Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Átadó ünnepség Pusztaszentlászlón
2024.05.27

A minőségi gyermekellátás feltételeinek biztosítását segíti elő az a több mint 66 millió forint értékű beruházás, amit a területi és településfejlesztési operatív program támogatásával valósított meg Pusztaszentlászló önkormányzata. A felújított óvoda-bölcsőde épületét péntek délután adta át Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Kaj István polgármester.


Az ünnepségen elhangzott: a beruházás három pillérből állt össze. A homlokzati hőszigetelési munkáknak köszönhetően energiatakarékosabbá vált az intézmény működtetése, emellett teljes körű felújításon esett át az tálaló-melegítő konyhája, az óvoda működéséhez és a fejlesztő foglalkozások megvalósításához pedig 11 millió forint értékben vásároltak kül- és beltéri eszközöket.

Az avatóünnepségen elsőként Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondta: az óvoda-bölcsőde épületének felújítása csak egy projekt azok közül a beruházások közül, amelyek az elmúlt időszakban Pusztaszentlászlón megvalósultak, hiszen a legkülönbözőbb pályázati lehetőségek kihasználásával mintegy 240-250 millió forintot tudtak ezen település fejlesztésére fordítani. Mindez annak is köszönhető, hogy 2010-ben jelentős szemléletváltás következett be hazánkban: az Orbán-kormány programjának egyik fontos pontját képezte, hogy a nagyvárosok mellett a legkisebb falvak is kapjanak fejlesztési lehetőséget annak érdekében, hogy az ott lakók számára ugyanazon feltételeket tudják biztosítani egy minőségi élet megvalósulásához.

Bene Csaba, a Zala vármegyei közgyűlés alelnöke ünnepi beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a most záruló fejlesztési projektet megelőzően is zajlottak már munkálatok az épületen, így összesen mintegy százmillió forintot költöttek már az óvoda-bölcsődére, amely összesen 22 gyermek ellátását biztosítja. Az alelnök szerint mindennél fontosabb, hogy a gyermekeink milyen körülmények között nevelkednek, hiszen a hat éves koráig tartó időszak alapvetően határozza meg az egyén későbbi fejlődését, életminőségének alakulását.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...