Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Fejlesztés átadása a lenti Creatonnál
2021.10.18

A társaság 1,17 milliárd forint értékben komplex fejlesztést hajtott végre, amihez a magyar kormány 282 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított. Erről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter számolt be pénteken Lentiben, ahol ünnepélyes keretek között átadták a városban két gyáregységgel rendelkező Creaton South-East Europe Kft. új présgépét. Az átadón jelen volt Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti polgármestere is.


A miniszter kiemelte, hogy a beruházással 222 munkahely válik betonbiztossá, a gyár termelési kapacitása megnő, az energiafogyasztása kontroll alá kerül és az új présgépeknek köszönhetően az eddigieknél is jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termékeket tudnak előállítani.

Járomi Judit, a Creaton SEE ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a gyártókapacitások fejlesztése hozzájárul az üzembiztonság növeléséhez, és a termelési kapacitás évi 6 százalékos növekedését teszi lehetővé, ezáltal növeli a hazai feldolgozóipar versenyképességét is. A beruházás eredményeként további további munkahelyeket tudnak teremteni.

A rendezvényen Vigh László a Lentiben megvalósuló fejlesztésekről szólt.

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...