Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Ünnepélyesen átadták Letenyén a felújított egykori Szapáry-Andrássy kastélyt
2019.04.29

Az Európai Unió Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programjának támogatásával megvalósuló ATTRACTOUR elnevezésű projekt keretében újították fel a Fáklya Művelődési Központnak otthont adó kastély épület alsó szintjét és kialakításra került egy turisztikai iroda is.


A horvátországi és hazai partnerekkel, a Muraközi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, a Muraköz Megyei Turisztikai Irodával és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszával közösen elnyert támogatás a földszint teljes belső felújításához és a Mura-térség értékeit, látnivalóit népszerűsíteni hivatott turisztikai iroda létrehozásához volt elég, de már tervezik a folytatást. Ha a remények valóra válnak, a hajdanvolt nemesi kastély újra a város ékszerdoboza lehet.
Az avatáson – ahol beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is – elhangzott, hogy a rendelkezésre álló 600 ezer euróból korszerűsítették a földszinten a villamoshálózatot, újra vakolták és festették a megtisztított falakat, felújították a fűtésrendszert, s részben megvalósult a nyílászárók cseréje és felújítása. Emellett turisztikai irodát alakítottak ki egy használaton kívüli szolgálati lakásból.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...