Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

1956-ra emlékeztek a Megyeháza épületénél
2021.10.22

A zalaegerszegi Megyeháza főbejáratánál pénteken tartott ünnepséget a forradalom és szabadságharc tiszteletére a POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület és a Zala Megyei Önkormányzat, amelyen jelen voltak az 56’-os szervezetek képviselőit, a Zala Megyei Önkormányzat és Hivatala, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, a Zala Megyei Kormányhivatal valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ tisztségviselői, vezetői, munkatársai.


Az emléktáblánál koszorút helyezett el, Pácsonyi Imre és Bene Csaba a Zala Megyei Közgyűlés két alelnöke, valamint dr. Mester László Zala Megye Főjegyzője.

A Zala Megyei Kormányhivatal nevében koszorút helyezett el Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Héder Miklós főigazgató.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviseletében az emléktáblánál koszorút helyezett el Gecse Péter alpolgármester, a Zalaegerszegi Tankerület képviseletében Molnár Katalin, gazdasági vezető, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének nevében Gulyásné Belinszky Ilona, a Megyei Koordinációs Osztály osztályvezetője és Árvai Ferenc, a Fejlesztési és Működtetési Osztály vezetője.

A POFOSZ Zala Megyei Szervezete nevében koszorút helyezett el Kiss Bódog Zoltán elnök és Bata Gyuláné alelnök, a Zala Magyar Nemzeti Szövetség képviseletében Paál István elnök, végül Stárics Roland, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület elnöke.

o23_kosz

A megemlékezésen elhangzott Péntek Imre 56 őszén című verse és felelevenítésre kerültek a forradalom Zala megyei eseményei.

 

Forrás: Zala Megyei Önkormányzat

Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal

vissza...