Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Megújult a letenyei óvoda
2023.05.26

Csütörtök délután a Hóvirág Óvoda tagintézményében a ballagás keretében felavatták a kívül és belül megújult épületet. Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.


Az avatáson Farkas Szilárd polgármester elmondta: a korábban megvalósult épületenergetikai korszerűsítést és a kültéri játszóeszközök cseréjét követően egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően 66,5 millió forintot nyert az önkormányzat az intézmény állagmegóvó felújítására. – A munkát a kivitelező az óvodaépület régi tetőszerkezetének komplex megújításával, ezzel együtt a villámvédelem kialakításával és a napelemrendszer telepítésével kezdte meg, majd az óvodaépület csoportszobái, belső terei is felújításra kerültek. Új padlóburkolatot kapott az intézmény, illetve javításra kerültek a külső nyílászárók. Az energiahatékonyság növelése érdekében esztétikus álmennyezet telepítése valósult meg, valamint a komplex elektromos hálózat is megújult az intézményben. A fűtőtestek cseréje és a hozzá kapcsolódó fűtési rendszer megújítása is része volt a pályázatnak, ahogy a belső bútorzat egy részének cseréje is.

A településvezető jelezte: az intézményhez vezető gyalogjárda megépítését szintén fontos feladatának tekinti az önkormányzat, ezért a Magyar falu program napokban megjelent ezirányú kiírására is pályázatot nyújtanak be.

Cseresnyés Péter arról beszélt, hogy a kormány családtámogatási rendszere a gyermekvállalás ösztönzését, a családok megerősítését szolgálja. Az ösztönző programok mellett ugyanakkor arra is oda kell figyelni, hogy a gyermekintézmények a mai kor elvárásainak megfelelő szolgáltatást tudjanak nyújtani.

Bene Csaba úgy fogalmazott: fontos, hogy a jövő nemzedéke megfelelő körülmények között szocializálódjon, s ennek egyik fontos színtere az óvoda.

A megújult intézményt Aigner Géza plébános áldotta meg.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...