Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Átadták a bölcsődével kibővített felújított óvoda épületét Nagyrécsén
2019.10.08

Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.


A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 189 millió forintos támogatást az önkormányzat a beruházás megvalósítására, melyet 11 millió forint saját forrással kellett még kiegészíteni az intézmény tervezett fejlesztésének befejezéséhez. Ennek eredményeként az óvoda mellett a földszinti részen vadonatúj, 14 férőhelyes, jól felszerelt bölcsőde kezdhette meg működését, ahol többek közöttt csoportszobát, melegítőkonyhát, fejlesztőszobát, tornaszobát és sószobát alakítottak ki. A legkisebbek csoportszobájához az épület déli oldalán terasz kapcsolódik, amely az őket a nagyobbaktól elválasztott játszóudvarra vezet. Ezek mellett játszóeszközöket is telepítettek, valamint megtörtént az intézmény tetőhéjazat-cseréje és szigetelése, a fa szerkezetű nyílászárókat műanyagokra cserélték, és az egész épület megújult energetikailag.
A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke mondott ünnepi köszöntőt az eseményen, s kiemelte: nagy öröm, hogy abból a közel 25 milliárd forintból, ami ebben a fejlesztési ciklusban a megyében rendelkezésre állt az operatív program forrásaiból, egy jelentős beruházást adnak át. A közösség erejét is mutatja ez, s a környék polgármesterei is profitálhatnak ebből, hiszen számos fejlesztésre lehet még pályázni, hogy szebbé tehessék környezetüket.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...