Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Zalakaroson kinyitotta kapuit a fürdő
2021.05.25

Pénteken ünnepélyesen megnyitotta kapuit a zalakarosi fürdő, ezzel kezdetét vette az idei idegenforgalmi szezon. Az ünnepélyes szezonnyitás nagy öröm mindenki számára, hiszen a fürdő tavaly november óta kényszerűen zárva tartott a járvány miatt. Az eseményen elsőként Dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott, majd Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Novák Ferenc polgármester, végül Podlovics Péter, a fürdő vezérigazgatója mondott beszédet. A szezonnyiltó ünnepségen jelen volt Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.


–A kormány azon dolgozik, hogy az élet újraindításával párhuzamosan a turisztikai ágazat is magára találjon - mondta el Dr. Sifter Rózsa. Hiszen ez egyszerre szolgálja az emberek kényelmét, szellemi- testi jólétét, ugyanakkor a gazdaság számára is kulcsfontosságú a szektorból származó bevétel. Nemrég még csak remélni tudtuk, hogy a védőoltások egyszer majd kinyitják a bezárt intézmények, iskolák, színházak, mozik, templomok, szállodák, fürdők ajtajait. Most már abban is bízhatunk, hogy életünk kedvenc helyszínei újra megtelnek látogatókkal a hosszú bezártság után.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: Zalakaros töretlenül fejlődik, miközben kitartóan őrzi kedves, barátságos hangulatát, ezért keresik fel szívesen az emberek a várost újra meg újra.

Novák Ferenc polgármester rámutatott, az elmúlt évben a nehézségek ellenére Zalakaros piaci pozíciói folyamatosan erősödtek; a belföldi turizmust tekintve 3. lett a fürdőváros, a külföldi vendégek száma alapján kilencedik, összesítésben pedig negyedik.

 

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...