Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Átadták a Lenti – Lentikápolna közti kerékpárutat
2022.09.09

Sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes kerékpárút átadót tartott a Zala Megyei Önkormányzat és Lenti Város Önkormányzata pénteken a Sárberki-patak hídjánál. Az eseményen Vigh László, miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Horváth László, Lenti város polgármestere mondott köszöntőt.


A fejlesztés a TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00002 azonosítószámú, „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti városában” című támogatási kérelem keretében valósult meg a Zala Megyei Önkormányzat, Lenti Város Önkormányzata és a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. által létrehozott konzorcium együttműködésével, amely összesen bruttó 384.617.261,- Ft támogatási összeget nyert el kerékpárút korszerűsítésére. A fejlesztés Lenti belváros és Lentikápolna városrész között kerékpározható létesítmények kialakítását célozta meg, amelynek eredményeként a közút melletti külterületi kétirányú kerékpárút fejlesztése a meglévő nyomvonalon összesen 2501,58m-en történhetett meg. A szakasz folytatólagosan csatlakozik a TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00009 azonosítószámú, „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Lentiben” című projekt keretében létesült kerékpárúthoz.

A Zala Kétkeréken elnevezésű projektek megvalósításával - a meglévő megyei kerékpárutak hálózatosodását figyelembe véve - több kilométernyi  kerékpárút épült, illetve épül meg 2023. június 30-ig Zala megyében.

lentikápolnai átadó PI

vissza...