Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Csodás panorámát kínál az új kilátó Pusztaszentlászlón
2020.10.21

Az építményt Kaj István polgármester, Cseresnyés Péter, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára avatta fel.


Zala kincseiről mint felfedezésre, megtekintésre, valamint megtapasztalásra is érdemes látnivalókról és élményekről beszélt az újhegyi kilátó szombati avatóünnepségén Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Az önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív programhoz benyújtott sikeres turisztikai pályázata részeként építtetett fel Újhegyen, a község melletti dombháton, a szőlőbirtokok szomszédságában egy több mint 12 méter magas, vasbeton szerkezetű, impozáns kilátót. A beruházás annak a nagyszabású fejlesztési tervnek a részeként valósult meg, melyet Kaj István polgármester úgy fogalmazott meg: Pusztaszentlászló lépjen ki az egynapos települések korlátai közül.

 

Vagyis a település kínáljon annyi programot és látnivalót a térségbe látogatóknak, hogy azok akár egy hetet is eltöltsenek ott.

Bene Csaba, a Zala megyei közgyűlés alelnöke is ezt a szándékot emelte ki beszédében, de szólt arról a közösségformáló erőről is, amit megtapasztalt a községben. A helyiek számos programot, beruházást valósítanak meg összefogással, ezek egy része az idegenforgalom fejlesztésére, a minőségi borkultúra megteremtésére irányul.

 

– Néhány esztendeje egy komplex programmal próbáljuk elősegíteni e vidék lélekmegtartó erejének erősítését – folytatta Cseresnyés Péter. – Szeretnénk, hogy a fiatalok maradjanak a falvakban, s ennek érdekében olyan fejlesztéseket, olyan infrastruktúrát tudjanak a helyiek megvalósítani, amely ezt a helyben maradást ösztönzi. Másrészt próbálunk olyan beruházásokat is támogatni, amelyek idevonzzák a belföldi turizmus iránt érdeklődőket, mindazokat, akik meg akarják ismerni Zala szépségeit.

 

Dr. Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, hogy akkor is eljött volna megtekinteni a kilátót és a csodás zalai tájat, ha nem kérik fel avatóbeszédre. Mint mondta, a koronavírus árnyékában töltött fél év megmutatta: elkezdtük felfedezni Magyarország rejtett természeti kincseit, és sokak számára bebizonyosodott, hogy a magyar vidéknek a balatoni régió mellett is vannak vonzó tájegységei.

 

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...