Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Innovációs Fórumot tartottak Nagykanizsán
2019.02.18

A kormány kutatásfejlesztési stratégiáját is bemutató országos innovációs fórumot rendeztek Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban. Az eseményre meghívást kaptak a térség meghatározó innovációs szereplői, intézményvezetői, így lehetőség nyílt a helyi és megyei szakmai tapasztalatok közös feltérképezésére.


A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) nevében dr. Birkner Zoltán elnök köszöntötte a különféle szektorok képviselőit, illetve az egyetemistákat. Elmondta: néhány hónap alatt megismerhette azt az országos rendszert, ami az innovációs ökoszisztémát jelenti. Van tennivaló ebben a térben, így a következő pályázati ciklus meghirdetése előtt egy országos fórumsorozat keretében találkoznak a vállalkozókkal.

 A vendéglátó  Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Polay József megnyitójában kiemelte: szeretnék, ha az NKFI a vállalkozók számára „emészthető” és sikeresen pályázható kiírásokat ajánlana.

 Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében rámutatott, hogy a mostani uniós programok előkészítése során megkérdezték a települések polgármestereit, mire lenne szükségük. Elmondta, hogy most az innováció esetében is hasonló a felkészülési folyamat.

vissza...