Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Ülést tartott a Zala Megyei Közgyűlés
2020.09.17

A megyegyűlés 2020. szeptember 17-i ülésén meghallgatta és elfogadta a megyei rendőrfőkapitány beszámolóját Zala megye közbiztonságának helyzetéről és a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, feladatokról, majd jogszabályban rögzített jogkörével élve véleményezte az új megyei rendőrfőkapitány kinevezésére irányuló javaslatot. Ennek keretében egyetértett dr. Vereckei Csaba Iván rendőr dandártábornok Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjévé történő kinevezésével, miután Dr. Sipos Gyula rendőrfőkapitány 2020. november 30-ával nyugdíjba vonul.


A továbbiakban a testület meghallgatta és elfogadta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének a szervezet 2019. évi tevékenységéről szóló beszámolóját.

 

Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese személyében a közgyűlés új tagot választott a Zala Megyei Értéktár Bizottságba Kaján Imre múzeumigazgató nyugdíjba vonulása következtében.

 

A pénzügyi kihatású döntések között módosította 2020. évi költségvetését, majd jóváhagyta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) központi maradványforrása terhére a Kerkateskánd és Tornyiszentmiklós között tervezett kerékpárút megépítésére irányuló, az érintett települési önkormányzatokkal konzorciumban megvalósítani kívánt fejlesztés támogatási kérelmének benyújtását a TOP-1.2.1. felhívás keretében. Végezetül jóváhagyta a Zala Megyei Önkormányzat projektpartneri részvételével az Európa a Polgárokért Program felhívására benyújtott „EU in youR pOCKet” című pályázatot, amelynek célja az Európai Unió jövőjéről, aktuális és releváns kérdéseiről az állampolgároknak szóló széles körű tájékoztatás.

vissza...