Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.16 - A vármegye önkormányzata csütörtökön immár negyedik alkalommal szervezte meg és bonyolította le sikeresen a falu-és tanyagondnoki alapképzést záró vizsgát. A tanúsítványokat az eredményes vizsgát követően Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át a 21 résztvevőnek. Köszönetet mondott a képzés előadóinak a felkészítésben nyújtott szakmai támogatásért, és gratulált a hallgatóknak a sikeres megmérettetéshez, kitartást kívánva a falugondnoki teendőkhöz.

2024.05.13 - Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az alsópáhoki Bodzavirág Népdalkör szombaton. Az eseményen Czigány Sándor polgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke gratulált a népdalkör vezetőjének, Füle Jánosné Kiss Hajnalkának a csoport működéséhez. A résztvevők a jeles évfordulót természetesen zenével ünnepelték, amelyben közreműködött ifj. Horváth Károly népzenész is.

2024.05.13 - Hetés vendégül lát! címmel rendetek kétnapos gasztrokulturális rendezvényt a hétvégén a hetési falvakban. Ezen a tájon a mai napig őrzik a hagyományokat a gasztronómia és a kézművesség terén, amelyet az évenként májusban, pünkösd előtt megrendezett rendezvény során igyekeznek is bemutatni. A rendezvényen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki azon véleményét fogalmazta, meg, hogy a kisebb falvak kitörési lehetősége azok élhetővé, vonzóvá tétele, hiszen sokan költöznek vidékre a városi nyüzsgésből.

2024.05.13 - Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pénteken tartotta ünnepi közgyűlését, ahol a Keresztury-emlékév keretében tartott eseményen Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott: "Zalaegerszeg mindannyiunk életében a stabil pont, de a város története a folyamatos változás története.” A rendezvényen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Sifter Rózsa főispán és Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke is.

2024.05.13 - A kórház korábbi főigazgatója, Dr. Balogh Zoltán főorvos emléktábláját avatták fel pénteken a fürdővárosban. Az ünnepi eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is méltatta az intézményvezető munkásságát, amelynek most méltó emléket állítottak.

Zala a termálfürdők hazája


ICC Családi Nap Zalában
2019.05.23

Május 18-án került megrendezésre a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnersége mellett három magyar és három szlovén partner részvételével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt keretében az ICC Családi Nap, melynek központi helyszíne a rédicsi sportpálya volt.


A program célja a határ menti térségben élő lakosság, a családok, szolgáltatók és az ide látogató turisták érdeklődésének felkeltése a környék turisztikai lehetőségei, természeti és kulturális értékei iránt, amelyek felfedezhetők gyalogosan vagy kerékpártúrák keretében is.
A nagyobb kihívást kedvelő kerékpárosok határon átnyúló 30 km-es vezetett túrán vehettek részt, melynek során Rédicsről indulva a Tenke-hegyen át eljutottak a Lendva-hegyen található Vináriumhoz és a Hadik kápolnához, mielőtt Hosszúfalu és Göntérháza érintésével visszaérkeztek a kiindulási helyre. A kisebb távot (10 km) választók pedig Lentiszombathelyről indulva Lenti érintésével érkeztek Rédicsre, ahol a sportpályán egészségügyi szűrések, helyi kézműves termékek vására, gyermekjátékok, ügyességi versenyek és sport programok, kerékpáros bemutatók várták őket.
A gyalogtúrázni vágyók 12 km-es Hetési túrán vehettek részt, melynek során látogatást tettek a zalaszombatfai Fumu-házban, illetve a Hetési Szőttes Múzeumban és megkóstolhatták a környék híres édességét, a fumut is. A nagyobb távot kedvelők az „Ökoturisztikai élmény a Kerka mentén” elnevezésű 15 km-es túrán Lenti parkerdőn keresztül végigmentek a Vadvirág tanösvényen, meglesték a hódok élőhelyét a Kerka mentén, míg végül eljutottak a szibériai nőszirom élőhelyére Bárszentmihályfa közelében.
A túrákat követően meleg étellel várták a szervezők a résztvevőket Rédicsen, ahol a nap folyamán egészséges életmódot, kerékpározást népszerűsítő és közlekedésbiztonsági előadások is elhangzottak.

vissza...