Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.04.29 - A településen vasárnap tartottak ünnepséget a szépkorúak tiszteletére. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. Horváth Gyula polgármesterrel együtt gratuláltak a falu legidősebb jelenlévő tagjainak, Vadász Károlynénak és Gál Józsefnek.

2024.04.29 - Április 25-én, csütörtökön este rendezték meg a zalaegerszegi zsidó hitközségben a pészah ünnepét, melyen Virágh Judit, a hitközség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Rosenfeld Dániel, a hitközség kántora vezette a vacsorával egybekötött estet. Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte a rendezvényen.

2024.04.29 - Csütörtökön tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, a földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen - amelyen öt napirendi pontot tárgyaltak meg - Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt a vármegyei önkormányzat képviseletében.

2024.04.25 - A Zala Vármegyei Közgyűlés 2024. április 25-én, csütörtökön harmadik ülését tartotta az idei évben. A meghívóban szereplő napirendi pontok és azok tárgyalási sorrendjének elfogadása után a testület először a Zala vármegyei rendőrfőkapitány közbiztonsági helyzetről és az annak érdekében tett intézkedésekről szóló beszámolóját hallgatta meg.

2024.04.22 - A szépkorúakat köszöntötték pénteken a göcseji település művelődési házában. Bécs Tiborné polgármester köszöntő szavaihoz Vigh László országgyűlési képviselő is csatlakozott. A rendezvényen részt vett Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke, a Zala Vármegyei Idősügyi Tanács elnöke is, aki az előtte szólókhoz csatlakozva méltatta az ünnepelteket. Külön köszöntötték a település legidősebbjeit: a 79 éves Bodó Lászlónét és férjét, a 83 esztendős Bodó Lászlót.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szolgáltató központtá alakítják át az intézményt
2018.10.31

Uniós támogatás révén közel 500 millió forintos beruházással szolgáltató központtá alakítják át a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézményt, melynek 57 fogyatékkal élő lakóját a közeli településeken helyezik el.


A „Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen” című projekt nyitó rendezvényét a napokban tartották az egykor uradalmi központként funkcionáló magyarszerdahelyi-újnéppusztai épületben. Az eseményen elhangzott: az ehhez hasonló, megyeszerte zajló projektek előkészítése kapcsán sok önkormányzatot kerestek meg, közel száz településen jártak, képviselőkkel és polgármesterekkel találkoztak de gyakran az emberek félelmeivel találkoztak, amikor azok megtudták, hogy a településükön kialakítandó lakásotthonokba költöztetik az eddig viszonylag izolált komplexumokban lakó fogyatékkal élőket.

Magyarszerdahelyen  az intézmény dolgozói évtizedek óta küzdenek, hogy az itt lakóknak minél jobb körülményeket biztosítsanak. Most ez az álom megvalósul e projekt révén.  Az újnéppusztai beruházás kapcsán elmondták: az ellátottakat Felsőrajkon, Pölöskefőn, Zalaszentivánon és Nagykanizsán helyezik el, a kastélyban pedig szolgáltató központ jön létre, ahol a környéken élők is étkeztetést, házi segítségnyújtást és nappali ellátást vehetnek igénybe többek közt.

Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben