Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Átadták a kamarai díjakat Zalaegerszegen
2023.05.25

Gazdasági fórumot szervezett szerda délután a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen elismeréseket nyújtottak át, valamint köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen döntős helyezést elért diákokat. A rendezvényen bemutatták a kamara és a Zalai Hírlap közös, Zala Megye Gazdaságáért című kiadványát. A fórumon köszöntőt mondott Kovács Dezső kamarai elnök, Dr. Sifter Rózsa főispán, Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester. A díjak átadása előtt Z. Karvalics László információstársadalom-kutató, az MTA doktora tartott előadást.


A kamara évente Zala Vármegye Gazdaságáért Kamarai Díjat adományozza annak a vállalkozásnak, amely a megye gazdaságának egészét szolgáló, kiemelkedő teljesítményt nyújtott vagy többéves egyenletes, kimagasló teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez. Idén a nagykanizsai Villtek Zrt., a zalaszentgróti „Agrofor Zala” Kft. és a zalaegerszegi Kerkai Kft. kapta az elismerést. A Zala Vármegye Szakképzéséért Díjat évente adományozzák azon vállalkozás számára, amely gyakorlati képzőhelyén kiemelkedően biztosította a gyakorlati képzés jogszabályi feltételeit, az adott szakmában előírt szakmai követelményeknek maximálisan megfelelt, a tanulókat magas színvonalon, eredményes gyakorlati oktatásban részesítette több éven keresztül. Idén a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. kapta ezt a díjat.

Több évtizedes szakmai munkássága alkalmából Életmű díjat adományozott a kamara Becs Ernő József kőmegmunkálással foglalkozó teskándi vállalkozónak, Király László gépjármű karosszéria javítással foglalkozó keszthelyi vállalkozónak és Kobra József fűrészáru gyártással foglalkozó lenti vállalkozónak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 16. alkalommal, 2023. április 24-26. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakképesítések népszerűsítése, bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását. Zala megyét az idei éven 8 fiatal szakember képviselte a versenyeken.

Az olvasók szavazatai alapján a Zala Megyei Fogyasztókért címet a jogkövető, tisztességes piaci magatartást, a fogyasztóbarát, udvarias ügyintézést és a jó minőségű termékek, szolgáltatások biztosításának elismeréséért idén a Nyakas és Társai Tours Bt., valamint a Hotel Európa Fit nyerte el.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

 

vissza...