Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Zala Megyei Idősügyi Tanács ülése
2024.07.03

2024. július 3-án tartotta a megyei idősügyi tanács soros ülését. Elsőként a két időszak közti eseményekről szóló elnöki beszámolót hallgatták meg, majd döntöttek az "Év Zalai Idősbarát Önkormányzata" pályázati kiírásról.


„Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díjra valamennyi Zala vármegyében működő települési önkormányzat – nagyságtól és adottságtól függetlenül – pályázhat, ha alapfeladatán túl példamutató és eredményes kezdeményezéseket tesz az időskorú polgárok érdekében, így különösen:

-            aktív tevékenységével elősegíti az időskorúak életminőségének javulását, helyi szervezeteik működését, illetve hozzájárul szabadidős programjaik megvalósításához,

-         a helyi közéletbe, illetve annak alakításába széleskörűen bevonják az időskorú polgárokat, illetve szervezeteiket.

 A pályázatokat 2024. augusztus 31-ig lehet benyújtani a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke részére. (8900  Zalaegerszeg, Kosztolányi Dezső utca 10.).

A pályázati kiírás az önkormányzatok részére megküldésre kerül. Részletesebb tájékoztatás az Idősügyi Tanács elnökétől (92/500-701) kérhető.

Ezt követően a vármegyei értéktár bemutatására került sor. A tanács átbeszélte azon lehetőségeket, hogy az idősügyi szervezetek hogyan tudnának bekapcsolódni az értékgyűjtő munkába.

vissza...