Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Felavatták a felújított közösségi házat Esztergályhorvátiban
2021.06.21

Szombaton avatták fel a községben az unió által támogatott TOP pályázaton elnyert közel 20 millió forintból megújított közösségi házat, amely a polgármesteri hivatalnak is otthont ad. Az átadáson Manninger Jenő miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője, Brunner Tibor polgármester és Ruzsics Ferenc a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke vágták át a nemzeti színű szalagot.


A rekonstrukció során nyílászárókat cseréltek, hőszigetelést végeztek, fűtést korszerűsítettek, illetve napelemes, napkollektoros rendszert építettek ki a 150 négyzetméternyi alapterületű épület tetején. Ezzel évente több mint 800 ezer forintot takarít meg a jövőben a falu.

Az avatás előtt Brunner Tibor polgármester elmondta: hat pályázatot adtak be a Magyar Falu Programra is, mert szeretnék mihamarabb felújítani a 70 éve létesült kultúrházat , megújítani a rossz állapotú zártkerti utat, valamint traktorra is pályáztak, mivel nagy területet kell gondoznia az önkormányzatnak. A községi önkormányzat évi 28 millió forintból gazdálkodhat a 450 fős település ügyeinek megoldásához. Iskolát közösen tartanak fenn Zalaapátival és 8 éve van falugondnokuk, aki az idősek rendelkezésére áll.

Manninger Jenő üdvözölte a község fejlesztéseit, amelyek vonzóbbá tehetik az itt élők számára lakóhelyüket. Kitért arra, hogy a közeljövőben folytatódik a környékbeli kerékpárút fejlesztése, amely a környező falvakat ezen a módon is összeköti egymással, valamint a természetjáró turizmus számára szintén lehetőséget kínál.

Ruzsics Ferenc, a megyegyűlés alelnöke köszöntő szavaiban hangsúlyozta, hogy a községek agilis polgármestereinek munkája hoz fejlődést a térségbe, amely 100 településből áll, ezekre ő maga is igyekszik eljutni, hogy közvetlenül tájékozódjon a tervekről, megoldandó gondokról, s amelyekhez a Magyar Falu Program forrásai kínálnak megoldást.

A közösségi házat az avatás végén Cséry Gergő plébános áldotta meg.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...