Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Páka és Hévíz nyerte el az Idősbarát Önkormányzat díjat
2019.10.08

Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.


Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a megyei idősügyi tanács elnöke elmondta, október az idősek hónapja, s ilyenkor van mód és lehetőség arra, hogy jobban ráirányítsák a figyelmet a szépkorúakra, akikre a megyei önkormányzat is figyel.
A Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díj pályázatát 2007 óta írják ki, és azt vizsgálják, a települések milyen szemlélettel, gyakorlattal viszonyulnak az idősekhez, s kötelező önkormányzati feladataikon túl mi az, ami példaként felmutatható más önkormányzatok számára is.
Hévízen különösen értékes, hogy a generációk közötti kapcsolattartásra nagy figyelmet fordítanak értéknek tekintik a családot, az együtt élő nemzedékeket, és a munkába bevonják a civil szervezeteket s az egyházakat is, hogy aktív időskort tudjanak teremteni a városban élő szépkorú polgároknak. Páka pedig azt bizonyítja, hogy bár egy falunak mások az anyagi és humánerőforrás lehetőségei, ettől függetlenül itt is lehet jó közérzetet, aktív életet biztosítani az időseknek, bevonva őket a település életébe.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...