Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

Látogatás turisztikai szolgáltatóknál
2023.11.17

Zala Vármegye Önkormányzata 2023. november 14-én egy tanulmányutat szervezett a határmenti térségben, melyen szécsiszigeti, lovászi, illetve lenti turisztikai szolgáltatók akadálymentesítésre irányuló gyakorlatai kerültek bemutatásra a szlovén, valamint horvát projektpartnerek számára.


Elsőként a szécsiszigeti Pajta Kávézóban, és a mellette található Kerka Vízimalom Múzeumban tettünk látogatást, utóbbit idegenvezető segítségével jártuk körbe. A kávézó teljes mértékben akadálymentes, a kiépített, sík felületű járdán pedig a kerekesszékesek is könnyedén átgurulhatnak a szomszédos múzeumba. Az épület első szintjére meredek lépcső vezet – így csupán a földszint mondható akadálymentesnek, ám egy makett és videók segítségével bemutatható az épület többi szintje is a sérült látogatók számára.

 s4_2023111401

Ezt követően a lovászi Vasfüggöny Múzeumot és légópincét tekintettük meg. A múzeum egy teljesen új épület, így adott az akadálymentesség valamennyi kötelező eleme is: illemhely, sík felületek, vezetősáv, parkoló, indukciós hurok, stb. A pince ezzel ellentétben nem látogatható mozgáskorlátozottak számára, hiszen rengeteg lépcső és akadály található lent az alagutakban, ám vakok és siketek részére megoldott a belépés.

 s4_2023111402

A következő és egyben utolsó úticélunk Lentibe vezetett, ahol a Balance Hotelt, Gyógyfürdőt és Gyógyászati részleget jártuk be. Ezen helyszínek mindegyike akadálymenteseknek bizonyult.

vissza...