Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.03 - A vetélkedő egy sikeres pályázat segítségével jöhetett létre azzal a szándékkal, hogy a fiatalok megismerjék és dokumentálják a zalai vidék művészettörténeti, irodalmi, népművészeti és természeti kincseit s felfedezzék turisztikai értékeit, különösen azokat az épített és természeti csodákat, amelyek helyet kaptak a helyi, a vármegyei és az országos értéktárban, valamint a hungarikumok gyűjteményében. A résztvevőket Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Lucz József polgármester köszöntötte.

2024.05.02 - Május 1-jén nyitották meg az új játszóteret fürdővárosban. Az eseményen a játékok mellett interaktív műsor várta a gyerekeket, volt termelői vásár és fellépők is szórakoztatták a jelenlévőket. A létesítményt Horváth László, a város polgármestere adta át, amelyen jelen volt Dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke is.

2024.04.29 - A településen vasárnap tartottak ünnepséget a szépkorúak tiszteletére. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. Horváth Gyula polgármesterrel együtt gratuláltak a falu legidősebb jelenlévő tagjainak, Vadász Károlynénak és Gál Józsefnek.

2024.04.29 - Április 25-én, csütörtökön este rendezték meg a zalaegerszegi zsidó hitközségben a pészah ünnepét, melyen Virágh Judit, a hitközség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Rosenfeld Dániel, a hitközség kántora vezette a vacsorával egybekötött estet. Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte a rendezvényen.

2024.04.29 - Csütörtökön tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, a földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen - amelyen öt napirendi pontot tárgyaltak meg - Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt a vármegyei önkormányzat képviseletében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Egészségturisztikai termékfejlesztésről tanácskoztak a Pannon Egyetemen
2016.01.18

2016. január 11. és 13. között a Pannon Egyetem adott otthont az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt soron következő ülésének. A találkozón részt vevő szakemberek áttekintették az eddigi eredményeket.


A termékfejlesztés keretében zajló széles körű kutatási tevékenység, a szakemberekkel, döntéshozókkal történt egyeztetések és az érintett egészségturisztikai desztinációkat – Hévíz, Kovászna – felkeresők tapasztalatai egyaránt abba az irányba mutatnak, hogy a célterületek egészségturisztikai kínálatában az élménynek kiemelt szerepe van. A fogadóterületek méltán elismert, az egészség megőrzését, betegségek gyógyítását támogató szolgáltatásainak új szegmensek – így a projektben érintett észak-európai utazók – számára vonzó tovább fejlesztése során figyelmet kell szentelni az egyes gyógytényezőknek (például hévízi iszap, mofetta) a potenciális utazók számára is könnyen érthető megismertetésére. Az újdonságokra nyitott, széles körű utazói tapasztalattal rendelkező senior szegmens egyértelműen pozitív attitűdjei remek lehetőséget teremtenek az érintett úti célok számára. Az egészségturisztikai szolgáltatások mellett az utazási élményhez szorosan kapcsolódhat a gyönyörű természeti környezet, a kiváló gasztronómia és borok, valamint a kulturális értékek.

A projekt következő szakaszában, 2015 májusában a projektben részt vevő szervezetek képviselői Kovásznán (Románia) tanácskoznak, a projektet záró egészségturisztikai szakmai konferenciára pedig 2016 őszén Hévízen kerül sor.

További információ: Sulyok Judit adjunktus, Pannon Egyetem Balatoni Turisztikai Kutatóintézet (telefon: 06 70 5680527, e-mail: sulyokj@gtk.uni-pannon.hu).

 

A 2015 augusztusától 2016 szeptemberéig tartó, Európai Uniós támogatással megvalósuló projekt (676737/COSME Programme) fő célja új, az idősebb korosztályok számára a nyári főszezonon kívüli időszakban vonzó egészségturisztikai termék létrehozása. A konzorcium tagjai: Pannon Egyetem (Veszprém, Magyarország), AGE Platform (Belgium), Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. (Hévíz, Magyarország), Consilul Judetean Covasna (Románia), Asociatia pentru Desvoltarea Turimuslui in Judetul Covasna (Románia), Travel Specialist Group Sweden AB (Svédország), Zala Megyei Önkormányzat (Magyarország).

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben