Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Átadták a Dózsa iskola tornacsarnokát
2022.03.01

Tegnap avatták fel a megyeszékhelyi Dózsa György Általános Iskola zöldmezős beruházásban 1,2 milliárd forintból megvalósult tornatermét. A Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó három járásban az elmúlt időszakban 5,5 milliárd forint értékben történek fejlesztések, ebből Zalaegerszegen 3 milliárd forintból modernizáltak intézményeket. A résztvevőket Kajári Attila tankerületi igazgató, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének üzenetét Sárfalvi Péter helyettes államtitkár továbbította. Az átadó ünnepségen jelen volt Juhász Roland államtitkár és Kocsis Máté a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, valamint Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.


Kajári Attila kihangsúlyozta, hogy az új tornacsarnok mindenben megfele a mai kor követelményeinek, Balaicz Zoltán pedig arról beszélt, hogy Zalaegerszeg a közelmúltban megvalósított és a jelenleg is folyamatban lévő márciusban átadásra kerülő sportcélú fejlesztésekre - az alsóerdei élménypark, valamint a sport- és tanuszoda – tekintettel Zalaegerszeg méltán nevezhető a sport városának.

Vigh László beszédében kiemelte, helyes volt a kormány döntése, amellyel bevezette a mindennapos testnevelést, motiválva a fiatalokat a mozgásra és az egészséges életmódra.

Juhász Roland a 2014-ben indult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program eredményeit méltatta, végül Kocsis Máté beszélt arról, hogy minden sportolni vágyó gyermeknek meg kell teremteni a lehetőséget a sportág választásra, hiszen minden gyermekben ott a lehetőség arra, hogy a jövő bajnoka legyen.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

 

vissza...