlékhely létesül.

A projekt részletes bemutatásakor elhangzott, hogy a megvalósítandó fejlesztések révén egy markáns arculatú határon átnyúló kerékpáros turisztikai desztináció valósul meg, amely a közös termék- és szolgáltatásfejlesztés révén hozzájárul a térség turisztikai vonzerejének, ezáltal pedig látogatottságának növekedéséhez. Az új kerékpárosbarát kínálat révén hosszabb tartózkodás esetén is élményekben gazdag program szervezhető a határtérségben, ami a tartózkodási idő megnyúlását, a vendégéjszakák számának növekedését vonja maga után a térségi szálláshelyeken.

 

Projekt partnerség:

Zala Megyei Önkormányzat
Vas Megyei Önkormányzati Hivatal
Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Muraszombati Kulturális, Turisztikai és Sport Intézet
Lendva Község Önkormányzata
Bistra Ptuj Tudományos Kutatási Központ
 

Projekt időtartama: 30 hónap (2017. augusztus 15. – 2020. február 14.)

Projekt költségvetése: 2.291.423 Euro, ebből ERFA támogatás: 1.947.709,55 Euro.

vissza...