Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.09 - Sportfórummal egybekötött lőtérátadást tartottak csütörtökön Zalaegerszegen. Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester lőgyakorlat keretében avatta fel a Modern Városok Program részét képező fejlesztést. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre alelnök képviselte. A rendezvényt megelőzően Dr. Schmidt Ádám négy zalaegerszegi sportegyesület - úszó, atlétika, judo, valamint birkózás – kormányzati támogatását jelentette be sajtótájékoztató keretében az Alsóerdei Szabadidő- és Kalandparkban.

2024.05.09 - A Pannon Európai Területi Társulás elnökségi ülést, majd közgyűlést tartott szerdán Pécsett a Baranya Vármegyei Közgyűlés Dísztermében. Az ülés keretében újraválasztották a társulás elnökségét, majd új tagok csatlakozásáról, pályázatokkal, valamint költségvetéssel és munkatervvel összefüggő napirendi pontokat tárgyaltak meg. Pácsonyi Imrét, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnökét ismét elnökségi taggá választották.

2024.05.07 - Hétfőn tartották a tűzoltónapi ünnepséget, a hagyományok szerint a búcsúszentlászlói templomban. A Tódor Szabolcs plébános celebrálta mise után Dr. Sifter Rózsa főispán mondott köszöntőt. Méltatta munkatársai munkáját Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató és Vigh László országgyűlési képviselő is. Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke pohárköszöntőt mondott az ünnepi eseményen.

2024.05.07 - Péntektől vasárnapig rendezték a Lány Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjét a Városi Sportcentrumban a Zala Megyei Diáksport Szövetség szervezésében. A torna ünnepélyes megnyitójára pénteken este került sor a Mindszenty Sportközpontban, ahol a vármegye önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte.

2024.05.06 - Mintegy kilencvenen búcsúztak a MATE keszthelyi Georgikon campusától szombaton. A végzős hallgatók a hagyományok szerint lovas kocsival keresték fel tanulmányaik helyszíneit, majd a Festetics-kastély parkjában, palotást táncolva köszöntek el az egyetemtől. Az ünnepségen Dr. Rózsa László a campus főigazgatója, Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Manninger Jenő, Keszthely polgármestere és Lázár László, a székelyudvarhelyi egyetemi központ intézetvezetője mondott beszédet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Helyi Szakértő Csoport találkozót tartottak Nagykanizsán
2018.12.13

A Zala Megyei Önkormányzat az Interreg Central Europe program keretében megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségben”, rövid nevén RURES CE933 számú projekt keretén belül megtartotta immár 3. Helyi Szakértő Csoport találkozóját, melynek a Nagykanizsai Hidrofilt Kft. adott otthont.


A csoporttalálkozó Szabó Károly projektmenedzser köszöntőjével vette kezdetét, aki a program rövid ismertetése után beszélt a projekt harmadik időszakában elvégzett tevékenységekről, beszámolt továbbá az addig elért eredményekről és megismert jó gyakorlatokról.
A projektben elért eredmények kapcsán szó esett a „Lentiszombathelyi Energiaudvar” elnevezésű bemutató parkban beszerzésre került napelemes, napkollektoros, illetve szélenergiával működő rendszerről. E beruházás várható befejezése 2019. május környékére fog tevődni. Szabó Csaba, a Kivitelezési Koncepció készítője ismertette az épület jelenlegi állapotával kapcsolatos tapasztalatait, valamint felvázolta a jövőbeli munkafolyamatokat és a szükséges újításokat.
A találkozó folytatásaként röviden bemutatásra került a projektben résztvevő cseh partner által készítendő gazdasági kalkulátor, majd Kerekes Gábor, a Zala Megyei Vállakozásfejlesztési Alapítvány képviseletében beszélt a jelenleg energiahatékonyság területén elérhető pályázatokról és mikro hitelekről.
A résztvevők Borsos Krisztina tulajdonos révén megismerhették a Hidrofilt Kft. cégtörténetét, annak működését, kapcsolatrendszerét és energiahatékony megoldásait, valamint a bejárás során személyes tapasztalatot szerezhettek a gyártótechnológiáról is.
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben