Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Külsősárd település elismerése
2024.04.19

Haladó Kerékpárosbarát Település 2023 címben részesült a Zala vármegyei Külsősárd Község Önkormányzata. A Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár által aláírt oklevél elismeri a község kerékpárosok érdekében végzett erőfeszítéseit. Ezt méltatta a díj apropójából csütörtökön rendezett közösségi kerékpározás alkalmából Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.


Gasparics Győző polgármester a cím elnyerése alkalmából szervezett közösségi kerékpározáson elmondta, hogy örülnek a sikernek, eddig is nagy figyelmet fordítottak a kerékpározás feltételeit javító, elősegítő megoldásokra s teszik ezt a jövőben is.

Pácsonyi Imre gratulált a címhez, mely minősíti a közösséget, mint mondta, hiszen erre rá kellett szolgálni. Szólt arról is, hogy Lenti térségében számos kerékpáros fejlesztés valósult már meg, ezek a helyiek mellett a turistákat is szolgálják. Rámutatott, hogy a fejlesztőket éri néha az a vád, hogy kevesen használják a nem kevés költséggel megépített kerékpárutakat, ugyanakkor ahhoz, hogy gyarapodjon a biciklisek száma, előbb meg kell teremteni a biztonságos feltételeket, ahol lehet, ott az úttól elválasztott kerékpáros utakat számukra. Ezeken a gyerekek is tanulhatnak biciklizni és megszerethetik ezt a mozgásformát.

Hozzátette, hogy Lenti belterületén nagyon jó a kerékpárút-hálózat, a városból Rédics és Külsősárd felé vezető szakasz is megújult nemrég, és az alacsony forgalmú utakon tovább lehet haladni Hetés, Szlovénia felé. A másik irányba Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós is elérhető bicikliúton. A vármegyei önkormányzat további fejlesztései közt pedig megépítik a tornyiszentmiklósi határátkelőtől Becsehelyig a kerékpárutat részben kijelölve, részben a forgalmasabb szakaszokon az úttesttől külön építve.

Fotó: Korosa Titanilla

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...