Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Tizenötödik alkalommal adták át a Zalai Prima díjakat
2021.10.25

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Zala megyei elnöksége az idén 15. alkalommal rendezte meg a Zala Megyei Területi Prima Díj ünnepségét. A nagykanizsai HSMK-ban rendezett eseményen a megye prominens személyiségeit az elnökség tagja, Doucha Ferenc köszöntötte. Az ünnepségen köszöntőt mondott Cseresnyés Péter, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, valamint Balogh László és Balaicz Zoltán, Zala megye két megyei jogú városának polgármestere. Az eseményen jelen volt Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.


A leköszönő elnök a köszöntőjében elmondta: az elmúlt több mint két évtizedben elnökként segítette a VOSZ zalai szervezetének munkáját, de elérkezettnek látta az időt a fiatalításra, és hivatalosan, illetve az eseményen szimbolikusan is átadta a stafétát ifjú kollégájának, Balogh Ádámnak. Az új elnök agrárszakemberként dolgozik, beszédében kiemelte: fontosnak tartja a generációváltást, ám csak úgy lehetnek sikeresek, ha az elődeik értékeiből építkeznek. A fejlődéshez szükség van a zalai vállalkozók nyitottságára, akik – ajánlása szerint – gondolkozzanak globálisan, de cselekedjenek lokálisan.

 

Majd Balogh László polgármester lépett a mikrofonhoz, aki a Nagykanizsa és Zalaegerszeg közötti „köldökzsinór” fontosságára hívta fel a figyelmet, mely szerint a kutatás, a fejlesztés és az innováció terén közösen kell dolgozniuk. Hozzátette: együtt, egy közösségként, a még létező zalai identitással tegyék le a névjegyüket a nagyvilágban, támaszkodva vízióikra és jelentős példaembereikre. A díjátadó kapcsán kiemelte: alapvető erkölcsi kötelességük a legnagyobbak észrevétele, tevékenységük megbecsülése.

 

Ezt követően az év vállalkozója díjakat adták át a 2021-ben legjobb teljesítményt nyújtó zalai gazdasági szereplőknek. Elismerést kapott: Horváth Ferenc egyéni vállalkozó, Perfekt Med Gyógycentrum Kft., Varga Szárnyas Kft., Bagodi Hűtőház Kft., Marancsicsné Czigány Gyöngyike egyéni vállalkozó, Autó-Szántó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Oros István egyéni vállalkozó, Bíró Bádogos Műhely Építőipari Kft., Color 99 Kft.

pp_nk_csop 

Az este folyamán a tudomány, a kultúra, a művészet, a sport és a sajtó kategóriákban Prima díjra jelölt 10 jeles zalai személy és szervezet – dr. Szarka Lajos történész, író, helytörténész, muzeológus, Czegő Teréz színművész, Ludvig Dániel festő- és iparművész, Rózsás Csaba intézményvezető (TIT), Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum, Darabos Géza építész, Kanizsai Fiatalok Közössége, Horváth A. Attila főszerkesztő (Zalai Hírlap), Bojtár Népzenei Egyesület, Bicsák Bence triatlonversenyző – munkáját kisfilmek segítségével ismerhette meg a közönség.

 

Ezután a színpadon már a legkiválóbbakat díjazták. A Zalai Prima díj fő díjazottjai: Darabos Géza, a Zsigmondy- technikum és a Bojtár Népzenei Egyesület lettek. A kiválóságot jelképező Kincsem versenyló szobra mellé 1-1 millió forint pénzjutalmat is kaptak. A VOSZ Zala megyei elnöksége nevében különdíjat vehetett át Farkas Katalin, a Lenti Vörösmarty-iskola intézményvezetője és dr. Szarka Lajos helytörténész. Társadalmi szerepvállalásért díjat kapott a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, a Zalai Vállalkozók Klubjának ifjúsági díját Bicsák Bence érdemelte ki.

 

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...