Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Nemzetközi összefogás az európai észak-déli közlekedési tranzitút fejlesztéséért
2019.04.17

A napokban találkoztak Rijekában a Baltikumot és az Adriai-tengert összekötő európai tranzitút fejlesztése érdekében alakult Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás közgyűlésének tagjai.


A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt az eseményen, ahol a megbeszélések fókuszában az áruszállítás résztvevői közötti koordináció javítását és a multimodális környezetbarát szállítási megoldások térnyerését célul tűző, az Interreg Central Europe Program keretében támogatást nyert, a Társulás részvételével megvalósítandó REIF (Regionális infrastruktúra a vasúti áruszállításhoz) projekthez kapcsolódó feladatok egyeztetése és az ezzel összefüggő döntések meghozatala állt.
A szervezet Zala megyében működő Stratégiai Központja által végzett eddigi munka elismerését jelzi, hogy a 2019. áprilistól 2022. március végéig tartó projekt megvalósítását is a központ végezheti majd a Társulás Titkárságával együttműködve.
Pácsonyi Imre utalt arra, hogy az együttműködés a közlekedési prioritások mellett teret adhat egyéb területeknek is, mint például a Zala megye számára kiemelt jelentőségű turizmus és környezetvédelem.

vissza...