Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Diplomaosztó a Georgikonon
2024.07.05

Százharmincan vették át diplomájukat csütörtökön a MATE keszthelyi Georgikon campusán. Az oklevélátadó ünnepélyen prof. Gyuricza Csaba rektor kiemelte, az agrárszakembereké a jövő, hiszen munkájukra egyre nagyobb szükség van a világ társadalmaiban. A diplomaosztón Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre alelnök vett részt és köszöntötte a hallgatóságot.


– Felértékelődött a mezőgazdasági és az élelmiszeripari ágazat – fogalmazott a rektor. – Az elmúlt években tanúi lehettünk annak, hogy ellátási rendszerek rendeződtek át, nőtt a világ népessége, s úgy kell élelmiszert előállítanunk globális szinten, hogy egyre csökken a termőterület. Közben ránk törte az ajtót a klímaváltozás, új technológiák jelentek meg, s a versenyképesség mellett felértékelődött a fenntarthatóság. Magyarország e területen legalább ezermilliárd forintos fejlődési lehetőség ellőtt áll, amelynek kiaknázásához szükség van az agrárdiplomával rendelkezők munkájára.

Dr. Rózsa László, a Georgikon campus főigazgatója arról is beszélt, „napjainkban már nemcsak egy régió, hanem a határokon átívelő, precíziós típusú mezőgazdaság számára kell szakembereket képezni”, ennek megfelelően választottak mottót is, amely szerint a tradíciókat a modern kor megoldásaival ötvözik. Ehhez megőrizték az oktatás gyakorlatorientáltságát, erősítve a szaktárgyak súlyát, komoly szerepet szánva a kutatásnak is.

Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, az itt végzettek „a teremtett világ őrzésére szegődnek, s nagy örömünkre: a magyar vidéket erősítik”. Reményét fejezte ki, hogy a friss diplomások közül sokan Zalában maradnak, s továbbviszik a családi gazdaságot, erősítve azt a társadalmi szegmenst, amely a magyar vidéknek mindig is erős oszlopa volt.

A folytatásban átadták a Georgikon campus kitüntetéseit, elismeréseit, majd a 130 frissen végzett hallgató kézbe vehette diplomáját.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap 

vissza...