Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

A termelésbiztonságot segíti a zártkerti útszakasz felújítása Surdon
2019.09.23

Négy, összesen több mint 3 kilométernyi hosszúságban felújított zártkerti útszakaszt adtak át pénteken Surd és Nemespátró között.


A beruházás finanszírozásához a két önkormányzat közösen, konzorciumban nyújtott be pályázatot. A Vidékfejlesztési Program keretében 74 millió forintos támogatást nyertek a  megvalósításra, melyhez az önkormányzatok 8 millió forintnyi önrészt tettek hozzá. A régóta várt fejlesztés révén a kőzúzalékkal megerősített, csapadékvíz-elvezetéssel ellátott hegyi útszakaszok az országosan is ismert karácsonyfa-termelőknek jelentenek nagy segítséget a hamarosan induló szezonban.
Az ünnepségen Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a kormánynak fontos a vidék élete, ezért a jövőben még nagyobb figyelmet fordítanak az alsóbbrendű utak felújítására.
Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke személyes tapasztalatát osztotta meg a jelenlévőkkel. Elmondta: egy időben maga is karácsonyfa-termesztéssel foglalkozott, és bizony megesett, hogy a felázott, járhatatlan utak miatt adott évben nem lehetett kitermelni a fenyőket.
A megújult útszakaszokat a szalagátvágás után Bojtor Róbert plébános és Veres József evangélikus lelkész áldotta meg.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...