Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Hagyományőrzés Murakeresztúron
2024.02.12

Minden eddiginél több látogatót vonzott szombaton a Mura-menti malacságok elnevezésű 10. alkalommal megrendezett Murakeresztúri Böllérfesztivál. Az eseményen Polgár Róbert polgármester mellett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bene Csaba a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntőt mondott, méltatva a település tradíciók ápolásában vállalt szerepét.


Polgár Róbert polgármester köszöntőjében kiemelte: a böllérfesztivál küldetése a háztáji, murakeresztúri hagyományok felelevenítése. A közösség ereje pedig a környéket is megmozgatta, a vármegye több pontjáról érkeztek érdeklődők.

- Kiváló érzés végignézni a tömegen, akik eljönnek és belekóstolnak a vidék ízeibe - fogalmazott Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke. - A közösségépítés terén is élen járnak Murakeresztúron és büszkék lehetnek arra, hogy a disznóvágás tradícióit átadják a ma gyermekének, akik továbbvihetik azt.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is hasonlóan nyilatkozott: - Amit ez a település, ez a térség a hagyományok ápolásában felmutathat, arra büszkének kell lennie. Biztatta őket, hogy a jövőben is szervezzék meg a fesztivált, mely a gasztronómián túl rengeteg élményt ad a látogatóknak.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...