Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Jubileumot ünnepelt a Báthory István Technikum
2024.03.25

Hét évtizeddel ezelőtt Kereskedelmi Tanulóiskola néven indult meg Zalaegerszegen a kereskedelmi és vendéglátó-ipari képzés. Az intézmény évfordulós ünnepségét pénteken tartották a Hevesi Sándor Színházban. A jubileumon Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Pusztai Magdolna, iskolaigazgató, Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, Szabó Károly, a Centrum kancellárja, valamint Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja mondott beszédet.


Vigh László köszönetet mondott az intézmény minden pedagógusának az elmúlt évtizedekben végzett munkájáért.

Balaicz Zoltánkiemelte, a hetven év sikerében sokaknak volt fontos szerepe, a sorból kiemelte Bogár Imrét, aki igazgatóként vezette az intézményt, 1990 után pedig a város első polgármestere volt. Szavait zárva átadta az önkormányzati közgyűlés kitüntető oklevelét Pusztai Zsuzsanna igazgatónak, ily módon köszönve meg az intézmény minden dolgozójának a város szakképzéséért végzett kiemelkedő munkát.

Bene Csaba felidézte, hogy az itt folyó szakmai munkát a megyei közgyűlés 1999-ben Zala Megye Pedagógiai Nívódíjával ismerte el, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pedig 2011-ben Zala megye szakképzéséért díjat adományozott a Báthorynak.

A hét évtized alatt az intézmény számtalan sikert ért el, amiért köszönet illeti az iskola minden oktatóját, pedagógusát, mondta Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója. Szavaihoz csatlakozott Szabó Károly, a Centrum kancellárja, majd átnyújtották a nevelőtestület részére a Centrum 300 ezer forint értékű adományozó oklevelét.

Az intézmény múltjáról, jelenéről Pusztai Zsuzsanna szólt. A hetven évvel ezelőtti Kereskedelmi Tanulóiskolából érettségit, technikusi végzettséget adó szakközépiskola és technikum lett, ahol napjainkban 495 diák tanul. A Báthoryban végzettekkel találkozhatunk város- és megyeszerte a vendéglátás, a kereskedelem, a turizmus területén, a pénzügyi szektorban, emelte ki.

Az ünnepségen dr. Pilz Tamás, az Igazságügyi Minisztérium közjogi és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár nyújtotta át a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet tanúsító okmányt.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...