Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.16 - A vármegye önkormányzata csütörtökön immár negyedik alkalommal szervezte meg és bonyolította le sikeresen a falu-és tanyagondnoki alapképzést záró vizsgát. A tanúsítványokat az eredményes vizsgát követően Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át a 21 résztvevőnek. Köszönetet mondott a képzés előadóinak a felkészítésben nyújtott szakmai támogatásért, és gratulált a hallgatóknak a sikeres megmérettetéshez, kitartást kívánva a falugondnoki teendőkhöz.

2024.05.13 - Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az alsópáhoki Bodzavirág Népdalkör szombaton. Az eseményen Czigány Sándor polgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke gratulált a népdalkör vezetőjének, Füle Jánosné Kiss Hajnalkának a csoport működéséhez. A résztvevők a jeles évfordulót természetesen zenével ünnepelték, amelyben közreműködött ifj. Horváth Károly népzenész is.

2024.05.13 - Hetés vendégül lát! címmel rendetek kétnapos gasztrokulturális rendezvényt a hétvégén a hetési falvakban. Ezen a tájon a mai napig őrzik a hagyományokat a gasztronómia és a kézművesség terén, amelyet az évenként májusban, pünkösd előtt megrendezett rendezvény során igyekeznek is bemutatni. A rendezvényen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki azon véleményét fogalmazta, meg, hogy a kisebb falvak kitörési lehetősége azok élhetővé, vonzóvá tétele, hiszen sokan költöznek vidékre a városi nyüzsgésből.

2024.05.13 - Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pénteken tartotta ünnepi közgyűlését, ahol a Keresztury-emlékév keretében tartott eseményen Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott: "Zalaegerszeg mindannyiunk életében a stabil pont, de a város története a folyamatos változás története.” A rendezvényen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Sifter Rózsa főispán és Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke is.

2024.05.13 - A kórház korábbi főigazgatója, Dr. Balogh Zoltán főorvos emléktábláját avatták fel pénteken a fürdővárosban. Az ünnepi eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is méltatta az intézményvezető munkásságát, amelynek most méltó emléket állítottak.

Zala a termálfürdők hazája


Paktum konferencia a Megyeházán
2018.12.14

December 12-én Zalaegerszegen, a Megyeházán került megrendezésre a „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című pályázat 2018. évi konferenciája.


Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitójában ismertette a 2017. januárjában indult TOP program aktuális helyzetét. Az idei év novemberéig lehívott több mint 254 millió forint pályázati forrásból 33 millió forintot képzésre, 6,7 milliót bértámogatásra, 196 milliót bérköltségre, 18,6 millió forintot pedig a vállalkozóvá válás támogatására fordítottak. A foglalkoztatási paktum többek között az alacsony iskolai végzettségűeket, az ötven év felettieket, a roma származásúakat, a tartós munkanélkülieket, az inaktívakat, valamint a gyesről, gyedről visszatérőket célozza meg. Mindezidáig 313 fő részesült munkaerőpiaci szolgáltatásban, akik közül 23-an vállalkozóvá váltak, 133 fő elhelyezkedett támogatással, 76 fő vett részt valamilyen képzésben 91 fő pedig „csak szolgáltatásban” részesült.

IMG_3288_20181212_2

Nyitóelőadásában Kiss Tamás Attila, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Stratégiai és Innovációpolitikai Főosztályának Főosztályvezető – helyettese arról is beszélt, hogy a korábbi stagnálás után újra emelkedőben van a kutatás és fejlesztés állami támogatása, de még van tennivaló ezen a téren.

Deák Ferenc, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Közfoglalkoztatási osztályának osztályvezetője a 2018-as zalai munkaerőpiac ismertetése mellett szólt a Zalában megvalósításra kerülő további öt foglalkoztatási paktum eredményeiről, valamint a GINOP pályázatok nyújtotta lehetőségekről is.

Remete Zsuzsanna, a Hétfa Elemző Központ kutatója a megyei foglalkoztatási stratégia aktualitásairól tartott előadást.

vissza...