Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.03 - A vetélkedő egy sikeres pályázat segítségével jöhetett létre azzal a szándékkal, hogy a fiatalok megismerjék és dokumentálják a zalai vidék művészettörténeti, irodalmi, népművészeti és természeti kincseit s felfedezzék turisztikai értékeit, különösen azokat az épített és természeti csodákat, amelyek helyet kaptak a helyi, a vármegyei és az országos értéktárban, valamint a hungarikumok gyűjteményében. A résztvevőket Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Lucz József polgármester köszöntötte.

2024.05.02 - Május 1-jén nyitották meg az új játszóteret fürdővárosban. Az eseményen a játékok mellett interaktív műsor várta a gyerekeket, volt termelői vásár és fellépők is szórakoztatták a jelenlévőket. A létesítményt Horváth László, a város polgármestere adta át, amelyen jelen volt Dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke is.

2024.04.29 - A településen vasárnap tartottak ünnepséget a szépkorúak tiszteletére. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. Horváth Gyula polgármesterrel együtt gratuláltak a falu legidősebb jelenlévő tagjainak, Vadász Károlynénak és Gál Józsefnek.

2024.04.29 - Április 25-én, csütörtökön este rendezték meg a zalaegerszegi zsidó hitközségben a pészah ünnepét, melyen Virágh Judit, a hitközség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Rosenfeld Dániel, a hitközség kántora vezette a vacsorával egybekötött estet. Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte a rendezvényen.

2024.04.29 - Csütörtökön tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, a földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen - amelyen öt napirendi pontot tárgyaltak meg - Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt a vármegyei önkormányzat képviseletében.

Zala a termálfürdők hazája


A Zala Megyei Közgyűlés üléséről
2018.09.14

A testület mai ülésén tájékoztatást kapott a Zala Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának működéséről, valamint a Vidékfejlesztési Program megyei végrehajtásáról.


Horváth Gyula főosztályvezető elmondta, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Zala Megyei Kirendeltsége Kormányhivatalba integrálódásával jött létre a főosztály 2017. január 1-jén, fő feladata pedig a támogatáskezelés, pályázatkezelés és az ezekhez kapcsolódó ellenőrzés. A korábbi régiós feladatellátást jelenleg már felváltotta a megyei szintű ügyintézés, amelyet idén április óta a frissen felújított zalaegerszegi Zóna épületben, saját irodákban végeznek. Ügyfélszolgálatuk, amely éves szinten több mint 5000 személyes vagy telefonos megkeresést kap, országosan egyedülálló módon a Zalaegerszegi Járási Kormányablakkal közös ügyféltérben működik. A mezőgazdasági támogatások közül legjelentősebb területalapú támogatásokat illetően közel 4500 igényt kezelnek mintegy 140 000 hektár területre vonatkozóan, a kifizetett támogatási összeg pedig meghaladja a 12 milliárd forintot. A közvetlenül a mezőgazdasági termeléshez kötődő támogatások mellett nagy jelentőségük van a vidék felzárkóztatását segítő támogatásoknak, melyek a mezőgazdasági üzemek versenyképességének javítását, az erőforrás felhasználás hatékonyságának növelését, a környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembe vételét célozzák, valamint a fiatal termelők gazdaságainak megerősítését, a vidéki térségek lakossága életminőségének javítását. A Vidékfejlesztési Program keretében eddig 751 kérelem érkezett, melyek közel 50%-a támogatást nyert.

Döntött a közgyűlés a Lendva által 2019-ben benyújtandó „Európa Kulturális Fővárosa 2025” pályázat támogatásáról, melyben a szlovén, a horvát, a magyar és az osztrák városok közötti határon átnyúló együttműködésre, a nyelvi sokszínűségre és az itt élő nemzetek gazdag kulturális együttműködésére kívánnak alapozni. A pályázat célja a nagyobb kulturális-turisztikai láthatóság és kínálat fejlesztése, valamint a fiatalok ösztönzése a térségben maradásra, amely egybecseng a Zala Megyei Önkormányzat által kitűzött célokkal is.

Időközben beérkezett pályázati támogatások és választásokhoz kapcsolódó bevételek, illetve előirányzat átcsoportosítások miatt módosította a közgyűlés 2018. évi költségvetését, melynek bevétel-kiadási főösszege így 814 062 ezer Ft.

vissza...