Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer Zalalövőn
2021.10.13

A település csapadékvíz-elvezető rendszerének megújítására nyújtott be sikeres pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz az önkormányzat. Erről tartott kedden helyszínbejárással egybekötött közös sajtótájékoztatót Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint Gyarmati Antal polgármester, aki a pályázat legfontosabb adatait ismertette.


Mint mondotta: a 2023 márciusában záruló projektre közel 148 millió forintot fordíthatnak. A támogatásnak köszönhetően a település központi tengelyében öt beavatkozási ponton 2585 méter hosszúságban valósulhat meg a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése vagy felújítása.

Vigh László szerint egyre inkább arra kell berendezkednünk, hogy a klímaváltozás miatt szélsőségesebbé válik az időjárásunk. Ilyen körülmények között is elsődleges az emberi élet védelme és a vagyontárgyak, az anyagi értékek megóvása, amit ez a beruházás is szolgál. A képviselő ugyanakkor azt is hozzátette: a közel 148 millió forint csak a legszükségesebb helyszínekre elegendő, ennek a pénznek a többszöröse kellene ahhoz, hogy minden igényt kielégítsenek.

Pácsonyi Imre arról beszélt, hogy a 2014 és 2021 közötti fejlesztési ciklusban a települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztési programra eredetileg 912 millió forintot irányzott elő a megyei önkormányzat, ám látva a felmerülő igényeket, ezt a keretet a kormány és az irányító hatóság később jelentősen megnövelte, 6,3 milliárd forintra bővítette. A zalalövői önkormányzat által elnyert támogatást is ebből az összegből biztosítják.

Hír/Fotó: Zalai Hírlap

vissza...