Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

A szabadságharc vértanúinak helytállására emlékeztek Nagykanizsán
2020.10.07

Megyeszerte rendeztek megemlékezéseket tegnap, az október hatodikai nemzeti gyásznapon. Nagykanizsán az Aradi udvarban érdeklődők és a város prominens személyiségei előtt tartottak tegnap emlékműsort az aradi vértanúk tiszteletére. Az eseményen Balogh László polgármester mondott beszédet. Kiemelte: olyan emberekre emlékezünk, akik 171 évvel ezelőttig a saját külön álmaikat álmodták, egyéni sorsukat követték, a számukra legfontosabb értékek mentén élték az életüket.


– E kiváló férfiak és az áldozatuk, a közös igazságunkká lett értékük jelenti egész modern történelmünk alapját, belőlük ered a bátorságunk és a ránk jellemző kitartás és kiállás – folytatta a városvezető. – Belőlük származik az identitásunk, amely, mint az elvetett és elhalt mag, bennünk éled újjá, feloldozva ezzel a gyász komor és véges fájdalmát. Vértanúságukkal a jövőt nyitották meg az utódok számára, áldozatukkal a szabadság és a függetlenség, a nemzet és a haza nagyságát előlegezték meg. Mert ezáltal, csakis ezáltal váltak mérhetetlen súlyúvá e fogalmak: szabadság és nemzet általuk telítődtek visszavonhatatlan tartalommal.

 

Ezt követően többek, így a város képviselői, vezetői, a pártok képviselői, valamint Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is elhelyezték az emlékezés koszorúit.

 

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...