Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.09 - A Pannon Európai Területi Társulás elnökségi ülést, majd közgyűlést tartott szerdán Pécsett a Baranya Vármegyei Közgyűlés Dísztermében. Az ülés keretében újraválasztották a társulás elnökségét, majd új tagok csatlakozásáról, pályázatokkal, valamint költségvetéssel és munkatervvel összefüggő napirendi pontokat tárgyaltak meg. Pácsonyi Imrét, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnökét ismét elnökségi taggá választották.

2024.05.07 - Hétfőn tartották a tűzoltónapi ünnepséget, a hagyományok szerint a búcsúszentlászlói templomban. A Tódor Szabolcs plébános celebrálta mise után Dr. Sifter Rózsa főispán mondott köszöntőt. Méltatta munkatársai munkáját Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató és Vigh László országgyűlési képviselő is. Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke pohárköszöntőt mondott az ünnepi eseményen.

2024.05.07 - Péntektől vasárnapig rendezték a Lány Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjét a Városi Sportcentrumban a Zala Megyei Diáksport Szövetség szervezésében. A torna ünnepélyes megnyitójára pénteken este került sor a Mindszenty Sportközpontban, ahol a vármegye önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte.

2024.05.06 - Mintegy kilencvenen búcsúztak a MATE keszthelyi Georgikon campusától szombaton. A végzős hallgatók a hagyományok szerint lovas kocsival keresték fel tanulmányaik helyszíneit, majd a Festetics-kastély parkjában, palotást táncolva köszöntek el az egyetemtől. Az ünnepségen Dr. Rózsa László a campus főigazgatója, Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Manninger Jenő, Keszthely polgármestere és Lázár László, a székelyudvarhelyi egyetemi központ intézetvezetője mondott beszédet.

2024.05.05 - Múlt csütörtökön adták át azt a bicikliutat, amely a Zala vármegyei Molnáriból indulva, Murakeresztúrt érintve, egészen Őrtilosig ér. A 14 kilométeres bicikliút végig a Mura mentén, páratlanul gyönyörű környezetben fut. Az ünnepélyes átadáson Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár, Bíró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke, Szászfalvi László, a somogyi térség országgyűlési képviselője és Cseresnyés Péter, Nagykanizsa térségének parlamenti képviselője is méltatta a bicikliutat, amely új kapcsolatot teremet Zala és Somogy vármegye között. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzata képviseletében Bene Csaba alelnök volt jelen.

Zala a termálfürdők hazája


Megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól
2019.02.26

A zalaegerszegi hangversenyteremben tartott ünnepségen emlékeztek meg február 25-én a kommunizmus áldozatairól.


Elhangzott, hogy 1947. február 25-én tartóztatták le és hurcolták el a szovjet hatóságok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, s ez az esemény tekinthető a kommunista diktatúra magyarországi nyitányának. Az Országgyűlés ezt a napot nyilvánította 2000-ben az áldozatok emléknapjává. Hazánkból mintegy 700 ezer embert hurcoltak a szovjet munkatáborokba, és közülük 300 ezren ott haltak meg.
Az eseményeket és a kommunista rendszerek munkatáborainak, börtöneinek világát felidéző szavakat és a Terror Háza által készített „Játsszunk nyugodtan!” című dokumentumfilm levetítését követően Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Mester László megyei főjegyző gyertyát gyújtott a teremben az áldozatok emlékére, majd a résztvevők közül sokan a Kosztolányi utcai Gulag emlékműnél is lerótták tiszteletüket.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...