Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Hagyományőrző rendezvény Nagybakónakon
2022.02.28

Újabb rendezvényt tartottak a dél-zalai települések összefogásában a hétvégén a nagybakónaki focipályán: fa- és disznóvágó fesztivált rendeztek. A programra Újudvar, Csapi, Magyarszentmiklós, Nagybakónak, Nagyrécse, Zalakaros önkormányzatai és az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület alkotta konzorcium által megvalósított, Dombhátról dombhátra című Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében került sor. Az érdeklődőket Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke köszöntötte.


Cseresnyés Péter kiemelte, hogy a hét település összefogásával született rendezvénysorozat az egész dél-zalai térség érdekét szolgálja, amely a híradásoknak köszönhetően megmutatja a külvilágnak, milyen sokszínű ez a vidék és mennyi aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Bene Csaba pedig arra világított rá, hogy a pandémia után nagyon fontos a rendezvények segítségével közösségeink újraszervezése, és ezek által hagyományaink átörökítése a fiatalabb generáció számára.

Kovács Tamás, Nagybakónak polgármestere elmondta, a diszóvágás mellett a szakmai gépbemutató is sok látogatót vonzott.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...