Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Termelői piacot adtak át Tótszentmártonban
2021.11.15

Szombaton adták át a település központjában azt a termelői piacot, amely a tervek szerint közösségi találkozóhelyként is működik majd. A beruházás 50 millió forintból készült el, amelyhez 39 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat. Az ünnepélyes megnyitón Cseresnyés Péter, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő mellett Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke is részt vett.


A polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki utalt arra, hogy köszönet illeti a település korábbi vezetését is a projekt megálmodásáért és elindításáért. Elmondta, hogy a község közel 10 millió forint önerővel járult hozzá a fejlesztéshez. Reményét fejezte ki, hogy a helyi őstermelők mellett határon túli árusok is érkeznek.

Bene Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy soha nem látott mértékű forrás áll a vidék rendelkezésére, amelynek már látszik is a hatása, hiszen egyre vonzóbb a vidék a fiatalok számára. A fejlesztéseknek köszönhetően élhetőbbé váltak a falvak.

Cseresnyés Péter is a vidék kulcsszerepéről beszélt. - Számos fejlesztés keretében több termelői piac is létesült Zalában, és működik sikeresen – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

 

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...