Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.07 - Hétfőn tartották a tűzoltónapi ünnepséget, a hagyományok szerint a búcsúszentlászlói templomban. A Tódor Szabolcs plébános celebrálta mise után Dr. Sifter Rózsa főispán mondott köszöntőt. Méltatta munkatársai munkáját Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató és Vigh László országgyűlési képviselő is. Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke pohárköszöntőt mondott az ünnepi eseményen.

2024.05.07 - Péntektől vasárnapig rendezték a Lány Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjét a Városi Sportcentrumban a Zala Megyei Diáksport Szövetség szervezésében. A torna ünnepélyes megnyitójára pénteken este került sor a Mindszenty Sportközpontban, ahol a vármegye önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte.

2024.05.06 - Mintegy kilencvenen búcsúztak a MATE keszthelyi Georgikon campusától szombaton. A végzős hallgatók a hagyományok szerint lovas kocsival keresték fel tanulmányaik helyszíneit, majd a Festetics-kastély parkjában, palotást táncolva köszöntek el az egyetemtől. Az ünnepségen Dr. Rózsa László a campus főigazgatója, Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Manninger Jenő, Keszthely polgármestere és Lázár László, a székelyudvarhelyi egyetemi központ intézetvezetője mondott beszédet.

2024.05.05 - Múlt csütörtökön adták át azt a bicikliutat, amely a Zala vármegyei Molnáriból indulva, Murakeresztúrt érintve, egészen Őrtilosig ér. A 14 kilométeres bicikliút végig a Mura mentén, páratlanul gyönyörű környezetben fut. Az ünnepélyes átadáson Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár, Bíró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke, Szászfalvi László, a somogyi térség országgyűlési képviselője és Cseresnyés Péter, Nagykanizsa térségének parlamenti képviselője is méltatta a bicikliutat, amely új kapcsolatot teremet Zala és Somogy vármegye között. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzata képviseletében Bene Csaba alelnök volt jelen.

2024.05.03 - A vetélkedő egy sikeres pályázat segítségével jöhetett létre azzal a szándékkal, hogy a fiatalok megismerjék és dokumentálják a zalai vidék művészettörténeti, irodalmi, népművészeti és természeti kincseit s felfedezzék turisztikai értékeit, különösen azokat az épített és természeti csodákat, amelyek helyet kaptak a helyi, a vármegyei és az országos értéktárban, valamint a hungarikumok gyűjteményében. A résztvevőket Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Lucz József polgármester köszöntötte.

Zala a termálfürdők hazája


A Nagykanizsai Tankerület új központja
2017.04.25

Ünnepélyesen felavatták Április 21-én a Nagykanizsai Tankerület új központját, amelyet a korábbi Vécsey-iskola emeleti szintjén alakítottak ki. A 26 millió forintos beruházás kormányzati és önkormányzati támogatásból valósulhatott meg.


Az ünnepségen részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...