Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Ülésezett a Zala Megyei Védelmi Bizottság
2021.10.28

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke 2021. október 28-ára hívta össze a testület rendes ülését a Megyeháza Deák Ferenc termébe. A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke vett részt a tanácskozáson.


A jelenlévők meghallgatták a bizottság 2021. évi munkájáról szóló tájékoztatót, majd megtárgyalták a 2022. évi feladat és pénzügyi tervet.

Ezt követően a bizottság által a honvédelmi feladatok tekintetében lefolytatandó felügyeleti ellenőrzés módszertanáról és a bizottság működéséhez szükséges költségvetési források biztosításának rendszeréről kaptak tájékoztatást a bizottság honvédelmi elnökhelyettesétől.

A továbbiakban a bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese a téli időjárási események kezelésére történő felkészülésről, valamint a veszélyes áru szállítások ellenőrzésének 2021. I. félévi eredményeiről számolt be.

A bizottsági tagok tájékoztatót hallhattak a magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság  szervezeti átalakulásáról.

A megyei tisztifőorvos beszámolt a koronavírus világjárvánnyal kapcsolatos aktualitásokról, az MH 64. logisztikai ezred parancsnoka tájékoztatóját követően pedig a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője tartott beszámolót a Zala megyei árvízvédelmi fejlesztésekről.

Az ülés zárásaként az elmúlt évben a testület által alapított Zala Megye Védelméért emlékplakettet adta át a bizottság elnöke Egri Gyula tűzoltó ezredesnek, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének a védelmi igazgatásban  végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal  

vissza...