Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.16 - A vármegye önkormányzata csütörtökön immár negyedik alkalommal szervezte meg és bonyolította le sikeresen a falu-és tanyagondnoki alapképzést záró vizsgát. A tanúsítványokat az eredményes vizsgát követően Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át a 21 résztvevőnek. Köszönetet mondott a képzés előadóinak a felkészítésben nyújtott szakmai támogatásért, és gratulált a hallgatóknak a sikeres megmérettetéshez, kitartást kívánva a falugondnoki teendőkhöz.

2024.05.13 - Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az alsópáhoki Bodzavirág Népdalkör szombaton. Az eseményen Czigány Sándor polgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke gratulált a népdalkör vezetőjének, Füle Jánosné Kiss Hajnalkának a csoport működéséhez. A résztvevők a jeles évfordulót természetesen zenével ünnepelték, amelyben közreműködött ifj. Horváth Károly népzenész is.

2024.05.13 - Hetés vendégül lát! címmel rendetek kétnapos gasztrokulturális rendezvényt a hétvégén a hetési falvakban. Ezen a tájon a mai napig őrzik a hagyományokat a gasztronómia és a kézművesség terén, amelyet az évenként májusban, pünkösd előtt megrendezett rendezvény során igyekeznek is bemutatni. A rendezvényen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki azon véleményét fogalmazta, meg, hogy a kisebb falvak kitörési lehetősége azok élhetővé, vonzóvá tétele, hiszen sokan költöznek vidékre a városi nyüzsgésből.

2024.05.13 - Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pénteken tartotta ünnepi közgyűlését, ahol a Keresztury-emlékév keretében tartott eseményen Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott: "Zalaegerszeg mindannyiunk életében a stabil pont, de a város története a folyamatos változás története.” A rendezvényen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Sifter Rózsa főispán és Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke is.

2024.05.13 - A kórház korábbi főigazgatója, Dr. Balogh Zoltán főorvos emléktábláját avatták fel pénteken a fürdővárosban. Az ünnepi eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is méltatta az intézményvezető munkásságát, amelynek most méltó emléket állítottak.

Zala a termálfürdők hazája


Közel 115 millió forint támogatás a civil szervezeteknek Zala és Vas megyében
2016.05.26

Az önkéntes polgári kezdeményezések – civil szervezetek – nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a közösségek formálásában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében és a közéleti értékek fejlesztésében – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.


A kormány számára fontos ezeknek a közösségalkotó tevékenységeknek a felkarolása. Ebben partnerek a Civil Információs Centrumok, amelyek feladata, hogy állami támogatással térítésmentesen segítsék a megyékben működő civil szervezeteket. Ezt a feladatot Zala megyében a Zala Civil Életért Közhasznú Egyesület, Vas megyében pedig a Hegypásztor Kör látja el. Szintén a civil szervezetek működését segíti a Nemzeti Együttműködési Alap is, amely kifejezetten az önkéntes polgári kezdeményezések számára működési és szakmai célokra biztosít forrást.

Zala megyében 96 nyertes pályázat részesül összesen közel 70 millió forint, ebből Zalaegerszegen 24 nyertes pályázat 17 millió forint támogatásban. Vas megyében pedig 73 nyertes pályázat részesül mintegy 45 millió forintban, ebből Szombathelyen 25 nyertes közel 15 millió forint összegű állami forrásban – jelentette be Fülöp Attila. A helyettes államtitkár köszönetét fejezte ki annak a 10 ezer Vas megyei és 13 ezer zalai önkéntesnek, akik meghatározó szerepet töltenek be a megyék civil életében.

(EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)

vissza...