Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

2019-ben Zala Megye Bora a Bizsergő
2019.04.30

Hétfőn adták át a Megyeházán a 2019. évi Zala Megye Bora címet, melyet a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa által meghirdetett megyei borverseny szakmai zsűrije által legmagasabbra értékelt nedűk közül választottak ki.


Az ünnepélyes eredményhirdetésen köszöntőt mondott dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke, aki Zala turizmusának és azzal együtt borturizmusának fejlődéséről beszélt. Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára beszédében szólt a szaktárca szőlészettel és borászattal kapcsolatos céljairól, a pályázati lehetőségekről, illetve a szőlő-bor ágazati stratégia végrehajtásáról. Elmondta, hogy cél a jól pozícionált közösségi márkák létrehozása, az export értéknövelése, illetve a borászattal kapcsolatos adminisztráció csökkentése az uniós követelmények figyelembevételével.
Ezt követően Dr. Kocsis László, egyetemi tanár, a Pannon Egyetem Georgikon Kar kertészeti tanszékvezetője tartott előadást, melyben kitért egyebek mellett a boriváshoz kapcsolódó szokásokra.
Pácsonyi Imre a megyei közgyűlés alelnöke ismertette a Zala Megye Bora kiválasztásának előzményeit, kiemelve, hogy 234 mintát értékeltek az április 6-án tartott borversenyen, s a zsűri ezek közül az 5 legjobb fehérbort adta át a megyei önkormányzatnak, melyek közül a Kányavári Borbirtok Bizsergő nevű bora nyerte el a címet.
Dr. Pál Attila és Kis Miklós adta át Beke Zoltánnak, a Kányavári Borbirtok borászának az elismerést tanúsító oklevelet.
fotó: Zalai Hírlap

vissza...