Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Régiós gazdasági évnyitó tanácskozás a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamaránál
2019.03.08

Cégvezetők, vállalkozók és polgármesterek részvételével rendezték meg csütörtökön az idei terveket bemutató gazdasági évnyitó tanácskozást Nagykanizsán a Medgyaszay Házban.


Az eseményen elhangzott, hogy több megyei jogú városhoz hasonlóan itt is gondot jelent, hogy nem tudják helyben tartani a fiatalokat, mivel érettségi után a diákok 58%-a budapesti felsőoktatási intézményeket választ és ezt követően jelentős részük már nem is tér vissza. Cégvezetők részéről pedig megfogalmazódott, hogy helyben kevés a szakképzett munkaerő annak ellenére is, hogy a szakképző centrum szinte minden szakmában képezne szakembereket. Szakképzési ösztöndíj programmal próbálnak segíteni és a hiányszakmák felé terelni a fiatalokat, de egyelőre még nem igazán érezhető ennek hatása.
A rendezvényen előadást tartott többek közt Cseresnyés Péter miniszterhelyettes. országgyűlési képviselő, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Jörg Bauer, a Tungsram Kft. elnök-vezérigazgatója. A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke vett részt az eseményen.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...