Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Járási területrendezési fórumot tartottak a Megyeházán
2019.03.05

A Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény elfogadását követően folytatódnak a megyei területrendezési terv módosításával összefüggő feladatok.


A településszerkezeti tervek összegyűjtését követően, a megyei területrendezési terv módosítása véleményezési anyagának elkészítését megelőzően járási fórumok keretében ismerteti a tervezési feladatokat ellátó PESTTERV Kft. a fontosabb tudnivalókat, illetve lehetőség nyílik a - munkaközi állapotú - megyei szerkezeti terv és az övezeti tervlapok megtekintésére is.

Elsőként március 5-én délelőtt a Megyeházán került megrendezésre a zalaegerszegi járási fórum a térség polgármestereinek részvételével. A rendezvényt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, majd a PESTTERV Kft. képviselője beszélt az eddigi munkáról. Elhangzott, hogy a tervek szerint a megyei területrendezési terv módosítása áprilisban kerülne a közgyűlés elé előzetes véleményezésre, míg a végleges változatról szeptemberben döntene a testület.

A hét folyamán megrendezésre kerülő további járási fórumok időpontjai és helyszínei a következők:
2019. március 5. 13.30 óra Lenti, Városi Művelődési Központ, Bánffy terem (Templom tér 5.)
2019. március 6. 10.00 óra Nagykanizsa, Vasemberház (Erzsébet tér 1.)
2019. március 6. 13.30 óra Letenye, Házasságkötő terem (Kossuth utca 10.)
2019. március 7. 10.00 óra Keszthely, Polgármesteri Hivatal, Díszterem (Fő tér 1.)
2019. március 7. 13.30 óra Zalaszentgrót, Önkormányzati Hivatal, Deák terem (Dózsa György u. 1.)

vissza...