Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

Őszi partnertalálkozó Horvátországban
2023.10.16

A Spaces4All projekt harmadik partnertalálkozójára 2023. október 11-12. között került sor a horvátországi Prelogban. Az első nap folyamán az általános projektmenedzsment feladatok ismertetésén kívül számos szakmai tevékenység megvitatása is megvalósult.


A projektpartnerek rövid prezentáció keretében beszámoltak az elmúlt időszakban megvalósított tevékenységeikről, fő hangsúlyt fektetve a mozgáskorlátozottak számára akadályt jelentő tényezők feltérképezéséről. A kapott adatok egy közös adatbázisba kerülnek, melynek fejlesztése a következő időszak feladata lesz.

S4_202312

 A továbbiakban bemutatásra került 3 különböző horvát jó gyakorlat is, melyek szintén az akadálymentesítés témára összpontosítottak. Érdekes előadást hallhattunk a mozgáskorlátozottak sportolásra való ösztönzéséről, a turisztikai szolgáltatások hiányosságainak javításáról és a tengerparti üdülőhelyek, strandok akadálymentesítéséről.

 Az esemény 2. napján Csáktornya városába utaztunk, ahol a Muraközi Értéktár elnevezésű múzeumot látogattuk meg. A létesítmény kialakításakor odafigyeltek a kerekesszékesek, vakok és hallássérültek igényeire is (sík terep, lift, Braille írás, tapintható és látható járófelület jelzők). Végezetül a muraszentmártoni termálfürdőbe érkeztünk, ahol a fogyatékkal élők számára kialakított szobákat, közösségi tereket tekintettük meg.

S4_202314

vissza...